Snap

Mama's die misschien in net zo een situatie zitten

Mijn dochter die soms alleen maar aan de borst wil. Vooral s'avonds wilt ze alleen maar clusteren.. wie herkent dit en heeft dat ook gehad?

Hallo lieve mama's.

Op 16 augustus ontdekten we dat ik zwanger was, natuurlijk waren we super blij. Al gauw volgden de echo's en zagen we ons kindje groeien. Pas met 20 weken kwamen we erachter dan we een meisje kregen! Onze dochter was toen al lekker eigenwijs en liet ons in spanning! Met 3 maanden mocht ik al niet meer werken omdat het "zwaar" werk is en ik tevee harde buiken had. Vanaf de 20 weken echo bij diagnostiek voor u werd alles anders. De arts ontdekte dat ons dochtertje TE klein was en er direct actie onder nomen moest worden. Nadat we bij onze verloskundige op controle waren bleek dat dit helemaal niet zo rampzalig was. Omdat ik ook niet groot was konden ze ook geen grote baby verwachten. Onze dochter had gewoon haar eigen groei curve! Vanaf 35 weken moesten we 2x per week naar het zh. 1x voor een ctg en de andere dag een ctg en een groeiecho. Nadat we een groeiecho hadden ontdekte de arts dat onze dochter niet meer zou groeien. Dus alle alarm bellen rinkelden en werd er met spoed overlegd dat onze kleine meid eerder geboren moest worden en wij nu de laatste 2 weken elke dag naar het zh moesten voor ctg's. Ja het was heeeel erg zenuwslopend maar we wilden ook het beste voor onze dochter. Met 37+4 werden we s'avonds ingeleid en de dag erna om 18.47 werd onze dochter N. geboren. 2515gram en 47cm dus een KLEINE baby maar super gezond en al dat wat de dokter zeiden bleek niet zo te zijn. De weken erna gingen goed. Althans de borstvoeding wilde eerst niet op gang komen en ik kon mijn dochter niet genoeg voeden. Dus werd ze bijgevoed via een spuitje en de pink. ze verloor de eerste week flink gewicht, maar gelukkig kwam dit snel weer goed. De borstvoeding is inmiddels goed op gang en zijn we bijna 8 weken verder

Sinds de afgelopen week wilt onze dochter alleen maar aan de borst. Elke minuut van de dag bijna! Ik leg haar aan, ze begint te drinken en na een tijdje valt ze langzaam in slaap. Tijdens de slaap drinkt en sabbelt ze ook nog. Als ze ineens niks meer doet en ik denk dat ze klaar is schrikt ze ineens wakker en begint verder te drinken. Of ze drinkt en tijdens het drinken begint ze te huilen en blijft ze huilen. Dan heeft ze een schone luier en een boertje zit haar ook niet dwars? Ook zit er dan nog melk in mijn borst.. soms dan is ze ook heel hectisch en beweegt ze wild met armen en benen. Uiteindelijk hapt ze dan weer aan en drinkt verder alsof er niks aan de hand is??? Wie herkend dit en heeft dit ook gehad? Aangezien het mijn eerste dochter is en ik hier geen ervaring mee heb, weet ik niet waar dit aan ligt?

Ook wilt ze s'avonds sinds 1 week clusteren, vaak van 19.00 tot 1.00 s'nachts. Heel vermoeiend en soms word ik er een beetje "gek" van ook al mag ik dit misschien niet zeggen want ik hou ontzettend van haar en heb haar ook graag bij me maar dit pfffff. Als ik haar de borst niet geef dan is het huilen en blijven huilen. Ook word het huilen vaak erger en dan kan ik haar niet zo laten liggen. Want het liefst laat ik haar ook niet lang huilen, jengelen Oke dat laat ik dan nog toe. Maar je hebt huilen en huilen. De speen wilt ze dan ook niet (liefste wilt ze nooit een speen) en de fles, pink ook niet.

Ja het is soms zwaar, maar ik zeg altijd tegen me ooit gaat het allemaal beter. En mis ik het misschien als ze dit niet meer wilt, en ik geen borstvoeding meer geven kan. 

6 jaar geleden

Mijn dochter doet dit ook vaak in de avonden...Terwijl er verder ook niks aan de hand is. Een vriendin van me had laatst een heel artikel erover gelezen. Hierin stond dat deze baby's heel graag contact met hun moeder wiillen hebben. Klinkt een beetje zweverig misschien, maar ja wie weet. Ik geef er ook maar aan toe ook al is het zwaar..Ik geef vaak liggend en dan kijk ik netflix. Je moet toch wat ;)

6 jaar geleden

ik snap je geveol te verwennen maar uit eigen ervaring weet ik dat niet zo is. Mijn jongste dochter heeft veel bij mij geweest eerste maanden, na 9 maanden kwamze losser

6 jaar geleden

ik ben gaan kolven, eerste week 3 kwart kv gegeven mdat maar een kwart in mijn borst had. Doorkolven heb ik nog 3 maand kunnen doen. 2maand fiftyfifty

6 jaar geleden

Juist goed...lekker hechten dan heeft ze veel vertrouwen in jou en haar omgeving en zit ze beter in haar vel en kan san ook iets "makkelijker" zonder je even.je kunt haar niet verwennen hoor pas na 6 mnd. Zeggen ze...ik merk het nu pas bij Mn zoontj van 2...dan heeft jouw actie echt een gevolgd...nu lekker veel liefde geven en bedenk...dit houd ook op als de frustratie naar boven komt of zelfs aanhoud .