Blog header image

Niet doorspoelen, die baby!

Wat is dit voor enge wereld, waarin kleine baby's als bruine drollen weg worden gespoeld?

Hoe is het mogelijk?

Een wandelende tak verdrinkt al in een druppel water. Een baby in een laagje water van slechts een centimeter.

We mogen dus van een mirakel spreken dat sommige baby's het riool hebben overleefd.

Pardon? Het riool? Wat zeg je? Mijn oren klapperen.

Jazeker. Vorig jaar was het een sensationeel nieuwsbericht. Een Indiase vrouw was bevallen op een treintoilet, en had de baby toen verloren via het gat wat over de rails dendert. Wonder boven wonder heeft de baby het overleefd, en is later met de dolgelukkige moeder herenigd. Een ongelukje, dus.

Een jaar daarvoor werd er in China een baby in het riool gevonden. Het arme poppetje had zijn navelstreng nog aan zijn buikje hangen. Hij had geen moment later gevonden moeten worden - een doorgetrokken wc was hem fataal geworden. Ook deze baby mankeerde niets, op een paar schrammetjes na. Ze gingen gelijk op zoek naar de moeder. Verdenken haar op het toilet bevallen te zijn, en dat haar baby daarna in het toilet viel. Een sprankje hoop in dit verhaal. Zou er een bezorgde moeder tranen met tuiten zitten te huilen? Maar: ook al openen de deuren van je vagina zich boven de plee. je trekt dan toch niet door? Volgens de Chinese autoriteiten worden er vaker ongewenste baby's in het riool gedumpt. Ach en wee.

We gaan een maand terug naar voor het China-incident. In Sydney werd een baby in een diepe afvoerput gevonden. De moeder - zo bleek later - had hem een dag na de bevalling in de put gegooid. Hij moet gezegend en erg sterk zijn geweest. De baby overleefde zes dagen zonder voeding, in de brandende hitte van het zinderende Australië. Het is toch van de zotte?

In wat voor wereld leven wij, dat er zo met baby's gesmeten wordt? Nu ik dit schrijf groeit het kippenvel rap over mijn armen en benen, en dat is niet van de kou.

En dan, in 2008, overleeft ook een baby in Haïti een reisje door het riool. Nu is mijn Haïtiaans-Creools niet uitmuntend, maar ik kon uit de voice-over bijhet korrelige filmpje opmaken dat de baby gevonden is door een brandweerman, en met een smoezelige doek schoongepoetst werd in het zand, zonder hulp van medici want die waren er niet. De brandweerman is later op TV tot nationale held uitgeroepen.

En de baby? Wat gaat daar verder mee gebeuren?

Als ik zo'n baby zou vinden, helemaal alleen en afgedankt, zou ik God op mijn blote knietjes danken dat ik voor hem of haar mag zorgen. Ik zou de baby opnemen in mijn kleine mini-gezin, en hem of haar overspoelen (dus niet doorspoelen) met liefde en aandacht. Ik weet zeker dat Baby dat ook heel gezellig zou vinden. Hoe meer ziel, hoe meer vreugd, nietwaar?

6 jaar geleden

Verschrikkelijk om dit te lezen! Hoe kan je als moeder je kind weg doen op zo een manier pure MOORD! Zoveel vrouwen dromen van een baby ! En sommige gooien ze zo weg hoe is het mogelijk .

6 jaar geleden

Helemaal met jou eens, Rebo1982!

6 jaar geleden

hoe het zo gebeurt begrijp ik niet, maar een kind in mijn armen sluiten, dat zou ik graag doen (en dan maar hopen dat mijn 'belangrijke ander' dit ook een goed plan vind... )

6 jaar geleden

Daar hoef je niet voor te googlen. Als je FB hebt zie je die verhalen ook soms voorbij komen. Zo ook het trieste maar ook ontroerende verhaal over een babietje achter gelaten in een doos die gered werd door een kat. Die was bij de baby in de doos gekropen en heeft de baby warm gehouden waardoor het kleintje het gelukkig gered heeft. Gelukkig zijn er ook nog mensen met een hart die er alles aan doen om ze te redden en daarna een mooi leven te geven.