Snap

Het leed dat de eerste tandjes heet.

Overmatig kwijlen, check. Alles in de mond willen stoppen, check. Huilerig, check. Hangerig, check.

Daar ben je dan ineens. Om 02:00 hoor ik je, via de babyfoon. Zachtjes jammeren, lichtjes huilen.
Net als ik mijn eerste voet uit bed wil laten glijden om even bij je te kijken, ben je weer stil.
Dit herhaalt zich om 04:00. En om 06:00 schreeuw je echt (bijna letterlijk, het klinkt soms echt als maah-maa, jouw huiltje) om mij. Ik ben verrast. Normaal slaap je vanaf je laatste flesje totdat ik je wakker maak rond 08:00. Dus er is iets..
Ik neem je mee naar mijn bed om even te knuffelen, maar je bent ontroostbaar.
Dan maar lekker je flesje maken. Die gaat er met grote teugen in. Misschien had je dan toch honger?
Hierna val je weer lekker in je slaapzakje in slaap. Want wat doe je dat goed in de nachten, slapen in je slaapzakje.
Het inbakeren afbouwen is niet zo'n succes. Maar snachts doe je het heel goed!
Het valt me op dat je enorm rode wangetjes hebt. Ik vind het super schattig.
Ik neem voor de zekerheid even je temperatuurtje op, die is zoals altijd netjes 36.9.
Ook ben je een beetje hangerig. Je wilt veel knuffelen. En zodra ik je maar in je bedje leg, begin je te huilen.
Heel hard te huilen. Dus mag je een keer lekker mee naar beneden in de avond.
(Normaal slaap je vanaf 19:00) Zolang je bij ons bent, ben je super vrolijk.
Dit vat ik op als teken van geen pijn. Gelukkig!
Wanneer je na een uurtje brabbelen en lachen toch wat begint te jammeren, brengen we je weer lekker naar bedje. Ondertussen heeft mama even op internet gekeken wat het zou kunnen zijn waar je last van hebt.
Overmatig kwijlen, check. Alles in de mond willen stoppen, check. Huilerig, check. Hangerig, check. Rode wangetjes, check. Willen bijten? Ja, vanmiddag op de speen van je fles. Je normale speen weiger je al vanaf dag 1.
Dus nadat ik je lekker heb ingebakerd, voel ik met mijn pink over je onderste tandvlees. En jahoor, twee dikke bobbels.
Ze komen eraan, de eerste tandjes. En je bent pas 4 maanden! Daarom hadden we daar niet meteen aan gedacht.
Gelukkig al wel een verlichtende gel in huis gehaald een tijdje terug, just in case.
Deze op je tandvlees gesmeerd en je bent heerlijk in slaap gevallen. Bijna weer een mijlpaal verder. Het gaat veel te snel!

Ook nu hoor ik je alweer driftig op je vuistjes smakken,
dus mammie komt eraan met de gel! 

7 jaar geleden

Het wordt echt al snel een grote jongen!! tijd moet niet te snel gaan! angel ik ben trots op jouu!! xxxx

7 jaar geleden

Kleintjes worden groot! Het is niet leuk om gezien dat je kleintje pijn heeft! Het is ook weer een nieuwe fase,straks heeft hij er veel plezier van! Als de tandjes/kiesjes door zijn gekomen krijgen ze een heel ander koppie! Zo lief.❤️

7 jaar geleden

echt super goed geschreven xx

7 jaar geleden

Dankjewel! Het gaat allemaal veel te snel..