Terug
Blog header image

Mijn eerste blog! (en gelijk tips gevraagd)

Een jonge mama met een hoop vragen! slapen, eten, spelen, wat voor ritme heeft jullie baby?
Liset2012
6 jaar geleden

Met 4 maanden is een ritme eigenlijk nog niet te doen. Ik moet zeggen dat wij pas vanaf 6 maanden (toen het hapje echt een onderdeel werd van de voeding) een beetje een ritme kregen. En inmiddels is de kleine 15 maanden en veranderd het nog regelmatig. Zo heeft hij 3 weken lang 2-3 slaapjes (van 2-3 uur per slaapje) gehad, probeer dan nog maar eens wat te doen. Probeer de meid 2 slaapjes in haar kamertje te laten doen. Bijvoorbeeld 's ochtends na de fles van 8 uur (en even spelen) en bijvoorbeeld na de fles van 14uur (en even spelen). Daar gaat ze op een gegeven moment aan wennen, dat ze het gewoon overpakt. Verder is het natuurlijk niet erg als ze in slaap valt tijdens het wandelen of in de box. Door te slapen groeien ze :) Ik heb nog een tip voor je: Die andere moeders doen ook maar wat. Laat je dus niet gek maken. Elk kindje is anders, elke moeder is anders. Niet slechter, niet beter. Je kan op internet veel goeds lezen, maar laat je niet van de wijs brengen. Zet 'm op mama!

Liset2012
6 jaar geleden

En ohja! Welkom!

LisaaM
6 jaar geleden

Wat een lieve reactie! Ja dat wil ik nu inderdaad wel gaan proberen, door haar 2 slaapjes in haar eigen kamertje te laten slapen. Dat is in ieder geval een begin :) Dankjewel voor de tips!

nijn81
6 jaar geleden

Hoi welkom! Wat vervelend dat je het gevoel hebt geen ritme te hebben. Maar ik vraag me af: waarom wil je zo graag persé een ritme? Sommige kindjes gedijen goed met onregelmatigheid. Ik lees uit je verhaal dat je goed op je kleintje let en je gewoon aanpast aan haar. Dat is toch prima? Je zult merken dat als zij ouder wordt, dat ze vanzelf ook wat flexibeler wordt. Als je een kindje hebt dat in een streng ritme leeft, ben je naar mijn mening veel meer gebonden. Als je dag dan een keertje afwijkt door het een of het ander, dan heb je gelijk een probleem...! Dus lekker zo doorgaan zoals het nu gaat. Je hoeft niet persé een bepaald ritme te hebben. Als je dan toch een soort van regelmaat wilt hebben voor je kleintje, doe het dan niet op het gebied van tijd, maar doe het op het gebied van ritueeltjes. Zoals een liedje neuriën voor het slapengaan (of een speeldoosje). Zoals bepaalde handelingen/geluidjes tijdens het maken van de fles. Zoals spelletjes doen tijdens het aankleden. Zoals een massage voor/na het badderen. Wat je maar wilt! Zodat je dochter leert: ah, nu is het tijd voor..... Oh nu gaan mama en ik............ enz enz enz. Succes!

Lindsy83
6 jaar geleden

Welkom! Hier hebben we nooit een ritme gehad. Ik gaf borstvoeding op verzoek, dus als hij honger leek te hebben legde ik hem aan. De ene dag was dit maar 5 keer en de andere dag soms wel 10 x. Met slapen ook geen ritme. Is hij moe dan slaapt hij. Ik bied hem wel elke dag om dezelfde tijd een goede slaapplek aan, maar als hij dan niet moe is gaat hij toch spelen. Met een goede slaapplek bedoel ik een bedje met weinig afleiding en een donkere kamer. Soms leek het of we toch een bepaald ritme gingen krijgen en dan werd het de week daarop weer anders. Nu hij een jaar is zit er wel een grove lijn in zijn dag, maar het is nog echt niet zo dat hij altijd om precies dezelfde tijd alles doet... Succes en vooral genieten van je kleintje! Zo lang ze lekker levenidg en vrolijk overkomt doe je het goed ;)

