Blog header image

Mama jurydag Baby Innovation Award

20 vrouwen, 22 producten en wat versnaperingen, een succes? Dat zeker!

Vorige week woensdag was het zover en werd de Mama jurydag gehouden voor de Baby Innovation Award 2016. Een tijdje geleden kon je jezelf hiervoor opgeven en ik was één van de gelukkigen om deze prachtige producten te testen. Sommige producten waren al bekend bij de mama’s wat zorgde voor een leuke afwisseling tussen nieuw en nieuwer. We werden opgedeeld in groepjes van 3 en konden meteen goed aan de slag. 


De producten zijn ingedeeld in 7 categorieën, waaronder 1 nieuwe categorie: de Green Award. Met de huidige maatschappij vol vernieuwing, duurzaamheid en ‘groen’ leven kon deze categorie natuurlijk niet achterblijven. Van een kinderwagen van gerecycled materiaal tot speelgoed gemaakt van planten. Het kan niet gek genoeg en wanneer we kijken naar duurzame producten was ik om heel eerlijk te zijn aangenaam verrast. Ik zal de categorieën en bijbehorende producten hieronder met jullie doornemen.

Mobility
- Doona+; Een 0+ autostoel en buggy in één. De stoel is heerlijk voor de korte ritjes om even een paar boodschappen te halen of om even naar de dokter o.i.d. te gaan. Er zit alleen een risico aan dat ouders hun kindje misschien te lang in de stoel laten liggen (een kindje mag nooit te lang in een autostoel). Deze stoel is verder ook niet verstelbaar.
- Cybex Cloud Q plus; Een autostoel waar je kindje wel even in kan liggen. De stoel kan namelijk in 11 verschillende standen. Hierdoor kun je je kindje ook plat neerleggen. Zo kan hij/zij gewoon doorslapen na het autoritje. Ook de zijsteunen bij een zijaanrijding zijn erg handig qua veiligheid. Wel vond ik het stoeltje erg onstabiel toen die op tafel stond.
- Greentom Upp 360; De 100% groene kinderwagen gemaakt van bioplastic en gerecycled polypropyleen. Het idee is goed, toch vond ik de wagen qua uiterlijk lomp overkomen. Erg groot en de draaicirkel was een stuk groter dan de huidige wagen die wij hebben.
- BeSafe Modular; Een 3 in 1 autostoel concept voor groep 0 en 1. Door dit concept kan een kindje langer tegen de rijrichting in vervoerd worden. Dit is volgens de nieuwe richtlijnen gedaan om kindjes tot 1,5 tegen de rijrichting in te vervoeren. Op zich een mooi systeem. Origineel is het niet, want ik hoorde verschillende geluiden dat dit al bestond.
- Kinderwagen Egg; De kinderwagen met een uniek design, wat zorgt voor een luxe uitstraling. Wij kregen echter de duo variant te zien en deze vond ik vreselijk. Het is naar mijn idee niet prettig om jouw jongste kindje zo laag onder een ouder kindje te hebben, maar dat is zeer persoonlijk.

 (Doona)  (Greentom Upp 360) 

(Besafe)

Travel & Safety

-GoodBaby Pockit; De meeste compacte buggy ter wereld, wanneer deze is opgevouwen. Het in en uitklappen gaat ook nog eens super makkelijk. Ik was echt verbaasd over dit product en er waren maar een paar kleine afwijkende dingen. Zo is de buggy in verhouding tot een gewone buggy iets zwaar in vergelijking tot anderen.
- Cocobelt; Een draagriem voor aan de 0 en 0+ autostoel. Een echte life saver wanneer je geen stoel hebt die je direct op wielen kan plaatsen. Kleintjes worden al snel te zwaar om zo te tillen, dus dan is een riem over je schouder ideaal. De gebruiksaanwijzing oogt alleen wat moeilijker dan dat het is. De band is per persoon afgesteld. Dit kan je dus niet continu afwisselen.
- Sling Unlimited Minimonkey; Een sling waarbij een baby vanaf de geboorte ergonomisch gedragen kan worden. De sling is groot genoeg voor verschillende leeftijden en kan goed omhoog worden gezet om rug en nek te ondersteunen. Het riempje tussen de benen is alleen wat smal, wat eventueel kan gaan snijden in de beentjes. Er is minder comfort voor onze kleine prins.

 (Sling Unlimited)  (Cocobelt)


Care
- Silverette Tepelkapjes, Meargentum; Zilveren tepelkapjes die helpen bij verschillende tepelproblemen bij borstvoeding. Het is goed dat kinderen geen troep binnen krijgen van de verschillende zalfjes, vraag was wel hoe de kapjes onderhouden moeten worden. Zilver moet je nou eenmaal poetsen en dat is hier niet anders. Welk product is dan het minst schadelijk? Het zijn moeilijke vragen om te kunnen beantwoorden.
- Soothie fopspeen, Philips Avent; Een silicone fopspeen in de vorm van een beertje. De speen sluit goed aan op spenen voor prematuurkindjes en lijkt erg op de Wubbanub. Ik vond de speen wel wat groot voor een kindje waardoor de neus niet vrij zou zijn. Ik kan er geen doekje of iets aan vast maken wat ik zelf wat onhandig vind.
- Squidsoap, Sparks LTD; Unieke zeeppomp met inktvis speeltje. De zeep rook lekker en het zag er allemaal heel vrolijk uit. De verf vond ik iets te goed werken. Ik kreeg het er bijna niet vanaf. Zelfs na flink boenen niet. Het speeltje stelde ook niet heel veel voor.

