Snap
  • Baby
  • speen

Hoe stop ik met de speen?

Toen Hayley een baby was, vond ik de speen de ideale uitkomst. Bij huilen of gewoon weg zuigbehoefte kreeg ze een speentje in haar mond. En wat was dat altijd een schattig gezicht, zo'n kleine baby met een gigantische speen in haar mond.

Nu is ze bijna 2,5 jaar oud en begin ik mijn twijfels te krijgen over die speen. Ze slaapt met een speentje en af en toe wilt ze hem overdag. Overdag praat ze met die speen in haar mond en dan kan ik haar totaal niet verstaan. Maar als ik hem uit haar mond trek, heb ik meteen ruzie met haar. De speen is meer een verslaving en manier van troost geworden.

Ik wil dan ook graag dat ze ermee stopt en niet meer afhankelijk is van een speen. Maar Hayley is mijn eerste kindje en ik heb geen idee hoe ik dit moet gaan aanpakken. Daarom wil ik graag jouw advies! Welke leeftijd is goed om te stoppen met de speen en hoe heb jij dat aangepakt? En hoe reageerde jouw kindje hierop?

10 jaar geleden

Wat scheelt is als je van begins af aan de speen alleen voor in bed gebruikt mijn jongste is nu bijna 2 en we hebben hem "cold turkey" van zijn speen afgeholpen we hebben gezegt dat zijn speen is verhuist, hij heeft er nog 3 avonden om gevraagd en toen was het goed, naar mijn mening is het de beste manier om gewoon in 1 keer te stoppen, nou moet ik er wel bij zeggen dat onze kinderen allebei zeer makkelijke slapers zijn dus dat zal ook hebben geholpen

11 jaar geleden

Hallo, ik heb van mijn 6 kinderen er alleen maar twee aan de speen gehad gelukkig. Toen mijn zoontje anderhalf was, was zijn speen kwijt en heb dat gewoon eerlijk gezegd en wonder boven wonder heeft ie dat meteen geaccepteerd. Ik geloof ook dat hoe langer je ermee wacht, hoe moeilijker het word. Mijn dochter van 2 heeft haar speen nog en ik merk dat het meer een verslaving voor haar word, omdat een kind overdag bezig is heb ik de speen verstopt en pas als ze gaat slapen krijgt ze hem weer. Zodra ze slaapt pak ik de speen uit haar mond. Heel soms als ze erg moe is geef ik haar een knuffeltje en zeg dat ik de speen straks ophaal uiteindelijk valt ze wel in slaap.

11 jaar geleden

Jeetje 2.5 en nog de speen.ja dan wordt het idd wel tijd dat ze het afleert Mijn zoontje had met dag 6 ook een speen,en toen hij 1 was heb ik hem snachts geruild voor een knuffel. 1 huilend nachtje gehad maar daarna nooit meer het idee gehad dat hij hem mist. Heb niet alle tips gelezen maar wat ik hier van anderen zie/hoor is : - meegeven aan zwarte piet in december - zelf meegeven aan de vuilnisman ( weg = weg ) Succes

11 jaar geleden

me oudste is ook verslaafd aan de speen en heb echt nog geen idee hoe hem er af te helpen. ga eens een van jullie ideetjes doen. bij me jongste is nu 17 maand en die had een paar weken geleden aften op zijn tong en wou zijn speen niet meer.. die heb ik toen meteen maar helemaal van zijn slaapdoekje gehaalt en nu slaapt hij alleen nog maar met zijn slaapdoekje:D later nog een doekje erbij gehaalt omdat hij zo knap geen speen meer nodig heeft!!:D