Joycies
6 jaar geleden

Welkom! Volg je schattige dochter. Zij geeft wel aan wat ze wilt. Ik ga borstvoeding en dat was heel wisselend. Volg je gevoel en haar. Dat voorkomt een hoop stress. Succes!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Onze kids hadden zoveel mogelijk een fles ritme, dan bedoel ik niet om vaste tijden maar gewoon om de 3-4 uur. Ik liet ze lekker slapen wanneer ze dat wilde. En nu je dame 4 maanden is kan je ook groente en fruit geven tussen door! Maak je niet al te druk! Het ritme komt vanzeld, je doet het hartstikke goed!!

anoniem2017
6 jaar geleden

Welkom, gooi je schema boeken de deur uit en voed lekker op verzoek. Je kind komt niet uit een boekje en de gebruiksaanwijzing zat er ook niet bij ;) Volg je gevoel. Je moet even kijken hoe zwaar je kindje is. Flesvoeding is gewicht in kilo x 150 : door aantal voedingen per dag. Dan krijg je hoeveel je in de fles kan doen. Komt je kindje de ene keer na 3 uur om de fls lekker geven, de keer daarna pas na 5 uur pas dan geven. Als je ze wakker maakt drinken ze niet zoveel, want ze hebben dan toch geen honger. Doe waar jij je goed bij voelt. En wil je ze boven leggen, probeer de rug of wissel de zijlig afwisselend af ( hebben ze kussentjes voor bij de babyzaak) leg ze dan gewoon weg hoe ze snachts ligt. Gaat ze alleen op haar buik slapen, ga dan gewoon regelmatig kijken en draai ze evt om zodra ze slaapt. Succes en het komt vast wel goed

Anoniem
6 jaar geleden

Twijfel niet aan je zelf, iedereen die moeder word de eerste tweede of derde keer twijfelt. Het ene kind is namelijk niet het andere kind. Wat betreft ritme,.. als je eenmaal denkt ritme te hebben,. Valt het vaak als een kaartenhuis de volgende dag weer in elkaar. Een baby verlangt van de ene kant structuur maar van de andere kant zoo veel flexibiliteit dat ja soms aan je zelf gaat twijfelen. #metwatkaneranders. Tevens is buik slapen niet goed of slecht. Mijn zoontje heeft bijvoorbeeld vast gezeten tijdens de bevalling. Uiteindelijk is de druk op zijn nek en wervelkolom zo groot geweest dat hij moord in brand schreeuwden als we hem op zijn rug neer legde. Uiteindelijk bij de osteopaat geweest en elke dag, dan wel meerdere keren per dat een andere lig houding. Hij is nu 1,5 en slaapt bijna altijd op zei of buik.

Anoniem
6 jaar geleden

Onze dochter sliep ook op de buik (in de box) vond het ook eng in bed eigenlijk.. wij hebben toen een puckababy aangeschaft zodat ze toch rustig kon slapen in bed.. zijn begonnen met s morgens na de fles.. dit werkte super en sliep dan vaak tot de volgende fles.. dan inderdaad even lekker spelen of wandelen.. zodra ik de tekenen zag van vermoeidheid legde ik haar meteen op bed zodat ze niet oververmoeid was! Ook dit hielp.. nu is ze 7maanden en slaapt ze overdag wel 3 keer!! S morgens.. s middags en laat in de middag zelfs nog een keer..na de pap fles van half 8 (van te voren lekker in bad!) Gaat ze om 8uur naar bed en slaapt ze de klok rond.. ze slaapt nu inmiddels op der buik het fijnst en wordt dus zo ook op bed gelegd.. Succes!

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi Lisa, Ik heb, net als jou, een kindje van begin oktober. Ook wij kunnen nog niet echt een vast ritme vinden. De ene dag slaap hij inderdaad heel veel en de andere dag hazen slaapjes. In principe slaapt hij gewoon in de box beneden alleen tussen de middag proberen we hem in z'n bedje te laten slapen. Dit lukt niet altijd ( hij slaapt liever in de box of tijdens het wandelen. Qua voeding hebben wij ongeveer het volgende schema: 6:30 150 ml 10:00 150 ml 13:00 150 ml 16:00 180 ml 18:30 120 ml 20:30 120 ml Die laatste krijgt hij meestal niet helemaal op. Daarna gaat hij naar bed. Hopelijk komt er dadelijk wat meer structuur in als ze aan het eerste hapje beginnen en kan die "tussen fles" eraf zodat hij iets eerder de laatste fles kan en naar bed...???? Succes met alles! Het komt vast goed!

