Terug
Blog header image

Originele kraamcadeautjes

De jongste is bijna 1 en ik denk weer terug aan de kraamtijd. Dit bracht mij op mijn lijst met favoriete kraamcadeautjes
Lindsy83
6 jaar geleden

Ik heb geen van deze kado's gehad. Maar ik was ook heel blij met de kleertjes die we gekregen hebben. Ik vond het wel een lief gebaar toen iemand ook een kleinigheidje voor mij had. Lekker badspul :) Wat mij ook leuk om te geven lijkt is zo'n setje om een gipsafdruk te maken. Niet het allernuttigste maar wel heel leuk. Of in ons geval een gratis newborn shoot ;) met mijn vriend als fotograaf

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Heb geen van bovenstaande cadeautjes ontvangen en om eerlijk te zijn zou ik er ook niet per se blij van worden. Bedoel ik niet negatief hoor! Maar het is gewoon niets voor mij. Behalve de oppasbon, die vind ik dan wel weer leuk. Maar je hebt me met jouw blog wel ff aan het denken gezet. Ik hou zelf van persoonlijke cadeautjes. Ik maak ze dan ook zelf als er weer een baby geboren is. Ik vind het erg leuk om te maken en ik weet dan zeker dat niemand anders dat cadeau heft gedaan omdat er maar 1 exemplaar van is :-).

Joycies
6 jaar geleden

Ik heb ook kraamkost gehad. Echt zo fijn, maar wist niet dat het zo heette. Mijn schoonzusje is Griekse en daar is dat heel normaal. De familie hoort de eerste maand te koken voor het nieuwe, jonge gezin. Leuke ideeën.

rebo1982
6 jaar geleden

o dat is ook leuk! Een nieuwbornshoot! ik heb zo'n setje voor een gipsafdruk gekregen en daar dus niks mee gedaan... heel stom achteraf, maar in de drukte van het leven met een pasgeborene ben ik het straal vergeten. (enne: ook ik vond kleertjes leuk om te krijgen hoor... ik dacht alleen eens een andere insteek te geven :) )

rebo1982
6 jaar geleden

Grappig he hoe voorkeur van persoon tot persoon kan verschillen?! Ik wilde gewoon eens een ander geluid laten horen en andere mama's inspireren (of tot nadenken stemmen;)) Ik ben ook van de zelfmaakcadeautjes, met een verschoonmatje als specialiteit:)

rebo1982
6 jaar geleden

Ik wist ook niet dat t zo heette, tot ik t belgische woord van het jaar voorbij zag komen ;)

aicequeen
6 jaar geleden

Handig, kraamkost. En een oppasbon klinkt ook niet verkeerd. Zelf niet als cadeau gekregen, maar familie om de hoek. Dus koken werd wel gedaan. En oppas eigenlijk ook niet echt nodig. Toen mijn meisjes klein waren had ik niet de behoefte ergens zonder ze naartoe te gaan... En later was opa de oppas :).

rebo1982
6 jaar geleden

Kraamkost is voor mij echt nummer 1 :) zeker omdat we hier als gezinnetje een beetje op een eilandje zitten ten opzichte van de rest van de familie.

Anoniem
6 jaar geleden

De biefstuk van mijn moeder nadat ik aan moest sterken na een snelle bevalling. Het babyhuisje in de tuin :)

Anoniem
6 jaar geleden

Ik kende dat helemaal niet! Op zich best handig, maar weet niet of ik daar elke dag zin aan heb. Maar eigenlijk best een lief gebaar. Ik maak meestal een eigen pakketje. Dit vind ik echt leuk om te doen. Ik koop een roze of blauwe mandje. Koop 1 pak newborn luiers. Doe het daarin (staan meteen de rest van de kadootjes wat hoger, is mooier voor het eindresultaat) dan koop ik kleine schoentjes haarbandjes sokjes badschuim een haarkammetje billendoekjes. Een leuk shirtje meestAl met een tekst. Laatst had ik er een gekocht met daarop: ik ben het kleine zusje. En dan alles in het mandje pakken en met doorzichtig inpakpapier leuk vast maken alles bij elkaar. Ik zelf kreeg luiertaarten die vond ik ideaal met al die luiers die je bij elke voeding moet verschonen. Ook had mijn schoonmoeder een 10dagen mand gemaakt. 10 kado's en elke ochtend mocht ik er 1 openmaken.

