Terug
Blog header image

Kim test de HelloFresh Veggiebox

Ik ben Kim, moeder van 2 kinderen en vegetarisch. Mijn zoontje is bijna 5 jaar en mijn dochtertje is 7 jaar. De kinderen en mijn man zijn niet vegetarisch. Zij eten gewoon vlees en dat gaat prima zo!

Omdat wij uitgekozen waren om de HelloFresh box te testen, werd dit een Veggiebox. Erg leuk! We waren benieuwd! Doordeweeks eten wij weinig met z'n vieren vanwege onze banen en hadden we de box zo besteld dat we hier mooi gebruik van konden maken op donderdag, zaterdag en zondag.

Op woensdag werd de box bezorgd aan het begin van de avond. Helemaal prima en vervolgens ben ik hem gaan uitpakken! We ontvingen 2 boxen omdat we voor 4 personen hadden besteld. Met 2 kinderen is 3 personen voldoende overigens! Heerlijk al die verse ingrediënten en ik ben direct de 3 recepten gaan bekijken. Opvallend en vooral handig was ook de volgorde van de maaltijden in verband met de houdbaarheid van de ingrediënten!

Recept 1 - Pittige curry met zoete pompoen, spinazie en rijst.

Daar gaan we dan! Donderdag was de eerste dag dat we van start gingen met de box. Omdat we voor 4 personen hadden ontvangen en ik verwachtte dat dit meer dan voldoende zou zijn voor ons met 2 kids, had ik mijn zusje ook uitgenodigd. Dan kon zij ook gelijk ervaren hoe HelloFresh was!

Dit zag er veelbelovend uit: lekkere ingrediënten en een relatief korte bereidingstijd. Rijst koken ca. 13 minuten en uitstomen was natuurlijk zo gedaan. Daarnaast kwam onze wok van te pas! Eerst even de cashewnootjes roosteren en daarna echt aan de slag met het gerecht. De currypasta even fruiten en daarna de pompen en kokosmelk toegevoegd. Dit heeft even 10 minuutjes gekookt en daarna heb ik de spinazie toegevoegd. Vervolgens met wat peper, zout en sojasaus op smaak gebracht!

Nu konden de borden opgemaakt worden met de rijst, pompoen-spinazie mix en als finishing touch: de cashewnootjes! We hebben heerlijk gegeten en het was een aangename afwisseling!

Recept 2 - Paddenstoelenravioli met ovengroenten en grana padano

Dit recept was het meest makkelijk om te bereiden, maar zeker niet minder lekker! Naast de gevulde ravioli waren er nog 4 ingrediënten. De aubergine en cherrytomaatjes snijden, de aubergine kort bakken om deze vervolgens op de bakplaat van de oven, samen met de cherrytomaatjes en paprika poeder, 10 minuutjes te laten staan.

De ravioli even koken en dan samen met de ovengroenten kort in de koekenpan. Daarna op het bord geserveerd met grana padano et voilà! Dinner was served!

Recept 3 - Jamies zoete aardappel uit oven met geraspte salade & pitjes

Dit recept was met 12 ingrediënten het meest omvattende gerecht. Maar hij was in ieder geval zeer gezond! De zoete aardappels moesten 40 minuten in de oven en daarnaast moest er een frisse yoghurtsaus gemaakt worden en een salade om de zoete aardappel mee te vullen.

Yoghurt, kurkuma, komijn en geraspte citroenschil vormden de saus. Daarnaast moesten alle overige groenten worden geraspt. Ik heb de wortel, radijs, appel, biet en rode ui allemaal met de hand geraspt. Dit was nog best een klusjes aangezien wij geen keukenmachine hebben! Dit allemaal in één schaal gedaan en aangemaakt met olijfolie, peper & zout.

Zo, de vulling was klaar en na 40 minuutjes in de oven waren de aardappels klaar en konden de borden klaargemaakt worden. Iedereen 2 à 3 aardappels gevuld met een heerlijk frissen yoghurtsaus en de geraspte groenten. Samen met de rucola, pompoen- en zonnebloempitjes waren de borden weer helemaal af. Wederom een succes en heerlijk gezond gegeten!

Wat vonden wij?