Anoniem
6 jaar geleden

Jonge mama of niet, als je de 1e keer mama word zijn we allemaal wel eens onzeker. Zo te lezen doe je het supergoed. Geen een dag is hetzelfde, en dat geldt ook voor je kindje. Ik probeerde ook ritme etc haalde allemaal niets uit. Onze dame deed waar ze zelf zin in had. Buikslapen.... tja iedereen heeft er een mening over, maar als je kindje toch goed slaapt (en ik neem aan dat ze haar hoofdje al wat kan ophouden?) Laat haar dan lekker op haar buikje slapen. Een vriendin van me heeft 2 buikslapers vanaf dag 1. En dat gaat kei goed. Je doet het goed, En luister niet eveel naar andere????

Anoniem
6 jaar geleden

Hi Lisa! Onze kleine is nu 4,5 maand en heeft sinds 2 weken een beetje zn ritme te pakken. Onze dag ziet er ongeveer zo uit: 07.30 1e fles 180ml, 09.00 terug naar bed voor uur slaap, 10.30 2e fles 180ml, 11.00 3 kleine lepeltjes groente, 12.00 naar bed voor 2 uurtjes, 14.00 3e fles 180ml, dan meestal even lekker naar buiten voor een frisse neus, 15.30 3 kleine lepeltjes groente, 17.00 4e fles 180ml, 19.30 uur 5e fles 180ml met beetje rijstebloem. 20.00 uur naar bed, hij slaapt gelukkig door. Ieder kindje is anders dus ik zou me niet druk maken hoor... je doet het volgens mij hartstikke goed! Ik heb een ritme op papier gezet waarvan ik dacht dat het zou passen bij mn zoontje. Langzaam ben ik me daaraan gaan houden en is het gaan werken. De meeste dagen zien er zo uit maar sommige dagen zijn ook weer totaal anders. Ze zijn nog zo Klein, een stabiel ritme komt er vanzelf. Heel veel succes! En vooral lekker genieten. X Leonie

Anoniem
6 jaar geleden

De beste tip die ik je kan geven is goed naar je dochtertje luisteren ;-) en de momenten die ze normaal slapend in de box doorbrengt kun je proberen te verplaatsen naar haar bedje.. ze geeft het wel aan als het nog niet het moment is! Dat ritme komt vanzelf.. weet ik nog heel goed.. "Hee..ze slaapt nu eigenlijk al een week elke middag boven..wohw..cool" Haha ;-)

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi Lisa! Ik heb precies hetzelfde gehad als wat jij nu benoemd! Alleen ben ik de flessen overdag gaan verhogen waardoor ik 1 fles minder kon geven. Andere tijden en iets meer voeding! Vanaf 4 maanden mag je ook al beginnen met fruithapje, dit heb ik toen mijn zoontje 4 maanden was ook gedaan en al na een week kon ik een fles vervangen naar een fruithapje. Op die manier ben ik een beetje gaan experimenteren en uiteindelijk had ik alleen in de ochtend nog een fles en savonds. Met 10 maanden al mijn zoon al met de pot mee en gaf ik geen flesvoeding meer. Je kan ook altijd het consultatiebureau bellen en mocht je dat niet geruststellen kan je ook altijd de Ggd bellen, hun hebben mij destijds heel goed geholpen! Succes :)

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi leuk dat je erbij bent. Ik had toen mijn zoontje baby was ook heel veel vragen en was heel onzeker of ik alles wel goed deed. Nam heel veel adviezen aan en dat werkte dus absoluut niet. Uiteindelijk besloten te doen wat goed voelde voor mij en mijn zoontje, en dat werkte prima. Laat je niet gek maken door allerlei adviezen, ook bij het cb kunnen ze je behoorlijk onzeker maken. Doe wat goed voelt voor jou en je kindje en dan komt het helemaal goed, elk kindje heeft namelijk zijn eigen tempo en ritme. Mijn zoontje is inmiddels een vrolijke peuter van 2.5. Geniet van de tijd dat ze zo lekker klein zijn, het gaat veel te snel voorbij.

Anoniem
6 jaar geleden

Doe wat jou goed lijkt en trek je niet te veel van internet aan. Bij m'n oudste wist ik ook nog niks en die is ook groot geworden ????. De oudste sliep bv overdag bijna nooit hooguit een uurtje m'n jongste daarentegen slaapt als een baby overdag veel en s nachts wat minder.

