Snap
  • Baby

Ruilopvang is gezellig, goedkoop en flexibel!

Ruilopvang is het alternatief voor reguliere kinderopvang!

Nu de kinderopvangtoeslag is verlaagd, wordt reguliere kinderopvang voor veel gezinnen erg duur. Ruilopvang.nl biedt ouders een oplossing. Het principe van ruilopvang is het opvangen van elkaars kinderen; pas jij het ene moment op mijn kinderen, dan pas ik het andere moment op jouw kinderen. Op Ruilopvang.nl schrijven ouders door het hele land zich in. Je kunt hier een profiel aanmaken en op zoek gaan naar een gezin bij jou in de buurt. Ruilopvang kun je afspreken voor vaste dagen in de week, maar is ook geschikt voor incidentele opvang. Ruilopvang.nl wordt ook wel gebruikt voor het leggen van gezellige contacten; moeders zoeken andere moeders om op hun vrije dag iets mee te ondernemen.

Neem eens een kijkje op de website: www.ruilopvang.nl

12 jaar geleden

Leuk om bovenstaande reacties te lezen. En fijn ook, dat ze kritisch en opbouwend zijn! Er worden erg belangrijke punten genoemd. Deze alertheid geeft ons juist het vertrouwen dat mensen slim, kritisch en zorgvuldig genoeg zijn om tijd en aandacht te steken in het vinden van een goede match. Juist doordat je er zo één op één bovenop zit leer je de ander goed kennen en wordt de match heel erg persoonlijk. Ruilopvang.nl is natuurlijk geen "kinder marktplaats" waarop je blind je kinderen uitwisselt. Je kan er alleen mensen in de buurt vinden die ook de behoefte hebben om kinderopvang te ruilen. Bovendien vind je er alleen mensen die zelf ook kinderen hebben, je vertrouwt elkaar je kinderen toe en dit doe je niet zonder persoonlijk contact te leggen. Je spreekt af om elkaar te ontmoeten, gaat een kopje koffie doen, misschien wel nog een keer met de partners langs, bezoekt elkaar thuis, eerst de kinderen een keer een uurtje...precies hoe jullie het zelf willen. Voelt het niet fijn, dan zijn er geen verplichtingen, zit je nergens aan vast en zoek je gewoon verder. Een beetje dezelfde manier waarop je schoolkinderen bij elkaar laat spelen zeg maar... Het principe van ruilopvang is eigenlijk niks nieuws. Mensen leren elkaar altijd al kennen op de meest uiteenlopende plekken, het schoolplein, op straat, de winkel, de sportclub... En hieruit ontstaan ook al langer vriendschappen van waaruit mensen elkaar hun kinderen toevertrouwen. Nu is de ontmoetingsplaats dus een website, mag ook wel in 2012!

12 jaar geleden

Aan de ene kant vind ik dit systeem echt helemaal geweldig... maar er is ook een grote 'maar' ... kan ik diegene vertrouwen voor mijn eigen kind, en durf ik de verantwoording aan om op iemands anders zijn kind(eren) te passen (wat als er iets gebeurt?).. Ik krijg er het een beetje benauwd van, alhoewel ik dit systeem eigenlijk heel erg goed vind.. Heb net even gekeken op de website.. en waar ik woon heeft er nog maar 1 iemand zich ingeschreven.. ik hoop dat het er meerdere gaan worden... en dat er niemand maar dan ook echt NIEMAND! zich inschrijft met 'verkeerde' bedoelingen.. want dat is nog wel 1 van mijn grootste angsten...

12 jaar geleden

Ik had hiet een tijdje geleden ook een blog over geschreven. Ik vind het een prima idee! Ik ga me inschrijven en wie weet vind ik wel de oplossing :D

12 jaar geleden

Het idee vind ik goed, echter zou ik dit dan wel alleen met vertrouwde/bekenden doen, vooral met al die zieke mensen tegenwoordig je weet maar nooit. Of worden de ouders ook gescreend e.d.? wel handig om dat op die manier te doen, ik heb het geluk dat mijn moeder 2dagen oppast en dat mijn partner een papadag heeft maar niet iedereen heeft die luxe.