Feeding
- Drink in the box; De vervanger van het wegwerp pakje. Je kunt deze plastic pakjes zelf vullen waardoor je precies weet wat je kindje binnen krijgt. Het rietje zal naar mijn idee wel snel stuk gaan omdat deze geklemd wordt tussen 2 hardere stukken plastic. Je krijgt zo een rietje bijna niet schoon. Verder een super goed idee.
- Squiz herbruikbare knijpzakjes; Zelf eten maken voor je kindje en deze in herbruikbare zakjes invriezen en later geven? Dat kan met de Squiz zakjes. Ook hier waren verbeterpuntjes te vinden, vooral op het gebied van reiniging. Door de vorm zijn de bovenste naden lastig bereikbaar en ook het harde plastic rietje is lastig schoon te maken. (Vooral het stuk binnenin het zakje)
- Munchkin zuigfles; Een fles die de borst van een moeder volledig imiteert. Het is erg handig dat de fles niet uit een enorme hoeveelheid onderdelen bestaat, maar ik vond de speen iets te flexibel. Wij hebben in het begin een Tommee Tippee gehad voor ons zoontje, maar toen hij teveel kracht kreeg, werkte dit niet meer. Deze speen is net zo flexibel en ik denk dus ook dat het bij ons zoontje niet zou werken.

Furniture and decoration
- Nomi Highchair; Een moderne en lichtgewicht meegroeistoel. Een nieuw ontwerp van Peter Opsvik, die ook de Tripp Trapp stoelen heeft ontworpen. De wieltjes onder de stoel zijn erg fijn, toch kwam de stoel wat onstabiel over.
- Stokke Home meubelsysteem; Een handig systeem waarbij ledikant, commode en wieg in elkaar geplaatst kunnen worden. Dit is ideaal voor kleinere kamers en het concept sluit mooi op elkaar aan. Het enige nadeel: de stof van de wieg zag er minder aantrekkelijk en wat ouderwets uit.
- HangLoose boxkleed en hangmat in 1; De titel zegt het al, een heerlijke hangmat en boxkleed die er ook nog is mooi uitziet. Een handig concept, maar helaas niet lang te gebruiken als je kindje al goed kan draaien. Het oogt wat onveilig.

 (Stokke Home)  (HangLoose)

Toys and Gifts
- DooMoo Spooky; Een schattig knuffeltje en nachtlampje in 1. De USB aansluiting is erg handig, maar het lampje gaf helaas wat weinig licht en ook de neutrale kleuren kwamen niet heel uitnodigend over. Het product was niet erg uitnodigd om te kopen, terwijl er hartstikke leuke kleurencombinaties mogelijk zijn.
- Loopwagentje Bontoy; Een schattig loopwagentje die te gebruiken is van 18 maanden tot 8 jaar. Het design is modern en het verhogingselement is simpel in gebruik. Ik vond het wagentje alleen iets te soepel rijden. Ik zie mezelf niet constant achter de kleintjes aan rennen.
- Buzzy Racing Skelter; Een stoere skelter voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Makkelijk om te leren. Flink trappen en deze is verstelbaar in 3 standen. Het handvat aan de achterkant was erg scherp en ik zou zelf eerder kiezen voor een fiets, maar het design is mooi.

Green Award
- Greentom Upp 360; De 2de nominatie voor dit product.
- Bioserie speelgoed; Speelgoed dat volledig gemaakt is van planten en dus ook veilig vrij is van gifstoffen. Het speelgoed rook erg zoet maar helaas was er van de rammelaar al wel een stukje afgebroken.
- Mérens babymatras; Een matrasje gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Het matras is onder andere gemaakt van wol en dit is erg fijn voor de temperatuurregeling. Het leek mij echter wel lastig schoon te maken en ik vraag me nog af of het matras voldoende lucht doorlaatbaar is. Dit is wel belangrijk voor de buikslapers of buikslapers in spé.
- Drink in the Box; Ook dit product verkreeg een 2de nominatie.

 (Bioserie speelgoed)

Zoals jullie kunnen zien zit er een grote variatie in producten. Ik moet helaas constateren dat de meest handige dingen bij elkaar in een categorie zaten. Dat is dan wel weer jammer, maar vond het enorm leuk om aanwezig te mogen zijn.

Tot en met gisteren 1 februari kon er ook online gestemd worden en ik ben heel erg benieuwd naar de winnaars. Het was fijn om de producten in het echt te zien en zal jullie ook nog even mijn top 5 geven.

1. GoodBaby Pockit (voornamelijk vanwege het gemak voor onderweg)
2. Cocobelt (kleintjes worden al snel te zwaar en door de stoel op je schouder te tillen wordt dit een stuk lichter.
3. Doona+ (als je de cocobelt niet hebt en echt niet wilt tillen is dit de ideale oplossing voor de korte uitjes)
4. Sling Unlimited Minimonkey (het is heerlijk om je kindje te dragen en ook mijn ventje vindt de sling erg fijn)
5. Stokke Home meubelsysteem (dit ziet er zo fijn uit als je weinig ruimte hebt en het design is erg mooi)

Op de Negenmaandenbeurs worden de winnaars bekendgemaakt en zijn de producten te bewonderen. Een aantal van deze producten zijn dus zeker de moeite waard om even te testen als je de kans krijgt.

Lindsy83
6 jaar geleden

Leuk om zoiets mee te maken! Ben inderdaad benieuwd wie de winaars zijn :)

kimmiej1
6 jaar geleden

Zeker! Je kunt je van te voren inschrijven bij Faboulous mama. Misschien leuk voor volgend jaar?

Lindsy83
6 jaar geleden

thanx voor de tip! Ik zal eens kijken :D