Anoniem
6 jaar geleden

Wij voedde op verzoek. Flesvoeding. als ze trek had kreeg ze gewoon een fles. En dan gewoon spelen of slapen. Met deze leeftijd is ritme heel lastig. Het belangrijkste is dat jullie je er goed bij voelen. Onze dochter is nu 18 maanden en nog veranderd haar dag indeling regelmatig. ( uitslaper) en ze wil niet eten als ze net wakker is. Volg je gevoel. Dan komt het helemaal goed!

Anoniem
6 jaar geleden

Volgens mij doe je het hartstikke goed. Je let goed op wat je kindje nodig heeft. Het enige ritme waar ik me aan hou is slapen/eten/spelen/slapen. Ik merk dat als ze uitgerust wakker wordt ze lekker rustig kan drinken. Als ik het uit zou stellen heb ik een vermoeide baby die tijdens het drinken in slaap valt en dan maar een kort dutje doet. Zodra ze bij het spelen aangeeft moe te worden. Is vaak wegkijken heel druk met de beentjes schoppen en op dr handje sabbelen dan is het tijd om naar boven te gaan. Dan gaat ze vaak rustig liggen. Soms een lang dutje soms maar kort. Bij een kort dutje wanneer ik weet ze heeft goed gedronken, schone luier, niet overstuur huilen probeer ik haar nog even te laten liggen. Soms slaapt ze zo verder. Of als ik hoor dat ze getroost moet worden of er zit een boertje dwars pak ik haar op en probeer ik nog even te laten liggen. Als ze dan duidelijk niet meer wil slapen en aangeeft hongerig te zijn dan weer eten. (Borstvoeding). Heel goed op dr lichaamstaal letten en volg haar hierin. Go with the flow :-). Je merkt vanzelf dat het wat op vaste tijden begint te komen. Wat hierin mij wel heel goed bij de oudste heeft geholpen. Is dezelfde tijd opstaan. Maar dat krijg je vanzelf als je ook moet werken enzo. Succes met alle tips van iedereen en geniet van je kindje.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat hier bij alle 3 de kinderen het beste werkte was overdag een ritme in de flessen (om de 4 uur) en 's nachts gewoon lekker laten slapen. Ik geef de laatste voeding rond 23.00 - 23.30 en hoor haar niet meer tot 8 uur de volgende ochtend. Ik geloof niet zo in voeden op verzoek. Is voor jezelf ook niet te doen

esz
6 jaar geleden

Ik snap precies wat je bedoelt! Onze dochter is ook van oktober en heeft wat slapen betreft ook weinig ritme. Ze krijgt 5 flessen van 150cc op iedere keer ongeveer dezelfde tijd, maar slapen is heel wisselend. S nachts gaat t prima in haar eigen bed en overdag de ene keer n uurtje de andere keer ruim 2 uur. Ze sliep eerder ook meestal in de box, maar we zijn haar toch in bed gaan leggen. Eerst slapend en daarna als ze bijna sliep en nu als ze moe is...Dus gewoon laten wennen. Het is wel ons derde kindje dus we zijn wel wat gewend, maar n ritme is dus bij ons ook nog niet gelukt. Maar onze ervaring is dat het echt vanzelf wel komt met slapen. En dat ritme in de boekjes van eten, spelen, slapen ging bij m'n oudste 2 niet op, dat was meer spelen eten slapen ( dus met de fles in slaap vallen)... Zoals je het omschrijft doe je het prima! En het komt echt allemaal wel...

Anoniem
6 jaar geleden

Bij de oudste probeerde ik in het begin ook de ritmes uit de boekjes te volgen maar daar ben ik snel vanaf gestapt. Ieder kind is anders. Gewoon lekker het ritme en de behoefte van je kind volgen. Daar worden jullie beide gelukkiger van. En mijn kinderen zijn ook buikslapers. Op haar buik in de box kan prima zolang je haar maar in de gaten houd.

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi hoi... Onze meid is nu 4. 5 maandjed oud en de enige ritme wat ze heeft zijn de fles tijden en savond standaard tussen 21. 30 en 22. 00 naar bed. De hapjes doen we tussendoor omdat ze nog geen volledige vast hap op kan. Ook het slapen en spelen doen we als zij er om vraagt ze geeft duidekijk aan als ze moe is. We keggen haar smorgens na de errste fles terug in bed. En overdag vaak in de box. Je hebt geen vast ritme voor een kind alleen richtlijnen... Kijk goed naar je kindje en blijf ze stimuleren. Succes ermee. En inderdaad moeilijk en onzekerheid heb je meteen eerste kindje maar ik heb al snel geleerd je eigen gevoel is het beste.

