Terug
Blog header image

Hello world! Hello Donna!

Ik was aan het aftellen naar de uitgerekende datum, hield jullie dagelijks op de hoogte en ineens op de uitgerekende datum was het stil.

Zondag 31 januari verscheen er geen laatste aftel blog, het was stil en bleef stil. En dat had een reden... 

Zondag 31 januari was de uitgerekende datum van mijn bevalling. Een zwangerschap en bevalling zijn niet te plannen of regisseren. Of toch wel... 

Hoeveel procent van de zwangere vrouwen bevalt ook daadwerkelijk geboren op de uitgerekende datum? Slechts zo'n 4%. 

Zondag 31 januari is alweer een week geleden. Een week geleden dat ik zwanger was. Een week geleden dat ik bevallen ben. Bevallen van onze prachtige dochter Donna. 

Mijn eerste wee begon zondagochtend rond de klok van 07.00 uur, de gehele bevalling heeft 16 uur geduurd met als resultaat om 23.02 uur de geboorte van onze dochter. 
De bevalling was pittig en bijzonder. Pittig in de hevigheid van de weeën, gevolgd door een ruggenprik. De ruggenprik heeft ervoor gezorgd dat ik niet meer hoefde te kronkelen van de onbeschrijfelijk doordringende pijnen en de nodige rust tot aan de persweeën kon opbouwen. Alles behalve kleinzerig aangelegd en pijn zal ik niet snel toegeven maar nu... Auw! En bijzonder door het kunnen en mogen bevallen op de natuurlijke manier, de oerkrachten van een vrouw die ik ervaarde en het moment dat de laatste perswee ervoor zorgde dat Donna en ik het eerste huid op huid contact met elkaar kregen. 

Inmiddels zit de eerste week met Donna er al weer op. Wat gaat de tijd snel! 
Het was een spannende, interessante, drukke en overweldigende eerste week. Na een nachtje slapen en ontbijten in het ziekenhuis zijn we huiswaarts gegaan, daar stonden ouders en schoonouders al te wachten. De kraamhulp was inmiddels ook ingelicht en arriveerde zo'n drie kwartier later wat ons even quality time met de opa's en oma's opleverde. Fijn, heel fijn! 
De kraamhulp, Jeannette, was precies wat ik had gevraagd. Een zeer ervaren dame met de nodige pit en tegengas naar mij zodat ik de rust zou nemen die ik verdiende en nodig had. Als een wervelwind ging ze dagelijks door het huis waardoor alles spik en span heerlijk fris was, leerde mij alle beginselen voor de zorg van Donna en was ook nog eens heel gezellig voor dagelijkse praatjes met een groot glas thee erbij. Dat ze afgelopen zondag voor het laatst was, zorgde dan ook even voor een paar tranen. Ze ging weg met de woorden 'Jij kan dit, je deed het allemaal al zelf en ik vond het geweldig om je erbij te helpen en het was ontzettend gezellig.' Ik kan nu zeggen: een goed kraamhulp is een zegen!!! 

De eerste week heeft in het teken gestaan van wennen, rust, bijkomen, genieten, ontdekken, alle ogen op Donna, felicitaties beantwoorden, de hordes cadeautjes voor Donna uitpakken en ritme ontwikkelen. 

Een nieuw leven is begonnen. Het leven van en met Donna. Vanaf nu zal ik jullie op de hoogte (proberen te) houden van mijn kersverse moederschap, de ontwikkelingen van en met ons kleine prinsesje en de vele andere belevenissen en of ergernissen (de hormonen gieren nog wel even na...). 

Welkom lieve Donna, onze grote trots! 

MrsvanVeen
6 jaar geleden

Jippie, gefeliciteerd met jullie meisje Donna!

DrosTam
6 jaar geleden

Welkom kleine Donna! Wat mag jij trots zijn op je mama en wat een geweldige timing van jou! Gefeliciteerd mama! Met de oerkracht om je kleine meisje goed op de wereld te zetten! Lekker genieten! Xxx

Francina Naomi
6 jaar geleden

Dank je! X

Francina Naomi
6 jaar geleden

Dank je wel :-)!

