Snap

Protest tegen verwijdering borstvoedingfoto´s.

De ene moeder hoeft er geen moment over na te denken en de ander gaat protesteren als het ‘verboden’ wordt . We hebben het hier over de profielensite Facebook, die foto’s waarin moeders hun kinderen borsvoeding geven constant verwijdert.

Natuurlijk speelt zich dit niet af in Nederland maar in Amerika. Een groep Amerikaanse moeders willen tegen dit beleid protesteren. Rara hoe doen ze dat! Het is de bedoeling dat ze voor de kantoren verschijnen en hun kind daar ter plekke borstvoeding gaan geven.

In de regels staat niet dat het verboden is om foto’s van borstvoeding te plaatsen zolang de borst niet expliciet in beeld komt. Op facebook is het zo dat je als gebruiker ‘niet gepast’ kan aanvinken bij een afbeelding van iemand anders. Facebook kijkt deze foto’s na en besluit of de foto al dan niet online mag blijven.

Een woordvoerder van Facebook melde dat de foto’s per ongeluk zijn verwijderd. ‘’Tijdens het verwerken van miljarden foto’s en miljoenen rapporten per dag, willen menselijke fouten nog wel een voorkomen,’’ aldus Facebook.

Mamaplaats vond een oplossing voor moeders die met hun kindje tijdens de borstvoeding toch op facebook willen. (Zie onze foto) Een mutsje in de vorm van een borst. Helemaal niet ongepast toch en geen borst te zien!

11 jaar geleden

Nederland is idd geen VS. Maar... als puntje bij paaltje komt zijn 'we' hier ook niet zo tolerant als we beweren te zijn. Een mening (oordeel) wordt tegenwoordig gauw gegeven. En ook… schieten moeders vaak in de verdediging. Ik ben vaak verbaasd als het over baby’s en voeding gaat. Let maar eens op… een moeder gaat vertellen welke voeding haar baby kreeg/krijgt en dan ook automatisch toelichten, uitleggen en verantwoorden. Waarom? Ik vind die babymutsjes zo leuk! Ze zijn nu ook in Nederland verkrijgbaar in de webshop van Annette, lactatiekundige: http://www.aidulac.nl/aidulac-shop/wink-babymutsjes gewoon grappige mutsjes voor baby’s die borstvoeding krijgen. Annette blogt ook voor Mamaplaats, lees haar blogs: http://www.mamaplaats.nl/author/lactatiekundige/

11 jaar geleden

Dat roept bij mij de vraag op, waarom zou je uberhaupt een foto online willen zetten van dat je borstvoeding aan het geven bent? Wie heeft daar iets aan?