Terug
Blog header image

​Donormelk voor baby's in VUMC

Alle baby's op de afdeling neonatologie in het VUMC krijgen nu allen moeder- of donormelk. Ben ik de enige die dit een beetje gek vind?
Annemiek2
7 jaar geleden

Puur op mijn gevoel dacht ik toen ik het las wat geweldig. Onze zoon was voldragen en had geen donormewlk nodig maar ik kon het niet geven. Alleen al om deze reden vind ik het geweldig. Het is een heel machteloos gevoel als je je kind niet zelf kan voeden, om welke reden dan ook. Is het dan niet geweldig dat moeders die juist te veel hebben wel willen geven? Alles wordt gecontroleerd door de bloedbank dus ook het bloed van de donormoeder. Zulke kleine en kwetsbare kindje schijnen er juist heel veel baat bij te hebben. Ik denk dat juist deze moeders extra zorgvuldig zijn met hun voedsel.

Anoniem
7 jaar geleden

Wat een mooi initiatief.

Anoniem
7 jaar geleden

Heel begrijpelijk hier een moeder van een prematuur. Ik had na de geboorte van onze premature zoon heel.veel melk zoveel dat onze vriezer thuis vol zat. Alles wat ik nog in het ziekenhuis en rmd had in Zwolle heb ik gedoneerd waarom omdat kinderen die prematuur of erg ziek geboren worden het beter doen op moeder melk dan op flesvoeding.

Annemiek2
7 jaar geleden

wauw wat geweldig :)

Sharelyn
7 jaar geleden

Ik vind het wel fijn om zoveel positieve reacties te krijgen. Mijn beeld zal ook zeer vertekend zijn omdat ik die keuze nooit heb hoeven maken. Mogelijk dat ik er ook zo positief in zou staan als dat wel zo was.

Anoniem
7 jaar geleden

Op die momenten sta je daar niet bij stil. Ik weet als moeder zijnde hoe ouders met premature kindjes zich voelen en velen hebben of krijgen de borstvoeding niet op gang door alle ellende en verdriet want 9 van de 10 moet melk kolven en is er geen mogelijkheid tot live voeden. Omdat de kindjes de kracht niet hebben om te drinken ik heb zelf 4 maanden gekolfd voor mijn zoontje met intotaal een voorraad van een half jaar voor ons zelf de rest hebben we gedoneerd ik ben na 4 maanden gestopt met kolven omdat me lijf op was en het alleen maar frustrerend werd omdat mijn zoontje nooit de kracht heeft gehad om zich te voeden aan de borst. Zie het maar zo als een goed doel.

Annemiek2
7 jaar geleden

Dan is het wel heel dubbel. Toch, ondanks of misschien juis daarom vind ik het (als gedongen kv moeder) geweldig dat er zulke moeders als jij zijn.

Penguin
7 jaar geleden

Omdat ik best een overproductie had, heb ik melk gedoneerd aan de moedermelkbank. Voordat je dat gaat doen krijg je een uitgebreide bloedtest en iedere keer dat je iets inlevert moet je een vragenlijst rondom je gezondheid invullen. Als er iemand in je huishouden zoek is, dan mag die melk niet gedoneerd worden. Er zijn strenge hygiënische richtlijnen die je steeds moet volgen als je kolft voor de moedermelkbank. De melk wordt daarna in het vumc verhit en er worden extra vitamines toegevoegd. Ze hebben dit wetenschappelijk onderzocht voordat ze besloten het aan alle premature kindjes aan te bieden die geen of niet genoeg moedermelk krijgen van hun eigen moeder om verschillende redenen. Het blijkt echt beter te zijn. En alles wat beter is voor hem wil je dan toch juist aangrijpen?

Sharelyn
7 jaar geleden

Oh nou het was ook voor mij niet een hygiene punt. Ik had niet anders verwacht dat een ziekenhuis zulke hoge eisen stelt aan de melk. En ook met wetenschappelijk onderzoek ga ik niet zo snel in discussie. Dus dat het beter is dan kunstvoeding, geloof ik ook direct. Het is meer dat mijn eerste gevoel er wat twijfels bij heeft. In sommige landen is het heel normaal om een voedmoeder te hebben bijvoorbeeld. Nu is het hier gewoon gekolfd en komt het uit een fles. Het is meer een kriebelig onderbuikgevoel. En ik kan er niet over oordelen, want ik heb nooit een prematuur gehad. En ik kan me zeker voorstellen dat ik er dan toch voor zou kiezen. Maar als mijn productie niet op gang was gekomen bij mijn voldragen kinderen, had ik er nit voor gekozen. In het geval van prematuur geboren kindjes zou het misschien ook voor mij een ander verhaal worden.

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hart, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon.. 

Anoniem
29 minuten geleden

Een nieuw jaar bijna. Met heel veel liefde voor mijn helden.