Anoniem
6 jaar geleden

Hey Lisa. Ik had heel lang hetzelfde prombleem. Mijn dochter is ook van oktober en zei kreeg heel lang rond 00.00 haar laatste flesje. Voor deze fles wou ze absoluut niet in haar eigen bedje liggen. Maar de heledag in de woonkamer ook in de middag niet. Als ik haar in bedje deed wanneer ze al sliep werd ze heel overstuur wakker. Wij hebben toen het volgende gedaan: Telkens als ze moe werd( wanneer ze in haar oogjes ging wrijven of gapen) heb ik haar meteen in dr bedje gelegd. De eerste dagen waren een drama maar ze begon er steeds meer aan te wennen. Na een paar dagen wou ze dan na haar 12 uur ( s middags) wel in haar bedje liggen. Soms sliep ze niet maar liet ik dr wel liggen zodat ze in iedergeval kon wennen aan het liggen in haar bedje. Na een tijdje dit aan gehouden te hebben was het oke voor haar om ook haar korte slaapjes in haar bed te leggen. Maar toen de avonden ik vond het fijn als ze leerde om vroeger in bed te liggen omdat ik 12 uur echt heel laat vond en zelf steeds helemaal kapot was. Ik heb haar 4 dagen lang steeds na haar flesje om 20.00 in bed gelegd. Weer was het de eerste dagen drama we hebben heel lang bij dr bedje gestaan om haar rustig te krijgen en liedjes te zingen maar we haalde dr niet uit bedje. Ze vond het soms al fijn als ze gewoon ons vinger kon vast houden. Toen ze eenmaal gewend was om na haar 20.00 flesje in bed te liggen heb haar gewoon een keer niet wakker gemaakt om 12 uur maar laten slapen tot de volgende ochtend. De eerste ochtend was ze heel vroeg wakker maar dat schoof steeds wat op. Sinds ze maar 4 flesjes krijgt drinkt ze 180 met 6 schepjes. Ze drinkt het niet altijd op maar meestal haar eerste flesje in de ochtend wel. Ik weet niet of je hier wat heb en ik zie ook reacties dat met 4 maanden een ritme nog niet te doen is. Elk kindje is anders maar ik merk wel doordat ik elke dag steeds hetzelfde deed en haar steeds na dezelfde flesjes in bed had gelegd dat ze dit nu weet en er meer vrede mee heeft. Ook nu ze wat meer regelmaat heeft is ze ook een stuk minder huilerig. Wel houd ik er rekening mee dat dit nog kan gaan veranderen.

Anoniem
6 jaar geleden

Hier kwam het ritme ook pas na een maand.of 5.. Als.je dr fles verhoogt zou je misschien een fles minder kunnen doen of de tijden aanpassen. 'normaal' is het 7.00-11.00-15.00-19.00-23.00 Slaapt ze de ene keer wat langer dan schuif je het een klein beetje, is echt niet erg.. Ik keek.geeoon naar Joëlle wanneer ze moe werd. De ene keer gauw na de fles, de andere keer een uurtje later. Het was in begin even wennen op haar kamertje slapen maar na een paar dagen.doorzetten vond ze het prima, en ikke heerlijk hihi.. Niet te onzeker, als mama weet je het het beste, komt allemaal goed!!

