Snap
  • Baby
  • Voeding

Een goede start van borstvoeding: prenataal kolven.

Ik dacht inmiddels een hoop te weten over borstvoeding. Maar gisteren heb ik kennis gemaakt met iets nieuws: "Prenataal kolven".

Het was voor mij al meteen duidelijk, ik wil mijn kleintje straks graag borstvoeding geven. Ik heb me er in verdiept, ben naar verschillende informatieavonden geweest en had al een beetje kennis vanuit mijn opleiding. Ik dacht dus dat ik inmiddels weinig nieuws meer zou horen bij de volgende informatieavond. 

Ik sta er wel heel nuchter in. Ik wil graag borstvoeding geven en zal er dus ook alles aan doen om het te laten slagen. Maar het gaat niet ten koste van alles. Ik wil niet een mega gestreste moeder worden die alleen gefocust is op het slagen van de borstvoeding. Toch was ik wel even teleurgesteld toen de verloskundige mij vertelde dat mijn kleintje na de geboorte bijgevoed zal moeten worden. Ik heb milde zwangerschapsdiabetes en het protocol van het ziekenhuis schrijft voor dat het kindje na de geboorte bijgevoed moet worden om te voorkomen dat zijn of haar glucosespiegel te laag wordt. Vaak betekent dit dat een kindje dan naast de moedermelk ook kunstvoeding krijgt. 

Gisteren bezocht ik een voorlichtingsavond in het ziekenhuis waar ook de lactatiekundige een deel van de voorlichting mocht verzorgen. Veelal was dit herhaling voor mij. Tot ze begon over prenataal kolven. Het is dus blijkbaar een mogelijkheid om vanaf de 37e week van je zwangerschap te beginnen met handmatig kolven. Dit kan in verschillende situaties een uitkomst bieden, ook wanneer je van te voren weet dat je moet bijvoeden in verband met zwangerschapsdiabetes of andere aandoeningen. 

Ik was direct een en al aandacht en heb vandaag wat meer informatie ontvangen van de lactatiekundige. Over 2,5 week ben ik 37 weken zwanger en zou ik dus mogen starten met handmatig kolven. Dan zal ik ook bij de lactatiekundige langs gaan zodat zij me een eindje op weg kan helpen. Ik ben zeer benieuwd hoe het zal gaan. Maar niet geschoten is altijd mis.

Zijn er hier mama's die al ervaring hebben met prenataal kolven? Dan ben ik erg benieuwd naar hoe het bij jullie ging. 

8 jaar geleden

Dank je! Gaat vast goed komen :)

8 jaar geleden

Dit is voor mij ook nieuw, maar wel super dat dit kan. Heel veel succes. Ook met de laatste loodjes!