Snap
  • Baby
  • zwangerschap
  • Miskraam
  • renskroes

Rens Kroes open over miskraam

Rens Kroes, die inmiddels weer zwanger is, heeft na een zwangerschap van negen weken een tweeling verloren. Ze vindt het belangrijk om daar met anderen over te praten. Nu weet ze zeker dat alles goed is met de baby die ze nu draagt, maar de miskraam heeft haar veel verdriet gedaan, meldt ze in een gesprek met Grazia. 

"Ik hoor zo veel om me heen dat vrouwen dit ook hebben meegemaakt. Het is zo belangrijk om het bespreekbaar te maken, er samen over te kunnen praten en te weten dat het oké is. Hopelijk kan ik door zelf over mijn miskraam te vertellen ervoor zorgen dat het wat 'normaler' wordt."

Kroes kwam er destijds na negen weken achter dat het niet goed zat met haar zwangerschap. Op dat moment wist ze nog niet dat ze in verwachting was van een tweeling. "Het voelde al een tijdje niet goed, en toen verloor ik dus eerst het ene kindje en vlak daarna het tweede. Ja, het bleek een tweeling te zijn." Ze had nog geen echo gehad, waar ze achteraf wel blij om is, omdat het nu allemaal heel natuurlijk is gegaan. "Stel dat ze daarop al hadden gezien dat de hartjes niet meer klopten, dan had ik misschien misoprostol (een middel dat weeën opwekt en helpt bij het afdrijven van de vrucht, red.) moeten nemen of een curettage (operatief verwijderen, red.) moeten ondergaan." 

Nu alles goed is met de baby die ze draagt, voelt ze zich extra sterk. "Het is zo'n bijzonder idee dat er iets kan groeien uit een vruchtje en een zaadje. Ik heb veel energie en probeer om veel te blijven bewegen. Geen zware trainingen, maar goede oefeningen voor mijn bekken, maar ook om te zorgen dat ik straks tijdens de bevalling sterk ben."

Bron: NU.nl

3 jaar geleden

"Nu alles goed is met de baby die ze draagt..." Helaas weet je nooit of alles goed is met je kindje. Al krijg je nog zoveel echo's en onderzoeken. Zelf 2x bevallen van een kindje waar tijdens de zwangerschap alles prima leek en toch waren onze zoontjes allebei ziek en zijn ze na resp. 18mnd en 10,5mnd overleden. Ze hadden een ziekte die uit geen enkele test gekomen zou zijn, en zo zijn er nog veel meer ziektes en aandoeningen die niet op te sporen zijn tijdens de zwangerschap.