Anoniem
6 jaar geleden

Leuke ideeën zeg weer eens iets anders. Wij hebben ook eens een fotoshoot gekregen die hebben we gebruikt voor de 1e verjaardag. Zelf maak ik voor de eerst geborende meestal een zustermandje ???? aangezien ik in de zorg zit, paracetamol, thermometer, zalfjes, hulpmiddeltjes zoals iets om het neusje mee te reinigen etc alles waar je niet snel aan denkt. En als je kindje ziek wordt is dat vaak in het weekend of in de avonduren zo zit je altijd goed ????. Met nog een kleinigheidje zoals kleertjes. En ik maak voor elk kind die dichtbij staat een kussen met de naam en geboortedatum zo leuk om te zien dat die jaren later nog in de kamer ligt. Voor het 2de kindje vaak een luiertaart. Ik geef wel graag iets waar je wat aan hebt, dus iets wat je nog mist. De laatste keer heb ik een geboortebord gemaakt aangezien het voor het derde kindje was en alles al aanwezig was.

Anoniem
6 jaar geleden

Leuke ideeen zeg! Eerlijk gezegd heb ik nog nooit van 'kraamkost' gehoord maar die is wel echt heel leuk! Wat mij echt als cadeautje is bij gebleven is het <a href="http://www.zwembadenwebshop.nl/baby-zwembad">blooming badje</a>. Een badje waar je je kind in kunt wassen of als speelkleedje kan gebruiken. Ook kan je er super lieve foto's in maken. Dit was echt het origineelste cadeautje wat ik heb gekregen.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik ben newborn fotografe en heb toen een newbornshoot cadeau gedaan. Zo mooi om te hebben! Ze groeien zo hard... Dan is het mooi als je de prachtige foto's van je allerliefste kindje nog hebt. Www.madebyangela.nl

rebo1982
6 jaar geleden

die biefstuk! Dat doet me denken aan mijn moeder (of eigenlijk mijn opa) die als ze aan moest sterken (ik denk na ziekte of zwangerschap) ook altijd biefstuk van mijn opa kreeg! Leuk om te lezen!

rebo1982
6 jaar geleden

Wat een leuk cadeau idee die mand. Luiers zijn nooit weg hè! Ik kan me de 10 dagenmand nog herinneren van mijn moeder. Dat ze die kreeg bij mijn jongste zusje. Ik vond het zo leuk dat er elke dag weer een nieuw cadautje geopend mocht worden!

rebo1982
6 jaar geleden

Leuk en persoonlijk zo'n zustermandje! Ik ben ook wel van iets samenstellen of maken, het hangt er maar net vanaf wie er een baby heeft gekregen en wat ze allemaal al hebben!

rebo1982
6 jaar geleden

Leuk om te lezen wat jouw favoriete cadeau was!

rebo1982
6 jaar geleden

Wij hebben een newborn schoot bij de oudste gedaan. Bij de tweede ontbrak helaas het budget. Ik had het heel leuk gevonden om te krijgen!

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn oom en tante hadden destijds als kraamcadeautje een pratende rugzak van Fisherprice. Echt zo veel plezier van gehad. Nu heb ik het zelf ook al een keer als kraamcadeautje gegeven. Je kunt het vinden op http://www.sintcadeautjes.nl/ . En dan bij categorie babyspeelgoed. Echt heel leuk en origineel!

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hard, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon..