Snap

In bad met opa en oma

​Hallo mama’s van Mamaplaats! Ik zit met een dilemma en ben benieuwd naar jullie advies.

Ik ben G. en ik heb 2 kleine kindjes; een meisje van 8 maanden en een jongetje van 2. En nu wilde ik jullie eens wat voorleggen, waar ik met mijn man al een week over loop te discussiëren.

Het zit namelijk zo. Ik ben gezegend met hele lieve ouders en heb super fijne schoonouders. Mijn eigen ouders hebben een vaste oppasdag en mijn schoonouders die zijn onze flex oppas. Heel lief dat ze dat willen doen natuurlijk. Ik vertrouw beide opa’s en oma’s helemaal, het zijn allebei fantastische grootouders.

Maar nu komt het; ik heb er moeite mee dat opa’s of oma’s samen met mijn kindjes in bad gaan. Begrijp me niet verkeerd: ik bedoel niet dat ze mijn kindjes ook maar iets kwaads zullen doen, integendeel. Voor allebei geldt, dat hun kleinkinderen hun alles is.

De laatste keer dat ze daar waren, vertelde mijn schoonvader trots dat ze samen zo lekker in bad hadden gezeten. Ineens vond ik dat niet leuk … Maar wat zit ik nou, het is toch gewoon onschuldig badderen?

Maar toch zegt iets in mij: ik heb het liever niet … En ik moet eerijk zijn; dit gevoel is sterker als het om mijn schoonouders gaat dat om mijn eigen ouders. Mijn man vindt het onzin. Ik denk dat ik het maar gewoon uit mijn hoofd zet. Of moet ik het gewoon even aankaarten?

Een onschuldige vraag, voor een onschuldig gevoel.

Maar tips zijn welkom!

Liefs G.

6 jaar geleden

Persoonlijk maakt het mij totaal niet uit of opa's of oma's van mijn zoontje samen met hem douchen of badderen. Heb dat zelf ook met mijn opa's en oma's gedaan. Zou voor jezelf na gaan waarom het niet goed voelt...en als het niet goed voelt...maak het bespreekbaar. Zou jammer zijn als het een ding wordt waar je continu een naar gevoel aan over houdt. Ook als je het gevoel niet kunt herleiden of verwoorden, denk ik dat iedereen dat moet respecteren. Weet ook niet hoe oud je kinderen zijn en hoe hun het vinden om met opa/ oma in bad te gaan? Succes met een beslissing nemen en het bespreken.

6 jaar geleden

Ik ben echt sprakeloos van het grote aantal reacties dat aangeeft het not done te vinden als opa of oma in bad gaat. Ik zie daar echt geen kwaad in... als ze echt iets kwaads in de zin zouden hebben dan kunnen ze dat ook doen tijdens de verschoning van één van die tig luiers. Zowel mijn moeder als mijn schoonmoeder hebben een vaste oppasdag in de week, onze zoon noemt hen beide mama. Ze hebben een speciale positie in zijn leven, dan mogen ze ook speciale activiteiten ondernemen zoals in bad gaan.

6 jaar geleden

Wow ik verbaas me echt compleet over alle reacties op deze post. Waarom doen we zo bekrompen over naakt zijn? Als je je kindje hele dagen bij oma en opa laat, en ze zouden "kwaad" willen, dan lukt dit ook op 1000 andere momenten op die dagen! Dus dan kan nooit een reden zijn. Maar waarom zou je je kinderen leren dat het raar is om naakt te zijn met opa en oma? Ze zien daar toch helemaal niks seksueels in? Ik hoop juist dat mijn kinderen zich zeker gaan voelen over zichzelf en trots zullen zijn op hun lichaam wanneer ze ouder worden. En wanneer ze het geweldig en leuk vinden om een keer mee te douchen met opa en oma zie ik daar geen enkel probleem in. Daarentegen ben ik het er wel mee eens dat je je ergens niet goed bij voelt je dit altijd moet durven zeggen tegen opa en oma of iedere andere persoon die op je kinderen past! Succes!

6 jaar geleden

Als je jezelf er niet prettig bij voelt bespreek dit met ouders en schoonouders ook. Ik douche met mn bonus zoon, mn dochter en zoon gewoon. Als ik bij mn ouders ben duik ik ook zo nog bij mn ma eronder of vraag of 1 van de kids mee kan onder de douche. Scheelt mij weer. Bij mn schoonouders gebeurt dat eigenlijk niet maar die zijn zelf ook minder open (mijn moeder had dat eerst ook anders hoor). Mijn vader gaat al heel lang niet meer samen onder de douche. Kan me niet heugen dat ik zelf ooit met hem onder de douche ben geweest laat staan mn kinderen. Tja weet je ik wil mn kids straks ook mee nemen naar de sauna zodra het mag. Wij zijn er vrij in en maken er niet zo'n probleem van. Maar net wat ik zeg als jij je er niet lekker bij voelt; het zijn jouw kids.