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi welkom, Mijn dochtertje is nu bijna 3 maanden en sinds 1 maand ben ik bezig met haar ritme. Dat zit er nu al erg goed in dus misschien heb je iets aan mijn tips. Ook sliep Noa-Lynn vaak in de box en op mijn arm.. maar omdat ze erg gevoelig is voor prikkels had ze slaapjes van maar een half uurtje waardoor ze oververmoeid raakte. (En dan wilt ze absoluut niks). Ik ben begonnen met een aanloop naar haar slapen.. na elke voeding even knuffelen en eventueel in de box. Op het moment dat ze in haar oogjes wrijft, aan haar oren trekt, gaapt of begint te jengelen zijn dat haar signalen dat ze moe wordt. Ik breng haar dan naar boven en trek haar slaapzakje aan en doe de rolluik dicht. Haar bedje heb ik in het begin verwamt met een kruik. En dan legde ik haar neer. De eerste paar dagen was het echt krijsen en geloof me dat is moeilijk maar haal haar er niet uit en al helemaal niet mee naar beneden nemen omdat ze dan weer opnieuw geprikkeld word. Ik ben deze dagen denk ik wel 100x de trap opgerend troosten speentje geven over haar bolletje aaien tot ze rustig werd. Uiteindelijk werd dit "gevecht" steeds korter waardoor ze nu goed in haar eigen bedje slaapt. Er zijn natuurlijk echt nog wel dagen dat het niet meteen lukt maar wees geduldig en rustig. Zorg als ze echt heel hard huilt dat je er bent en ze weet dat mama altijd komt als ze je nodig heeft. En voor de rest: doorzetten doorzetten doorzetten. Die van mij drinkt ook nog gewoon 6 flesjes van 130 en de laatste 150 ik zou me daar niet zo op vastknopen ze geeft zelf aan wanneer ze genoeg heeft. Heel veel succes!

Anoniem
6 jaar geleden

Heyhey! Heel herkenbaar, ik was ook jong mama en iedereen heeft wel een mening of idee als je hulp vraagt. Ook ik twijfelde toen ze zo klein was ontzettend over vanalles... En geloof me, nog steeds :). Mijn kleintje kreeg bv. Maar omdat ze wel 10 gram te weinig groeide per week moest ik haar uit het eigen ritme halen, van consternatiebureau ( Jaja zo noem ik ze inmiddels) ik moest opeens om de anderhalf uur gaan voeden dus slapen voor mij en de kleine was er niet meer bij. Je raad t al... 2 zeeer vervelende wezens rondom mijn partner toendertijd. Ik heb t na 5 dagen aan de kant gegooit en haar haar ritme weer aan laten geven... Wat waren we blij!!! Ze groeide dan volgens de boekjes miss 10 gram te weinig maar daar was verder niks van te merken... Ik had een happy baby die sliep wanneer ze kon... Box/buik/wiegje... Ze geven vanzelf aan wanneer ze eraan toe zijn een vast ritme te creëeren. Mijn kleintje had dat uit haar eigen, en ik heb dat gevolgt.... Nu is een eerste daar ook wel makkelijk voor Aangezien je geen andere Kids heb, dus ik zou zeggen,...meis geniet van je prachtige dochter, ze geeft t wel aan wanneer ze er aan toe is. Er is niks slechts of goeds, zolang je je eigen gevoel volgt, en je kindje is happy wat wil je dan nog meer???? vraag advies, maar kijk heel goed of dat wel aansluit bij jou eigen gevoel. :)

Anoniem
6 jaar geleden

Hai Lisa, Internet en andere moeders zitten vol met allerlei prachtverhalen waarin te lezen is hoe fantastisch het gaat en hoe ze al 30 uur achter elkaar slapen als de baby 2 dagen oud is ;) De werkelijkheid is anders. Jouw baby is niet te vergelijken met welke baby dan ook en ritme komt vanzelf. Het enige wat je naar mijn mening kunt doen, dat doe je al. Letten op de behoeften van je kind en daarop acteren. Natuurlijk moet je dan eens te vroeg of te laat op een afspraak komen en gaat de dag niet zoals je het voor ogen had. Maar geloof me. Vanaf het moment dat je moeder bent geworden zullen de dagen nooooit meer zo gaan als je voor ogen had. Gelukkig vaak in de positieve zin :-) Laat het ritme en de verwachtingen los en alles gaat vanzelf lopen. Voel je niet onzeker omdat je jong bent want jong of oud; Iedereen doet maar wat en iedereen is er onzeker over. Heel cliché maar moeder zijn is echt het moeilijkste beroep dat er bestaat. Veel succes maar vooral plezier met je kleintje. Kus linda Ps. Om die kleine in bed te krijgen ipv in de box heb ik wel een tip. Het heeft heeeeeeel veel doorzettingsvermogen nodig maar het werkte hier wel. Wij hebben de kleine steeds op bed gelegd voor haar slaapje en dan liepen we weg. Als ze dan begon te piepen kwamen we terug maar lieten haar liggen. En dat zo 30x achter elkaar zo'n 2 maanden lang en dan ben je er. Hahaha succes x

