Snap

​ Ik voel me weer op en top moeder i.p.v. sloof

“Jeetje, wat is ze druk zeg! Als ik jullie was zou ik haar gaan inbakeren.” Dit hoorden we regelmatig tijdens het kraambezoek.

Inbakeren? Ben je gek dacht ik. Ik ga mijn dochter niet vastbinden.. Dat was mijn eerste reactie. Achteraf gezien ben ik zo blij dat we toch de stap hebben gezet om haar in te bakeren. Wat heeft het inbakeren een rust gebracht!

|| Meer slapen & minder huilen ||
Baby’s die zijn geboren na een moeizame of snelle bevalling, baby’s met reflux en baby’s met krampjes en onrustige bewegingen, hebben vaak moeite om rustig te slapen. Deze baby’s gaan steeds meer huilen van moeheid en worden moe van het huilen. Huilen en oververmoeidheid leiden weer tot onzekerheid, bijvoorbeeld over de (borst)voeding of de gezondheid van je baby. Veel baby’s ervaren, eenmaal gewikkeld in doeken, een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Ze gaan meer slapen en minder huilen.

|| Regelmaat ||
Met behulp van het boek van Ria Blom (een absolute must als kersverse ouder) hebben wij de stap gezet om onze dochter in te bakeren. Er wordt in heldere bewoordingen een aantal adviezen aangereikt die huilen en onrust bij baby’s kunnen voorkomen en verhelpen. Twee belangrijke punten zijn het aanbrengen van regelmaat en eenduidigheid.

Met regelmaat wordt bedoeld: “Dezelfde opeenvolging van gebeurtenissen in de volgorde”:
1. slapen - wakker worden, voeden -
2. naar behoefte knuffelen op de arm of op schoot -
3. alleen spelen in de box -
4. moe, dan wakker en strak ondergestopt in bed te slapen leggen.

Met eenduidigheid wordt bedoeld: “Dezelfde gebeurtenis op dezelfde plek, met name”:
1. altijd alleen spelen van de baby in de box,
2. overdag steeds in hetzelfde bed en 's nachts op dezelfde nacht-slaapplek slapen.

|| Inbakeren ||
Er zijn tegenwoordig super hippe inbakerdoeken te koop. Wij zijn gestart met de Puckababy en daarna overgestapt op de Pacco inbakerdoeken. Het is een kwestie van klittenband sluiten en je kindje is ingebakerd. Als je het inbakeren op de juiste manier toepast (dus op het juiste moment je kindje wakker te slapen leggen) is het een verademing voor baby en ouders.

Over regelmaat en inbakeren moesten veel meer ouders weten, omdat het werkt! Je kindje leert zich te ontspannen en dan komt de slaap vanzelf. Wij hebben het inbakeren als een wonder ervaren. Ik weet nu dat ik mijn dochter regelmaat moet aanbrengen en geen 24-uurs vermaaktherapie. Ik voel me weer op en top moeder in plaats van rondloopsloof!

Staan jullie op het punt om te starten met inbakeren? Lees ter voorbereiding het boek van Ria Blom, een echte must voor kersverse ouders. Uiteraard ben ik ook bereid om al jullie vragen te beantwoorden.

Hebben jullie je kindje ook ingebakerd? Zijn jullie ook zo tevreden? Ik hoor graag jullie reacties!

Neem ook eens een kijkje op mijn facebook & like mijn pagina!
https://www.facebook.com/RitaVisserBlog/?ref=aymt_...  

Veel liefs,
Rita.