Snap

Slaapritme Jaxx en Luàn

De laatste paar weken wordt mij veel gevraagd wat het slaapritme is van de tweeling. Allereerst wil ik wel even aangeven dat ieder kindje ander is. Wat bij ons werkt wil niet zeggen dat dit werkt voor jullie. Maar ik wil het best even delen met jullie.

Wij waren echt radeloos, elke avond zat ik huilend op de bank omdat weer totaal geen rust in huis, wat ook niet meewerkte was koemelkallergie en reflux en dan niet bij 1 baby nee gelijk bij alle twee de baby’s gelukkig hebben we dat trouwens nu goed onder controle na 5 maanden. Elke dag moesten we de baby ’in slaap wiegen, of het nou in de box op de bank of ons bed was slapen deden ze echt niet direct. Huilen overigens wel, waren ze echt goed in.

Wij hadden samen afgesproken dat we de tweeling ab-so-luut niet gingen laten huilen. Als ik ergen niet tegen kan is het wel huilen. De tweeling is 6 maanden nu maar hebben dik 5,5 maand gehuild aan 1 stuk door. Geloof me dat is door merg en been gegaan bij mij. Laten we zeggen dat het bij mij nu echt een plekje moet krijgen zo erg was het. Maar ik wou ook graag dat de kindjes normaal naar bed zouden gaan zonder gedoe. Ik wil best even wiegen of knuffelen maar ik wil ze wel gewoon normaal in bedje willen kunnen leggen. Zonder gedoe!

Even later sprak ik Sarina via instagram. Ze heeft een knap ventje Owen. Wat een leukerd is dat. Zei gaf aan dat ze Owen altijd lekker in zijn bedje laat slapen en ook gewoon niet huilen. Wel natuurlijk tot hier en niet verder. Ze legde wat puntjes uit en ik dacht, ja niet geschoten altijd mis. Ik zat er erg tegen op, lichamelijk ben ik zeker niet stabiel maar geestelijk al helemaal niet, en kan ik het huilen wel aan? Ik ga het doen! Ik wil rust.

Daar gingen we dan, jemig wat was het een pittige 1e week. Maar het na 1 week sliep de tweeling in hun eigen bedje in de ochtend middag en avond, en Luàn sliep na een paar dagen goed door. Jaxx had er nog wat moeite mee maar daar speelde reflux en koemelkallergie heel erg. Dat hebben we nu pas 2 weken onder controle. Moet je na gaan wat een ellende dat was.

Wat hebben we nou gedaan, we zorgde ervoor dat we een strakker schema gingen maken, zowel met slaapjes als met flesjes drinken. Slapen deden we boven en drinken doen we op tijd. In de ochtend en middag kijk ik altijd naar de signalen van de jongens wanneer ze moe worden, ze worden rond 6:00 wakker en gaan er om 8:00 weer op tot een uur of 10:00. Daarna lekker flesje en spelen en dan rond 12:00/13:00 gaan ze er weer op. De eerste week zorgde we dat we ze even wiegde in hun eigen kamertje even tot rust komen, legde we de jongen in hun bedje ‘ WAKKER’ en gaven we een speen. Nou dat wed natuurlijk mopperen en huilen. Als ze aan het mopperen en huilen waren dan deden we kontje wiebelen en sssshhtt ssshhht sssshhhhhht. Je kent het wel hahaha alsof je fietsband leegloopt. Oh en trouwen bij krijsen halen we ze er echt wel uit hoor, dan pakken we ze op onze arm even troosten zonder aankijken en praten en zodra ze weer rustig zijn hop weer in bedje met een speentje. In de avond beginnen we rond 18:00 met onze avond ritueel. We gaan lekker in bad en geven daarna een fles en gaan standaard elke dag om 19:00 er op. Dat ging gelijk vanaf dag 1 goed. Ik was zo blij, ik had eindelijk rust in de avond. Dit heb ik eigenlijk 1,5 week flink volgehouden en flink wat uurtjes ingestoken en nu slapen ze zelf in zonder moeite en slapen ze beide de nacht door. Geen gehuil geen gezeur en geen hoofdpijn voor deze moeder.

Zoals jullie lezen zijn het totaal geen grote veranderingen maar hier en daar aanpassingen. Oh en buikslapen dat is echt een uitkomst. Zo veel meer rust hebben ze en wij natuurlijk ook. Ik maak ze nog wel wakker om 23:00 dit flesje hebben ze gewoon nog nodig dus die pak ik niet van ze af.

Als jullie nog vraagjes hebben hoor ik dat graag.

Liefs Chantal