Snap

Het jaar van 2020

2020 het jaar van... 

Ja, wat voor jaar was 2020 eigenlijk. Op social media, zijn er velen die er net als ik over nadenken. Je ziet verschillende berichten langs komen. De een is dankbaar voor wat er in zijn of haar leven plaats heeft gevonden en de ander kan van ellende niet wachten tot het voorbij is. Een ding zijn we het allemaal mee eens .. het was een bewogen jaar. 

Als ik ons jaar in een paar woorden moet beschrijven, komen de volgende woorden in mij op; Dankbaar, hoop en geluk. Dit jaar stond ondanks alle toestanden in tegen van deze woorden. Dankbaar omdat ik na een zware periode weer zwanger mocht worden. Hoop dat wij dit kindje mochten houden. Geluk toen Abby werd geboren. Ons wonder. Wat een emotioneel jaar. Jessa is begonnen op de basisschool, ik moest haar een soort van loslaten. Verschrikkelijk.. daar ging mijn kleine meisje. En wat is ze verandert dit jaar ! Van lieve peuter naar .. nou ja.. bijdehante kleuter zullen we maar zeggen ! Wat is ze lief voor haar zusje. Ik had vooraf niet kunnen bedenken hoe leuk het is om een paar jaar tussen de kids te hebben. Ze hebben net zoveel lol en daarbij helpt Jessa mij goed. 

We zijn een gezin. Met de komst van Abby hebben we een hele nare, vooral slepende periode achter onze rug kunnen laten. Dus het woord afsluiten zou ook nog wel passen in dit jaar. En oh, mijn hart stroomt over van liefde voor onze twee. Zo dankbaar dat God ons een nieuw leven heeft gegeven en biddend dat hij voor onze meisjes wil zorgen. 

Denkend aan de kindjes die wij moesten verliezen. Ondanks dat wij nog op de roze wolk zitten, heeft deze toch een grauw randje. Het verlies zal altijd blijven.. er zit een gat tussen de meisjes... zo voelt het ook. Onze andere kindjes waren net zo geliefd. Men vertelde mij toen dat wonden helen, het zijn de littekens die overblijven. En zo voelt het ook. Soms trekt het litteken nog hard. Mijn hart is bijna geheeld. Maar er blijven lege gaten. Gaten, die gevuld zijn met liefde voor de kindjes die er niet zijn. 

Want ondanks dat de wereld door gaat en de mensen om ons heen ons feliciteren met het grote geluk. 

Is mama jullie niet vergeten.