Snap
  • Baby

Help.. een grote boze man!

Mannen zijn eng. Vooral mannen met donkere haren, een zware stem en een baard.

Het lijkt begonnen te zijn. De eenkennigheidsfase. Echter beperkt dit zich wel vooral tot de mannen in ons sociale systeem. Vrouwen lijken weinig fout te kunnen doen. De eerste keer bij het kinderdagverblijf kon ik Quinn zo afgeven aan de leidster en vond ze het helemaal prima. Nog steeds gelukkig. Zo ook bij oma's en mijn zus. Geen probleem. 

Opa's worden wel wat 'enger' opeens. En ook veel ooms moeten het ontgelden. Of het nou de baard is, de donkere haren of de zware stem.. geen idee. Zodra ze overgepakt wordt en ze ziet mij vanuit de armen van haar oom/opa of een andere 'grote boze man', dan komt er een pruillipje tevoorschijn en begint ze zo zielig te huilen. Dikke tranen en veel snikken. 

Bijzonder is wel dat ze het niet bij iedere man lijkt te hebben. Waar 'm dat aan ligt, ben ik nog niet achter. En als kanttekening moet ik erbij zeggen dat ze het héél af en toe ook met vrouwen heeft. Aan de ene kant natuurlijk erg sneu. Zeker ook voor degene die denkt even leuk Quinn te kunnen vasthouden. Aan de andere kant geeft het ook een heel behaaglijk gevoel dat ze dan haar rust en veiligheid weer voelt bij mama of papa. Ons lieve kleine meisje :)

Hebben jullie deze fase ook meegemaakt? En hoe lang duurde dit bij jullie?

9 jaar geleden

Mijn dochter is geboren op 18 juli 2014. Nu dus 6 maanden oud en eenkennig als de pest. Al vanaf 2 maanden is het alleen papa en mama geweest. Heel af en toe een vreemde, maar de oma's en opa's hoeven der niet vast te houden. Het gaat nu steeds een beetje beter maar inderdaad dat pruillipje blijft komen. Mijn eerste dochter was helemaal niet zo die kon je bij iedereen op schoot zetten!

9 jaar geleden

Ahguttt, ik herken het wel. Mijn nichtje was echt een allemansvriend. Niemand kon iets kwaad doen en ze was altijd vrolijk. Later werd mijn neefje geboren en dat was een heeeel ander verhaal. Wanneer mijn zus in de zelfde kamer was en hij zat bij iemand anders op schoot dan begon de drama. Komt vanzelf wel goed, mannen zijn soms ook eng :P haha

9 jaar geleden

Hahaha dat slabbetje! Ik weet wel nog dat ik dit als klein kind ook had met mijn oom, die baard die prikte altijd zo