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi hoi als ik je verhaal zo lees doe je het harstikke goed! Je volgt het ritme van je baby dat hebben wij ook gedaan. Toen ons boefje ook vast voedsel ging eten konden we een beetje ritme inbouwen. Maar het blijft soms een beetje uitzoeken wat werkt. Zelf heb je ook wel is wat minder trek. Belangrijkste is dat je op je moederinstinct verouderd. Jij kent jouw kindje het beste en weet dan ook het beste wat goed is voor haar

nel.nl
6 jaar geleden

Lekker loslaten. T komt vanzelf. Ik was ook steeds bezig met schema's en toen ik het losliet, kwam het vanzelf!

MaudH
6 jaar geleden

Het is al heel vaak gezegd, maar kijk inderdaad naar wat je mooie meisje aangeeft en luister naar je gevoel. Ik heb een zoontje van eind september en had een tijdje geleden even een strak ritme, maar dat heeft hij zelf weer veranderd. Hij sliep een aantal weken overdag maar heel weinig. Nu slaapt hij juist weer heel veel. We zijn nu ook met fruithapjes begonnen, dus schuift ook alles weer op. Gelukkig zijn die kleine hummels al heel goed in staat om aan te geven waar ze behoefte aan hebben. En het alles belangrijkst is de liefde en warmte die je ze kunt geven. En dat doet iedere mama op haar eigen manier :)

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi, welkom! Wij hebben bij allebei onze dochters hetzelfde gehad als jij omschrijft. Het is even een frustrerende periode maar het gaat echt over. Je doet het goed als je je gevoel maar volgt. Zoals bijv niet alle flessen op 150cc. Dat is iets wat jij aanvoelt als mama (en ook de papa) en daar kan niemand iets over zeggen, want jij weet wat het beste is voor jouw kindje. Bij onze eerste dochter hebben we een heel strak ritme aangehouden en daar deed zij het perfect op. Het is een meisje van structuur en hangt heel erg aan regelmaat. Nu hebben we een dochtertje erbij van 7 maanden nu, en we hebben ook een strak ritme bij haar aan proberen te houden. Maar zij is zo'n ander meisje, zij doet het veel beter als je haar laat gaan. En het was voor mezelf ook een verademing om het ritme 'los te laten' Ik weet niet of je heel veel aan m'n reactie hebt, maar bottom line is dat je altijd je eigen hart moet volgen en die periode waar je nu in zit gaat echt over. Blijf doen wat goed voelt ????????????????

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi Ik heb precies hetzelfde gehad! 1) mijn zoontje sliep ook tot 5/6 mndn overdags in de box! In bed was het drama! Doe je wat je gevoel zegt! Heb jij er geen problemen mee dat ze in de box slaapt? Maak er dan geen probleem van, wordt je alleen onzeker van ( werdik tenminste). Zo heb ik mijn zoontje geleerd in bed te slapen: 12.00 kreeg hij fles ( nu brood en 1/2 fles en doe het nog zo: Ik ga hemverschonen en trek meteen zn pyama aan., ik leg zn slaapzakje open in bed en doen samen de gordijnen dicht. Dan zn fles (brood en fles) en gelijk naar de slaapkamer. In de slaapzak kusje en weg. Wilde hij niet slapen! Legde ik jem met slaapzak en al in de box. Dan wistbhij i e g dat het slaapjes tijd was. Nu (8mndn) slaapt hij van 12.30 -15.00 & soms maar 45 min . So be it:) Doe wat je denkt dat goed is.er is geen goed of slecht. Jij bent haar mamma! Jij bepaalt en niet naar iemand luisteren die zegt dat je slecht doet.. Niemand is perfect! Zet hem op mamma! You can do it!

