Terug
Blog header image

Knallen, moet het. Op de grond!

Waarom gooien baby's toch alles op de grond? Wie kan mij die logica uitleggen?

Het is begonnen. Dat ijzige tijdperk van alles op de grond laten vallen. Of erger zelfs nog: gooien.

Baby zit in de eetstoel. Een mix van rijst, bloemkool en tomaat. Met een fles gezonde karnemelk. Het beste van beide werelden. Een beetje Oosters, een beetje Hollands.

BAM. Fles wordt krachtig op de grond gesmeten, alsof er nare, stekende wespen in zitten. Mama buigt haar vermoeide lijf naar voren, rol rolt over rol, nog ietsje strekken, hnngggggggg....ja. Ze heeft 'm. Fles wordt weer voor de neus van Baby gezet. Baby neemt twee happen, en dan weer een slok karnemelk. Huppa, hij veegt de fles koelbloedig nog een keer van het tafelblad af.

WAAROM DOEN BABY'S EN KLEINE KINDEREN DIT?

Niets is meer veilig.Spenen, speelgoed, klodderige etensbakjes. KLENG!

Het is inmiddels een spelletje geworden. Baby dreigt de fles te verschuiven, gevaarlijk dicht naar de kant van het blad. Ik houd de fles tegen met enkel, knie of hand. Zet 'em weer voor z'n neus. "Moet ie hier?" vraag ik vrolijk. Ik zet de fles op zijn hoofd. Lachen, gieren, brullen.

Baby pakt de fles, zet 'm aan zijn lippen, maar het is een uiterst slimme schijnbeweging. Vliegensvlug smijt hij het plastic drinkgeval op het zeil. Kreunend gris ik het ding weer van de vloer af. Het spel gaat door. Dit keer blokkeer ik weer een Flessenval. Het staat nu 5-4 voor Baby. Als ik ook maar even nijdig wil worden, zet Baby van die grote, onschuldige ogen op. Iedere mama weet dat het dan game-over is voor haarzelf.

Wie kan mij uitleggen wat het hier in vredesnaam het nut van is? Mama nog even uitputten? Materiaal testen op breekbaarheid? Een machtsspelletje?

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Pfft, herkenbaar! Meneer deed het vaak als hij klaar was met eten, dan pleurde hij bord+restand op de vloer als wij teblaat waren, Ggrrrr!! Mevrouw doet het nu voor de lol, ook uiterst irritand.. En dan janken als je het niet meer terug geeft na de 10e keer! OMGGG!

Lindsy83
6 jaar geleden

Hier valt het gelukkig mee, maar als hij het doet heeft hij de grootste lol! Het ziet er ook zo grappig uit als mama weer omhoog komt met haar waperende haren ;)

MummySuze
6 jaar geleden

Precies! En kun jij weer dweilen, outfit verschonen, tafelpoot schrobben etc. Wat zou er door zo'n kinderkoppie heengaan, vraag ik mij af! Baby weigert ook te eten totdat zijn speeltje weer voor hem is gezet. Prins!!!!!!

Senoritabonita
6 jaar geleden

Ugh ja, hier ook! En dan ook nog van stukjes natgekwijld, gekauwd brood op de grond kwakken. En altijd zijn prestatie bewonderen. Blokken en speelgoed vliegen ook de trap af, blijf bezig met opruimen en schoonmaken????

Annemiek2
6 jaar geleden

actie reactie, wet van de zwaarte kracht mag het echt niet? Ik vindt het leuk :D weet je zeker dat het nu nog steeds niet mag? Ik moet toch even zien of die fles nu weer omlaag valt en niet omhoog, het zou zomaar kunnen toch? Ach het is een fase en over een maand of wat kom je weer in een andere fase. Die van nee het mag niet, ook als mama even buiten het zicht is ;). Komt goed kost tijd en geduld :).

MummySuze
6 jaar geleden

Jij hebt wapperend haar? Dan ben je wel een HELE coole mama. Daar zou ik ook mijn beker voor op de grond laten vallen. :)

MummySuze
6 jaar geleden

Haha, ja, plus snot en natte rijst, die aan de vloer vastplakt omdat je niet meteen tijd hebt het te verwijderen. Krabben zoals met kaarsvet! Zucht... Dit ook onder het kopje "geduld" schuiven? Succes!

MummySuze
6 jaar geleden

Tja, zwaartekracht en grote lol...dat zijn natuurlijk al twee hele geode redenen om mee te beginnen. Bedankt voor het hart onder de riem! ;)

Chiara
6 jaar geleden

Oh die fase is hier ook aan de gang! En ik ben altijd heel makkelijk met hem, maar hierin heb ik inmiddels besloten dat er een regel is; Ik raap iets 3 keer op, en de 4e keer zet ik het weg! Want volgens mij is het gewoon uittesten en hier heb ik mooi de grens aangegeven! En werkt het ook redelijk (op zo nu en dan krokodillentranen na)

Chiara
6 jaar geleden

Sterkte ermee in ieder geval! Hopelijk is het zo weer voorbij ;)

MummySuze
6 jaar geleden

Dankje wel, en wat een geode tip. Alleen...de fles zelf wegzetten wordt dan weer lastiger. Maar je hebt volkomen gelijk. Jij ook veel sterkte gewenst (tranen dweilen etc).