  • Bereiding was zeer goed te doen, ook als je geen keukenprins(esje) bent!
  • Maaltijden waren gevarieerd en zeer lekker!
  • Veel verse ingrediënten en veel groenten.
  • Alle maaltijden waren gezond en de juiste hoeveelheid.
  • Veggiebox is niet helemaal 100% "kidsproof". 
  • Ik zou de HelloFresh Veggiebox zeker aanraden om te proberen!

Wil jij een een box? Dan ontvang je korting!

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mijn missed abortion

De echo die alles veranderd

Op 13 september 2022 hadden wij 'eindelijk' een positieve zwangerschapstest! Ongeveer 7 maanden, ik weet dat het eigenlijk niet lang is maar wat was elke maand weer een teleurstelling. Zeker als je verhalen in je omgeving hoort van ongelukjes of 'het was in één keer raak'.

De zwangerschapstest had een licht streepje, maar hee, een streepje is een streepje. En heel gek is het niet als je er zo vroeg bij bent, net 4 weekjes.
Officieel 4 weken en 2 dagen, maar door de ovulatietesten weet ik dat de ovulatie afgelopen maand ook 2 dagen later was.

Ik was uiteraard voorbereid dat ik eventueel zwanger zou zijn, was al gestopt met alcohol drinken (wat ik toch al bijna nooit deed) en slikte al maanden foliumzuur. Maar ik werd nu nog meer bewust van een gezonde levensstijl en dan voornamelijk voeding.
Ook heb ik de volgende dag een verloskundige gezocht en als snel stond de afspraak voor de 7 weken echo.

Op 3 oktober (7 weken en 1 dag) stond de eerste echo gepland, wat keken we hier naar uit! Stiekem was het ook wel een beetje spannend, de zwangerschap voelde nu steeds echter.

Ik had 2x een klein beetje bloedverlies gehad bij het toiletbezoek ongeveer met 5 weken. Direct gebeld naar de verloskundige en de kans was groot dat dit een geknapt bloedvaatje was gaf zij toen aan. 
Toch was ik hierdoor extra gespannen voor de echo.

Op de dag van de echo had ik weer een klein beetje bloedverlies toen ik naar het toilet moest, maar weer echt minimaal (ik was er extreem alert op, vraag me af of ik het anders ook gezien had).
Gelukkig hadden we een goede echo. Onze kleine 'rijstkorrel' liep wel enkele dagen achter, maar dit was ook mijn eigen berekening met de ovulatietest. Daarnaast is niet elk bevrucht eitje even snel in de baarmoeder en ingenesteld gaf de verloskundige aan.
Er is al beginnende hartactiviteit. Nog langzaam, maar wel krachtig. Ruim de helft van het kindje ging heen en weer op het beeld!
Voor de zekerheid wordt er een extra echo ingepland over 10 dagen, omdat deze echo toch iets te vroeg was. Waarschijnlijk is het hartje nu net gestart met kloppen, dit is dan altijd langzaam. De volgende echo moeten we een goed kloppend hartje zien is de verwachting.
De verloskundige klonk positief, de eerste 12 weken is er altijd een risico op een miskraam maar er was geen reden om extra bezorgd te zijn.

Het is 13 oktober, 8 weken en 4 dagen zwanger. De dag van de tweede echo.
Ik heb er eigenlijk wel zin in en ben veel minder gespannen dan de vorige keer.
We hebben al gezien dat het op de goede plek ingenesteld is, de hartactiviteit was op gang gekomen en ik ook geen bloedverlies gehad.

Totdat de verloskundige de echo ging maken.. Er werd eigenlijk direct duidelijk dat dit niet goed was. De hartactie zoals we dit de vorige keer zagen was er niet, er was wel iets aan hartactiviteit maar dit was traag en veel minder krachtig. Vergeleken met de vorige echo leek het bijna aan de buitenkant van het kindje te zijn.
Ook was het kindje nauwelijks gegroeid, in 10 dagen was er hooguit groei voor 2 dagen geweest.

De verloskundige is direct duidelijk: de kans dat dit goed afloopt is er eigenlijk niet. Omdat er nog wel hartactie te zien was wordt er een afspraak gemaakt voor 1 week later. Niet om te kijken of het dan wel goed is, maar om te kijken of de hartactie dan gestopt is. Dit is belangrijk voor een eventuele doorverwijzing naar de gynaecoloog als de miskraam niet vanzelf opgang komt.