Snap
  • Baby
  • tweeling
  • tweelingmama
  • bijnajarig

Mijn baby's zijn bijna geen baby's meer.

van 1600 gram naar 7.5 kilo.

MIJN BABY’S ZIJN BIJNA GEEN BABY’S MEER.

Over een ruim een maand zijn mijn twee meisjes alweer een jaar. En wat is afgelopen jaar omgevlogen. Het lijkt wel dat de tijd nog sneller gaat met een tweeling. Ze werden geboren met 1600 gram en nu wegen ze bijna een jaar later 7,5 kilo.

Stiekem vind ik het steeds leuker worden. Vroeger dacht ik altijd dat ik die babytijd het allerleukste zou vinden. Maar eigenlijk vind ik de leeftijd die ze nu hebben het allerleukst. Hoe ouder ze worden hoe leuker het wordt. Tuurlijk geniet ik van het knuffelen met mijn meisjes en het afhankelijke. Maar het huilen en niet weten waarom vind ik soms moeilijk. En dat wordt steeds duidelijker naarmate ze ouder worden.

Hoe ouder ze worden, hoe meer interactie je met ze krijgt en hoe meer interactie ze met elkaar krijgen en dat is zo leuk.

Dagritme:

Ze krijgen nog vier flessen kunstvoeding. Om 8u, 12, 16 en 20u. We merken wel dat die fles van 16u minder hard gaat en dat die er wel een keer vanaf gaat. Afgelopen keer bij de kinderarts vertelde ze dat de meisjes het nog prima konden hebben en dat ze de energie echt nodig hebben voor het zitten en kruipen.

Fruit en groente vinden ze heerlijk, binnen no time is het op. Lang leve mama’s kookkunsten want van potjes moeten ze niks hebben. Ik heb een keer een potje open getrokken en bij de eerste hap hielden ze de mond stijf dicht. Ik kook met liefde voor ze, al heb ik echt geen moeite met een potje. Straks kunnen ze met de pot mee eten, zo makkelijk vind ik dat altijd. Net zoals hun mama vinden ze een boterham heerlijk. Dat gaat er heel makkelijk in. Appelstroop of jam, het maakt niet uit wat er op zit.

Verder komt de kinderfysio eens in de maand thuis om met de meisjes te ‘ trainen’ . We zijn nu bezig met het leren zitten en tijgeren/kruipen. Ze zijn acht weken te vroeg geboren en mogen dus die tijd aftrekken van hun ontwikkeling. We moeten uitgaan van de gecorrigeerde leeftijd en die is nu negen maand. Alles op zijn tijd en dat is prima. Het komt vanzelf.

En slapen? Dat doen ze als de beste. ( lucky mama). Ze slapen ’s morgens uit tot 08.00. en gaan er rond 10u weer in tot ongeveer 11.30/12.00. ’S middags gaan ze om 13.30 weer naar bed en slapen dan tot 16.00. Daarna gaan ze voor een powernapje weer even naar bed om 18.00u omdat ze het net niet helemaal rekken tot de fles van 20.00. Na de fles gaan ze om 20.45u naar boven en slapen ze de hele nacht.

Verder zijn het twee heerlijk rustig en tevreden meisjes. Die helemaal mee gaan in het ritme van ons gezin. Het is echt een verrijking van ons gezin en we genieten allemaal van ze.

Na twee keer cadeautjes shoppen voor de jongens weet ik nu heel goed wat ik ga kopen voor hun eerste verjaardag. Kom maar op met die poppen en poppenwagens. Maar ik heb wel een vraag aan jullie, hebben jullie nog leuke tips of cadeautjes voor een eerste meisjes verjaardag? Laat het mij weten. 

van dit...

Snap