Anoniem
6 jaar geleden

Het is volgens mij ook een kwestie van uittesten en........het maakt veel lawaai. Altijd leuk. Ach, ook dit gaat weer over en het houdt je in beweging.

MAMAONDEMAND
6 jaar geleden

verschrikkelijk ! ook ik kan er boekdelen over schrijven. Eten vliegt je om de oren, en hij moet en zal perse alleen eten met zijn 16 maanden. De stofzuiger staat nu dus ook elk moment paraat. Gister kwam ik thuis van het werk en de woonkamer zag eruit als een of ander slagveld. kruimels/ stukjes ei van het ontbijt en ga zo maar door lagen verdeeld over de woonkamer.. tja dat krijg je als papa's oppassen.

MummySuze
6 jaar geleden

Jaja haha geen tijd voor de sportschool, maar hier de rek en strekoefeningen. X

MummySuze
6 jaar geleden

Waarom kan papa niet stofzuigen? Er zou een overheidscursus moeten komen. Baby gaat het van mij wel leren hoor! (Als boezemt het lawaaierige ding hem nu nog angst in haha)

MAMAONDEMAND
6 jaar geleden

haha suzy, opvoeding ! zijn mama deed alles voor hem.. die heeft hem een soort van gehandicapte gemaakt..

MummySuze
6 jaar geleden

Hahahahaha enne,,,,kun je die "oude hond nog truckjes leren?" Juist DAAROM gaat die van mij vroeg al aan de schoonmaak! Opvouwen die hap! Succes!

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mijn missed abortion

De echo die alles veranderd

Op 13 september 2022 hadden wij 'eindelijk' een positieve zwangerschapstest! Ongeveer 7 maanden, ik weet dat het eigenlijk niet lang is maar wat was elke maand weer een teleurstelling. Zeker als je verhalen in je omgeving hoort van ongelukjes of 'het was in één keer raak'.

De zwangerschapstest had een licht streepje, maar hee, een streepje is een streepje. En heel gek is het niet als je er zo vroeg bij bent, net 4 weekjes.
Officieel 4 weken en 2 dagen, maar door de ovulatietesten weet ik dat de ovulatie afgelopen maand ook 2 dagen later was.

Ik was uiteraard voorbereid dat ik eventueel zwanger zou zijn, was al gestopt met alcohol drinken (wat ik toch al bijna nooit deed) en slikte al maanden foliumzuur. Maar ik werd nu nog meer bewust van een gezonde levensstijl en dan voornamelijk voeding.
Ook heb ik de volgende dag een verloskundige gezocht en als snel stond de afspraak voor de 7 weken echo.

Op 3 oktober (7 weken en 1 dag) stond de eerste echo gepland, wat keken we hier naar uit! Stiekem was het ook wel een beetje spannend, de zwangerschap voelde nu steeds echter.

Ik had 2x een klein beetje bloedverlies gehad bij het toiletbezoek ongeveer met 5 weken. Direct gebeld naar de verloskundige en de kans was groot dat dit een geknapt bloedvaatje was gaf zij toen aan. 
Toch was ik hierdoor extra gespannen voor de echo.

Op de dag van de echo had ik weer een klein beetje bloedverlies toen ik naar het toilet moest, maar weer echt minimaal (ik was er extreem alert op, vraag me af of ik het anders ook gezien had).
Gelukkig hadden we een goede echo. Onze kleine 'rijstkorrel' liep wel enkele dagen achter, maar dit was ook mijn eigen berekening met de ovulatietest. Daarnaast is niet elk bevrucht eitje even snel in de baarmoeder en ingenesteld gaf de verloskundige aan.
Er is al beginnende hartactiviteit. Nog langzaam, maar wel krachtig. Ruim de helft van het kindje ging heen en weer op het beeld!
Voor de zekerheid wordt er een extra echo ingepland over 10 dagen, omdat deze echo toch iets te vroeg was. Waarschijnlijk is het hartje nu net gestart met kloppen, dit is dan altijd langzaam. De volgende echo moeten we een goed kloppend hartje zien is de verwachting.
De verloskundige klonk positief, de eerste 12 weken is er altijd een risico op een miskraam maar er was geen reden om extra bezorgd te zijn.

Het is 13 oktober, 8 weken en 4 dagen zwanger. De dag van de tweede echo.
Ik heb er eigenlijk wel zin in en ben veel minder gespannen dan de vorige keer.
We hebben al gezien dat het op de goede plek ingenesteld is, de hartactiviteit was op gang gekomen en ik ook geen bloedverlies gehad.

Totdat de verloskundige de echo ging maken.. Er werd eigenlijk direct duidelijk dat dit niet goed was. De hartactie zoals we dit de vorige keer zagen was er niet, er was wel iets aan hartactiviteit maar dit was traag en veel minder krachtig. Vergeleken met de vorige echo leek het bijna aan de buitenkant van het kindje te zijn.
Ook was het kindje nauwelijks gegroeid, in 10 dagen was er hooguit groei voor 2 dagen geweest.

De verloskundige is direct duidelijk: de kans dat dit goed afloopt is er eigenlijk niet. Omdat er nog wel hartactie te zien was wordt er een afspraak gemaakt voor 1 week later. Niet om te kijken of het dan wel goed is, maar om te kijken of de hartactie dan gestopt is. Dit is belangrijk voor een eventuele doorverwijzing naar de gynaecoloog als de miskraam niet vanzelf opgang komt.