Snap
  • Baby
  • Mama
  • regelmaat
  • rust
  • ritme
  • chaos
  • Mamavandrie

Rust, ritme en regelmaat...

of totale Chaos?

De 3 R'en. Rust, ritme en regelmaat. Als je dit zou toepassen, zou je een gelukkig kind hebben. 

Ik vond dit altijd een beetje "oubollig" klinken. Maar goed, wie wil nou geen gelukkig kind? Dus na de eerste weken van choas (lees: kraamtijd, kraamvisite e.d.), probeerden we bij onze oudste dochter dan toch al snel de rust, het ritme en wat regelmaat toe te passen.  Bij een eerste kind is dit best te doen. Rust in huis, check. Vaste eetmomenten en slaapmomenten etc. check. Regelmaat in de dag, check. 

Wat mij vooral opviel, was dat het niet alleen rustiger is voor je kind, maar ook voor jezelf als ouder. Het is niet per sé zo dat je geen gelukkig kind hebt als het wat onrustiger is, zeker niet! Maar de rust en het ritme zorgt wel voor structuur, wat zelfs al voor een baby erg prettig is. Tussendoor veel lachjes en de ontwikkeling verloopt ook stukken gemakkelijker wanneer een kind goed slaapt.

Dus nu ook met onze derde dochter probeer ik zo goed mogelijk de oubollige R'en toe te passen. Maar dat is een partij lastig! De rust is soms ver te zoeken met twee zusjes die de ene minuut dikke vriendinnen zijn en vervolgens elkaar weer in de haren vliegen, ritme is lastig omdat de oudste van school gehaald moet worden en de jongste naar peutergym gaat.. en regelmaat...tja we proberen het echt!

Maar gelukkig went een baby (net zoals het gezin er omheen) al snel aan de nieuwe situatie. De baby slaapt gemakkelijker in de kinderwagen omdat hij/zij overal mee naar toe gaat, de oudste zussen doen vanzelf wat stiller als de baby slaapt, de baby slaapt sneller op zijn/haar eigen kamertje omdat het daar stiller is en de eetmomenten doen ze gewoon lekker mee (lees: melk drinken!). 

Wij hebben inmiddels een goede mix gevonden van rust, ritme, regelmaat en een vleugje Chaos. 

Zo ook op de foto. Ik had in mijn gedachten zo'n perfecte foto bedacht. Drie blije koppies dicht naast elkaar. Maar je ziet ons in de spiegel, Lynn is wazig, de dekens gekreukeld, de meiden liggen uit elkaar..

maar het is toch perfect. Want die blije koppies zie je. En drie hele gelukkige kinderen die de chaos zelf ook creëren.

Wij blijven lekker door gaan zo. Met onze rust, ritme, regelmaat.. en choas!