Snap

OorverDOOFend

‘Billie heeft een ernstig blijvend gehoorverlies aan beide oren’

Gister hebben wij te horen gekregen dat ons kleine meisje Billie ernstig slechthorend is. We waren er al een klein beetje op voorbereid, doordat de eerste testjes ook onvoldoende waren, maar toch zijn we geschrokken. Als ouders wil je dit natuurlijk niet horen. Je wilt dat je kind gezond is. Als het kon zou ik zo mijn gehoor opgeven, maar helaas werkt het niet zo. Toch staan we er heel nuchter in. We kunnen wel gaan zitten huilen in een hoekje, maar daar komen we niet verder mee. Er is tegenwoordig zo veel mogelijk en ook nu zal ze gelukkig worden. Dus meteen schouders eronder en in de actiemodus.

Wat staat ons nu te wachten?

Wat nu als eerste op de planning staat is het aanmeten van hoorapparaatjes om te kijken of ze daar goed op reageert. Daarnaast zijn we door verwezen naar een academisch ziekenhuis. Hier gaan ze uitzoeken waardoor het komt dat Billie slechthorend is. Dit kan bijvoorbeeld iets genetisch zijn, komen door een fout in aanleg of veroorzaakt zijn door een virus. Ook zijn we doorverwezen naar een CI team om te kijken of Billie in aanmerking komt voor implantaten, waarmee ze beter kan leren horen. En daarnaast krijgen we vanuit het audiologisch centrum goede begeleiding en ook hulp bij het leren van gebarentaal. Dit is gericht op ons als ouders en Pleun als grote zus, maar ook op familie en goede vrienden om ons heen. We worden nog gebeld door de orthopedagoog over hoe deze hulp vormgegeven gaat worden.

Dit is voor nu even wat er allemaal op de planning staat. We gaan een lang traject in waarin we druk bezig zijn, veel afspraken hebben en veel aan het bellen zijn. Vandaar dat ik alle ontwikkelingen hier zal delen en we niet naast alle telefoontjes die we al krijgen, ook nog alles moeten uitleggen aan jullie. {Ook al weten we dat jullie het lief bedoelen. Dank jullie wel, we houden van jullie!!! ❤️}

Voor nu is het even afwachten tot alle hulp opgestart is en alle data voor de afspraken binnenkomen.

We gaan ervoor, alles voor ons meisje! En uiteindelijk is het ook maar slechthorendheid en geen ernstige ziekte. Ze is en blijft het liefste kleine zusje en de liefste dochter. Ze komt er wel, wij komen er wel 🧡

3 jaar geleden

Zo herkenbaar! Wij zijn er 2 weken geleden ook achter gekomen tijdens een BERA onderzoek dat onze dochter van 13 weken zeer slechthorend is. We zitten in precies hetzelfde traject als jullie. Sterkte!

3 jaar geleden

Laat haar alsjeblieft slechthorend zijn. Implantaten zijn goede hulpmiddelen maar vergeet nooit dat ze slechthorend/doof is en dat ze aansluiting zal vinden bij de doven cultuur. Verder heel veel sterkte met alles wat er op jullie pad komt. Gebarentaal is een verrijking voor horend of niet.

3 jaar geleden

Zo herkenbaar! Een jaar geleden kwamen wij er op dezelfde manier achter dat onze zoon slechthorend is. Mooi dat je schrijft dat het MAAR slechthorendheid is. Zo hebben wij het ook opgepakt en we hebben zo’n heerlijk mannetje! Ook druk bezig met gebarentaal, we zijn nieuwe wegen in gelopen die geweldige dingen opleveren. Succes voor jullie en hopelijk is alles snel duidelijk en verlopen alle onderzoeken voorspoedig!