Snap

Diagnose Reflux, en dan?

Je kindje is een wolk van een baby en het gaat allemaal zo heerlijk……….tot het helemaal om slaat…

Het word een kind wat na elke voeding wel een uur kan huilen. De flessen met veel moeite leeg drinkt. Heel onrustig is tijdens het drinken. Huilen tijdens het slapen. Rood aanlopen en verbeten gezichtjes trekt. Veel slikken en vaak de hik of veel spugen. Steeds maar willen drinken of helemaal niet willen drinken.

Het zijn allemaal symptomen van reflux en als je denk dat je er met de diagnose bent dan kan ik je nu vertellen dat dan de ellende pas echt gaat beginnen.

Mijn oudste dochter had reflux en niet zo’n klein beetje ook. Zij spuugde heel erg veel en huilde werkelijk van 7uur tot 23uur om dan als een blok in slaap te vallen om dan de volgende dag weer van voor af aan weer over nieuw te beginnen. Ze had een zeer ernstige vorm van Reflux en er bestond zelf een kans tot opereren….gelukkig groeide ze er met ongeveer 9mnd overheen en konden we met de medicijnen stopen.

Je zou toch denken dat als je eerste dochter het heeft dat ze er bij de 2de meer alert op zullen zijn? Toch? Nou nee niet echt! De ellende begint van voor af aan en ze is nu bijna 3mnd en we hebben nog steeds geen positieve berichten. Suzannah heeft verborgen reflux en omdat ze zo ziek is geweest en een lichte ontwikkelingsachterstand heeft is het voor haar dubbel zo zwaar.

Suzannah eet liever niet als wel. Ze krijgt darmkrampen van de medicijnen en van de nutriton die door haar melk gaat. Kort om: ze heeft de hele dag pijn! We zitten op het moment elke week bij de kinderarts en we hebben de ideale combinatie nog niet gevonden. De behandeling van reflux is namelijk een puzzel van dikken van de melk in combinatie van medicijnen voor het maagzuur en darmklachten.

Op het moment heb ik het gevoel dat er geen einde aan zal gaan komen. Ik denk dat ik ook spreek voor alle ouders met een kindje met reflux: het is heel zwaar! Niet zo zeer omdat je kindje zo huilt maar omdat je kindje zo veel pijn heeft…..

Ze lopen rood aan van de pijn en gaan zich overstrekken………soms met gebalde vuistjes met witte vingertopjes van het knijpen. Het is werkelijk vreselijk om je kindje zo te zien lijden en er is helemaal niks wat je kan doen!

Inmiddels voel ik mij een ervaringsdeskundige op het gebied van Reflux en ik kan zeggen dat gun je niemand! Zelf je ergste vijand niet! Wij zijn de dagen aan het af tellen dat we in betere tijden gaan komen en we leven mee met elke ouder die een kindje met reflux heeft!

Heel veel sterkte voor jullie  –xxx-