Snap

Lief klein wonder, zó bijzonder...

Lief klein wonder, zó bijzonder…

En dat zelfs 3 keer 👱‍♀️👼👶

Ik kijk je in je ogen en voel enorme liefde, zó mooi als jij kunt kijken en zo niet wetend hoe de wereld is of gaat worden. Ik ruik aan je haartjes. Ik fluister in je oor hoeveel ik van je hou en dat mama er altijd voor je is en zal zijn. Wat is het toch bijzonder om mama te mogen zijn van elk wonder zo bijzonder mooi.

Het is natuurlijk voor sommige mensen heel normaal om een kindje te nemen zoals ze dat zelf zo mooi noemen. Voor ons is dat niet het geval en voor vele met ons ook niet, het zwanger worden is bij ons geen probleem maar de gezondheid van het kindje of de gezondheid van mijzelf is niet zo gewoon. Dat er een klein mini mensje in mij mocht groeien zelfs drie keer vind ik een groot geschenk. En deze derde keer heb ik hier zó intens van genoten.

Bij alle drie de meisjes is het zo’n liefde die je niet kent voordat je haar mag ontmoeten. Je denkt ik heb straks een kindje en daar moet ik voor zorgen, je schaft de hele uitzet aan en je hebt werkelijk alles uit de kast getrokken voor de mooiste baby kamer maar even serieus dat is natuurlijk helemaal niet belangrijk, het belangrijke is dat je liefde voelt en kunt geven, en dat je liefde gaat ontvangen is een gegeven.

Ik kan uren naar je kijken, hoe je snuft aan je handjes als je honger hebt of wanneer je je teentjes strekt en lekker ligt te wurmen in bed. Ik kan uren aan je ruiken en genieten van je warmte op mijn borst. Wat is het toch bijzonder zo’n lief klein mini wonder. Je hebt mama nodig voor eten en een schone broek maar het belangrijkste is die kusjes op die heerlijke snoet en die mega dikke knuffels als je net wakker bent. Die mega dikke knuffels en de liefde die je voelt dat is wat mij mama maakt en dat doet me ontzettend goed.

Wat geven jullie mij liefde, zoveel dat het niet te beschrijven is. Dat het zo veel liefde is dat je eigenlijk bang bent omdat het al pijn doet als je even alleen boodschappen doet. Als ze groter worden en buiten gaan spelen zonder papa en mama en jij het als ouder los moet laten en moet vertrouwen op dat ze op zullen letten op alles wat je hen hebt verteld en voor hebt gewaarschuwd wat kwaad is en wat niet. En als ze dan een keer te laat komt en jij de hele wijk afgezocht hebt waar ze is en je haar niet kunt vinden, je bang bent dat er iets is gebeurd maar je ook woedend bent waarom ze niet geluisterd heeft. Die angst is mama zijn maar haar vinden maakt je weer het gelukkigste mens op aarde dat haar niets is overkomen dat is ook mama zijn.

We willen ze zoveel leren, zoveel uitleggen, zoveel meegeven maar wanneer doe je het goed? We zullen het pas weten als ze het huis uit gaan en het zelf moeten doen, dan pas zien wij of we het goed gedaan hebben. En weet je het maakt niet uit of ze het mee gekregen hebben ze moeten toch vallen en opstaan daarvan leer je pas echt.

Ik ben trots op mijn meisjes. Yara maakt mij trots om wie ze is, wat ze heeft meegemaakt en hoe ze kan vertellen over haar gevoel en angsten maar ook over wat ze leuk vind. Eva maakt mij trots om hoe bijzonder sterk zij was ondanks alle pijn. Zij maakte de wereld anders zij maakte alles speciaal en door haar leerde wij wat echte liefde is. Nora maakt mij trots dat we nog een dochtertje ter wereld mochten zetten en dat helemaal gezond wat een bijzonder wonder is dat. Ook zij zal ons laten inzien dat het leven mooi is en dat we nog steeds veel kunnen leren van elkaar.

Geniet van alles wat je hebt of had en vergeet nooit wat écht belangrijk is. Denk niet na over alles wat je nog wilt hebben maar wees dankbaar voor wat je al hebt. #enjoythelittlethings

Snap
Snap