Terug
Blog header image

Het leed dat ''de 6 maanden sprong'' heet.

​​Help! Wat gebeurd er toch allemaal met mijn lieverd? ​Meneer wilt niet meer in de buggy, terwijl ik normaal uren met hem kon wandelen!
Annemiek2
6 jaar geleden

Voor het dragen heb ik wel een tipje, de hippy chick. Dit is een zitje die je om je heup doet en daar kan je kindje dan op zitten. Ik weet niet precies wat de voorwaarden zijn en of je kindje dan al een beetje moet kunnen zitten. Ik kreeg em (alvast) voor mijn verjaardag en toen mijn zoontje nog net niet 1 was. Ik weet niet of je al verschillende manieren van tillen geprobeerd hebt maar misschien is het en optie om rustig te kijken wat de handigste manier van dragen is. Het is inderdaad niet makkelijk als je mannetje zo aan je kleeft en hangt maar het is ook een teken dat hij goed gehecht is. Het gaat vanzelf weer over en deze periode kost veel energie. Heel veel plezier en geluk en ook wel een beetje sterkte :).

mamavanquentin
6 jaar geleden

Bedankt voor de tip Annemiek! Gelukkig gaat het met de wandelwagen met zitje waarmee hij naar mij kan kijken wel goed! Hopelijk blijft dit ook goed gaan.. We komen er wel weer doorheen maar poeh wat is deze fase heftig! Bedankt voor je lieve reactie :-)

ByLeen
6 jaar geleden

Hier ook een mannetje van een half jaar met de zelfde sprong Vergeet niet dat die nog maar heel klein is!! Lekker dicht bij mama is natuurlijk het aller fijnste :) En af en toe even laten huilen in de box of wipstoel mag best Trust me het gaat over hoor ;)

mamavanquentin
6 jaar geleden

Ik geloof je! Maar er doorheen komen is iedere keer weer spannend :-) En natuurlijk één grote, (meestal) leuke uitdaging!

Lindsy83
6 jaar geleden

Ow ja die sprongen! Zo erg om ze te zien worstelen met de nieuwe fases in hun leventje, maar zo mooi als ze de strijd gewonnen hebben! Wel handig dat je een boekje hebt die je eeen klein beetje kan vertellen waar hij mee te maken heeft. Ik zat me eerst echt af te vragen waar ons mannetje toch ineens last van had, maar na wat google werk was ik er toen ook achter. Sterkte voor jullie, tijdens deze sprong!

Anoniem
6 jaar geleden

Als hij door/over dit sprongetje heen is dan merk je daarna hoeveel wijzer hij weer is geworden. Maar eer dat je doorhebt dat hij een sprongetje maakt dan ben je al een paar dagen verder. Ach, moeders leren er ook elke keer weer wat bij....

mamavanquentin
6 jaar geleden

Dankjewel! Ja.. het is mooi om te zien wat ze erna kunnen. Maar zo zielig om te zien hoe ze zich er eerst doorheen moeten struggelen.

mamavanquentin
6 jaar geleden

Ik vind het inderdaad ook erg leerzaam de sprongetjes. Ben blij dat ik het boek destijds heb aangeschaft. Als hij dan weer zo'n periode heeft pak ik het boek erbij, en dan weet ik ongeveer waar hij doorheen gaat, want het klopt altijd wel!

Anoniem
6 jaar geleden

weer een mooie verhaal van uw ik ben hier lid geworder alleen voor uw mooie verhalen vr gr richard

mamavanquentin
6 jaar geleden

Dankjewel, denk ik..

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
21 uur geleden

Heel leuk!

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

Bijna niemand heeft zijn hond in Nederland het is een dalmatiër namelijk

Blog header image

Mamma is ziek

En toen werd het mei 2022 en kreeg ik van de longarts te horen dat de longontsteking die ik had niet meer behandeld kunnen worden omdat ik nergens op reageer en de antibiotica en prednison hun werk niet doen  voor het lijf en ik onder een steen ging leven en allerlei leuke dingen ging doen met mijn gezin en nog doe want dat het elke keer je doelen verplaatsen.  Stichting Vaarwens en met stichting ambulancewens naar Aladin.   Ben veel aan het  haken en breien bezig om toch bezig te zijn.                                   Aangezien onze middelste verstandelijk beperkt is hebben we net de Sinterklaas gehad wat voor hem heel spannend was en nu gaan we proberen om de kerstdagen te halen.  We zijn op dit moment een wonder want in mei kreeg ik 2 weken en ik ben er al 9 maanden!