Snap
  • Baby
  • oudersvannu
  • momofone
  • Gezinvandrie

Heb jij genoeg aan 1 kindje?

Heb jij genoeg aan maar één kind? Die vraag kreeg ik onlangs. Best een oké vraag, als je de voorgeschiedenis niet kent. Maar toch ook een hele gekke vraag. Want waarom zou één kind niet genoeg zijn? Is het een verplichting dan, om twee of meer kinderen te hebben?

Een groot gezin is nooit mijn ambitie geweest. Maar twee kindjes die rondhuppelen in huis, ja dat leek me wel wat. Wij als gezinnetje van vier. Maar ja, zoals je bij ons maar ziet, kindjes krijgen is niks vanzelfsprekend. Het is een prachtig mooi wonder waarbij alle factoren precies op het goede moment moeten samenvallen. En dat is heel bijzonder.

Misschien ben jij wel zo’n mama die het geluk heeft dat het bijna vanzelf gaat. Super vruchtbaar! En dat is mooi! Daar ben ik best een beetje jaloers op. En dan snap ik dat het misschien wat vanzelfsprekender is, dat er nog een kindje komt. Dan snap ik de vraag wel. Ik neem het ook zeker niemand kwalijk! Ik vind het juist super fijn als je er niet over na hoeft te denken. Zo zou het moeten zijn.

Maar om nou te doen of dat de normaalste zaak van de wereld is, is iets anders. Sommige mama’s (en/of papa’s) vinden één kindje nou eenmaal prima, omdat ze het druk genoeg vinden. Of omdat het krijgen van een kindje voor hen nogal een strijd is. Omdat het medisch niet verantwoord is. Omdat het ze nou eenmaal niet gegeven is. En zo zijn er nog wel heel veel meer antwoorden te bedenken. 1001 beweegredenen om het niet te doen. En niet altijd hun keuze.

Een gezinnetje van minimaal vier is niet iets vanzelfsprekends. Een gezinnetje van drie is, echt waar, al heel bijzonder! Ik snap de vraag op zich wel, maar toch ook weer niet. Enige voorzichtigheid is hier toch wel geboden.

Wij zijn een gezinnetje van drie. Heb ik genoeg aan “maar” één kindje? Ben ik zo tevreden? Niet “maar”. Laat de “maar” maar weg. Ik ben mega tevreden met één kindje. Wij hebben zo zo lang op haar gewacht. Zij was bepaald geen cadeautje. Voor ons is ze geen “maar”. Zij is onze wereld! 

Mochten jullie nou benieuwd zijn hoe het nu met ons gaat? Dan zou ik het heel tof vinden als je een kijkje komt nemen in ons leven. Je kan mij vinden op Instagram, als joyce_indyspiratie

3 jaar geleden

💛

3 jaar geleden

Kippenvel want ik herken mij helemaal in dit verhaal.. 💖

3 jaar geleden

Mooi! En wat fijn dat jullie compleet zijn! Lekker genieten met z’n drietjes! 💜

3 jaar geleden

Ik heb altijd geweten dat ik in mijn ideale wereld een kindje zou krijgen. En dat is gelukt! Een tweede zou totaal onverantwoord zijn om vele redenen, maar de wens is er ook niet. Wij zijn totaal compleet met ons wereldwonder. Ik snap nooit zo goed dat er zo'n starre gedachtegang heerst bij mensen dat iedereen twee kinderen moet willen. Als wij in het begin reageerde dat er geen tweede kwam, werd ik niet geloofd. Een man kan dat nog denken, maar een vrouw toch echt niet. Meest gekke dingen gehoord, we zouden nog geen gezin zijn, zielig zonder broertje of zusje, ik veranderde nog wel van gedachte. Nou ons meisje is bijna zes, we zijn nog steeds een compleet gezin, onze dochter is niet zielig en geen dag hebben we gedacht dat er nog eentje moet komen.