Francina Naomi
6 jaar geleden

Wat een lieve woorden, dank je wel!! We genieten en gaan daar zeker nog even mee door... Xx

Lindsy83
6 jaar geleden

Super gefeliciteerd! Wat bijzonder dat het toch op de uitgerekende datum was! Ik wist het gewoon toen er geen blog meer volgde en was al super blij voor je. Zo blij dat alles goed is gegaan en dat je al een fijne kraamweek hebt gehad! Ze is trouwens net op tijd gekomen voor jou om mee te kunnen doen aan 2 winacties: Deel je bevallingsverhaal en deel je geboorte kaartje. Als je daar tenminste puf voor hebt nu ;) Heel veel geluk en genot met jullie prinsesje gewenst! Mooie naam! En ik kan niet wachten tot de blogs volgen over wat voor karaktertje je prinsesje zal hebben :) Dikke knuffel!

Annemiek2
6 jaar geleden

Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie Dochter. Wat grappig dat zij ook geboren is op het tijdstip 23:02. Mijn zoontje ook maar dan op 19 juni 2013.

Anoniem
6 jaar geleden

Gefeliciteerd! Pracht van een naam, stond ook hoog op mijn lijstje!

rebo1982
6 jaar geleden

Gefeliciteerd! Ik hoop dat je tussen alle hormonen ook kunt genieten van deze bijzondere tijd! Ik kijk uit naar een volgende blog!

Meermeer
6 jaar geleden

Wow. Mooi!

Anoniem
6 jaar geleden

Jaaaaaahhh! Wat leuk! Gefeliciteerd!! Niet alleen Donna is geboren. Een nieuwe moeder is geboren! Welkom bij de club! Veel plezier met het nieuwe hoofdstuk in je leven.

Kirstenimolnen
6 jaar geleden

Gefeliciteerd! Wat goed dat jullie zo'n fijne kraamweek hebben gehad. De komende tijd zijn er slapeloze nachten, voedingen, poep luiers nog meer voedingen maar vooral heel veel onvoorwaardelijke liefde. Welkom bij de club mama ;-)

Francina Naomi
6 jaar geleden

Dank je wel Kirsten voor je felicitatie en leuke bericht! Met die onvoorwaardelijke liefde zit het absoluut goed. Heerlijk zo'n klein poppetje en de sterke band die je samen al zo snel hebt.

Francina Naomi
6 jaar geleden

Super attent berichtje! Dank je wel :-). We genieten en gaan verder genieten...

Francina Naomi
6 jaar geleden

Dank :-)

Francina Naomi
6 jaar geleden

Dank je! Mooi fenomeen die hormonen, zie ze maar eens onder controle te krijgen haha... We genieten dubbel en dwars, absoluut!

Francina Naomi
6 jaar geleden

Dank je! Ja wij vonden Donna echt passend voor ons meisje. Stoer en lief, krachtig en zacht. Allemaal in één.

Francina Naomi
6 jaar geleden

Dank voor je felicitatie Annemiek! Donna hield het spannend; met nog een uurtje op 31 januari te gaan, besloot ze op dat moment dat ze toch echt op de uitgerekende datum wilde komen: plop, voilà...

Francina Naomi
6 jaar geleden

Dank je Lindsy!! Je hebt de laatste week zo intens meegeleefd, dat waardeer ik zeer. Kon het helaas niet eerder opbrengen om te bloggen maar was er van overtuigd dat o.a. jij wel wist hoe laat het was. Zal eens kijken of ik e.d.d. tijd kan vinden om deel te nemen aan een actie, met het geboortekaartje zijn we namelijk ook erg blij. All to be continued... Knuffel xx

Francina Naomi
6 jaar geleden

Dank dank

Anouk H
6 jaar geleden

Van harte gefeliciteerd en welkom Donna! Heel veel geluk samen!

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
9 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
19 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
18 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
16 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
14 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
7 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!