Snap
  • Baby

Het eerste jaar van ons mannetje

Hier ben ik weer.. een heftige tijd achter de rug. Maar nu weer tijd om te schrijven.

Na een heerlijke kraamweek met mijn heldin als kraamhulp, begint het nieuwe leven echt. En als ik nu terugkijk op het eerste jaar, wauw wat ging dat snel!

We mochten ons prijzen met een rustige baby die alles best vond. Ging gemakkelijk bij een voor hem vreemde slapen, overal had hij het naar zijn zin.

Langzaamaan komen alle eerste keren voorbij.. en man, wat ben ik vaak trots geweest. Voor mij werd duidelijk dat echt alle clichés waar zijn. 

Helaas waren er ook mindere kanten, ons mannetje heeft nog even in het ziekenhuis gelegen toen hij drie maanden was. Uitgedroogd door het rotavirus. Gelukkig krabbelde hij weer snel op, maar ik werd angstiger als hij ziek werd. Ondertussen heb ik dat los kunnen laten. Ik had alweer andere zorgen, de kleine man dacht wel te kunnen staan. Naar beneden, ach daar had hij zijn eigen manier voor. Loslaten en achterover vallen als een houte plank, bovenop de tegelvloer. Wat hebben toen veel mensen gezegd, ach zal wel meevallen. Totdat hij het in bijzijn van familie deed, iedereen begreep ineens mijn bezorgdheid. Gelukkig was hij dat na een lange maand afgeleerd.

Ondertussen is ons mannetje alweer 14 maanden, de laatste maanden van zijn eerste jaar zijn erg heftig geweest. Maar hier zal ik meer over vertellen in mijn volgende blogs.

8 jaar geleden

Vond het eerste jaar bij beide meisjes ook best wel heftig. Daarna werd het voor mijn idee beter. Mijn dochtertjes zijn de eerste jaren ook veel ziek geweest en op dit moment kan mijn oudste alles hebben. De jongste doet het ook goed. Hopelijk gaat het nu de goede kant op met hem. Ben benieuwd naar je blogs!

8 jaar geleden

Heftig, dat laten vallen ook, jemig! Hebben wij hier ook, alleen word er hier van de rugleuning van de bank naar benede gedoken, tot nu toe alleen nog op de bank geploft maar ik ben als de dood..! Ben benieuwd naar je volgende blogs :)

8 jaar geleden

Mijn zoontje is ook net 14 maanden. Ik kan me goed voorstellen dat je wel bang bent als hij ziek is. Ik heb dat al zondeer dat ons zoontje ooit naar het zieknhuis moest. Gelukkig gaat alles nu goed :) Ik ben benieuwd naar je volgende blog!