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn meisje had als baby geen ritme en daar deden wij t allemaal perfect op!! Dat werkte voor ons alle t beste!!! Nu kreeg ze borstvoeding waardoor de tijden tussen de voeding ook totaal niet belangrijk waren. Ik had altijd zoiets van als ze moe is gaat ze slapen en eet ze daarna wel en als ze snel aan t jengelen was dan zal ze wel willen eten. Ze was altijd heel tevreden en t duurde bij ons wel tot ze 9 maanden was voor ze n rimte had. Let it go... let it goo... ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Volg jouw kindje dan heb je een blije baby

Anoniem
6 jaar geleden

Hallo, Ik heb twee kinderen die afgelopen oktober geboren zijn. Mijn tweeling Pien en Teun hebben een redelijk schema. Ze drinken om de 4 uur en krijgen allebei een fles van 180 cc. De flessen gaan niet altijd leeg maar dat geeft niks. Ze geven zelf wel aan hoeveel ze willen drinken. En zolang ze goed groeien en aankomen maak ik me niet druk. Het bed schema probeer ik te hanteren door ze na 1,5 tot 2 uur weer op bed te leggen. De laatste tijd slapen ze max een uurtje en dat is te kort inderdaad. Toch doen ze het goed en liggen ze rond 20:00 in bed. Ik maak ze nog wel wakker voor de laatste fles om 12 uur en dat is een papfles.

LisaaM
6 jaar geleden

wat veel reacties op mijn eerste blog! dat had ik niet verwacht, haha Heel erg bedankt voor alle tips en adviezen, daar heb ik echt heel veel aan! het is fijn om ook eens van andere mama's te horen hoe zij het doen! Ik probeer het inderdaad wel los te laten, geen één kindje heeft natuurlijk het zelfde ritme. Alleen soms is het wel fijn als je je ergens aan vast kunt houden :) Ik ga inderdaad deze week beginnen met de eerste hapjes, ben benieuwd hoe ze daar op gaat reageren!

Kaytje
6 jaar geleden

Ook hier is het ritme ver te zoeken. Bij de eerste lukte het wel, de tweede had een heel strak schema, maar de derde doet waar ze zin in heeft. Ik zou me niet te druk maken. Het komt vanzelf wel. Jullie moeten ook nog aan elkaar wennen. En wat betreft of je het goed doet of niet. Niemand is perfect en iedereen doet zijn best. Wat jij goed vind kan ik wel heel fout vinden en anders om. Zolang ze groeit denk ik dat je het goed doet met de voeding. Geen enkele baby is gelijk. De ene drinkt de hele fles zonder problemen leeg de andere de ene keer wel, dan weer niet. Als je haar in haar bedje wilt laten slapen kun je proberen het op te bouwen. Leg haar er gewoon in en laat haar een vooraf bepaalde tijd liggen. Ook als ze huilt. De tijd dat je haar laat liggen maak je steeds langer. En op een gegeven moment gaat het goed. Zo heb ik het met mijn jongste gedaan. Ben begonnen met 15 minuten per keer, nu slaapt ze volledig (+/- 4 uur en 's nachts +/- 7 uur) in haar eigen bedje.

Mama&Chanty❤️
6 jaar geleden

Hallo Lisa! Wat leuk ik heet ook Lisa en ik ben zelf ook jonge moeder. Mijn dochter is nu 19 maanden het is dus alweer even geleden. Ik denk dat je vooral moet doen wat jij goed aan vind voelen. Mijn dochter had ook heel veel buikkrampen. Ik ben overgestapt van avent flessen naar difrax. Toen ik difrax flessen ging gebruiken werd het al een stuk minder. En ik liet haar ook rechterop drinken dit werkte ook. Ik had een erg honerige baby dus ze wilde altijd grote volle flessen. Maar ze had wel veel krampjes dus ben ik inplaats van iedere 3 uur iedere anderhalf / 2 uur gaan voeden de flessen wel kleiner gemaakt uiteraard. Dit zodat haar darmen overdag eigenlijk de hele dag bezig waren en het gelijkelijker komt inplaats van iedere 3 uur een hele plons en dan weer 3 uur niks. Ik ben zelf darmpatiënt dus heb zelf ook veel last en dit werkt ook voor mijzelf. Daarom dacht ik, ik ga het ook gewoon op deze manier proberen bij mijn dochter. Als ze sliep, dan liet ik haar met rust. Ik heb dit een paar weken volgehouden en toen weer rustig afbouwen naar het oude ritme. En daarna heeft ze geen krampjes meer gehad, zelfs met haar vaste voedsel wat ik ondertussen in haar schema inbracht ging het prima Wellicht een ideetje? Heel veel succes!!

Blog header image

Bijna 4

En zo is mijn aller aller leukste meisje alweer bijna vier 💗💗 ik vind dit zó zo spannend.. bijna naar de basisschool, écht baby af..