Terug
Blog header image

Deel jij vanavond het mooie moment met jou kinderen ?

Wij vinden het een fantastisch moment om het nieuwe jaar in te luiden met ons gezin! Hier is niet iedereen het mee eens..

Vanavond om 12 uur sluiten wij een prachtig jaar af, en proosten wij op een nieuwe hopelijk fantastisch jaar! Maar, deel jij dit met je gezin ? Het is voor ons het eerste jaar dat we oud en nieuw mogen vieren met ons 10 maanden oude zoontje! Wij vinden dat hij hier bij moet zijn, dit moment deel je met zijn drieën. Dan maar even een slechte nachtrust als de kleine in de nacht niet meteen weer heerlijk gaat slapen, maar ook hij verdiend het om het nieuwe jaar in te luiden. 

Toch hoor je om je heen dat veel ouders hun baby/kinderen op bed laten liggen, ben toch wel hee benieuwd wat jullie gaan doen vanavond ?

Ik wil iedereen een prachtig nieuwjaar wensen, en we bloggen gezellig weer verder in 2016!!

Chiara
6 jaar geleden

Ik vier het alleen met mijn zoontje, en ik haal hem er lekker uit om samen vanuit het raam naar het vuurwerk te kijken! Wel zo gezellig! Alvast een hele fijne jaarwisseling toegewenst met je kersverse gezinnetje! Dat het maar een heel mooi 2016 mag worden!

Daniëlle
6 jaar geleden

Ook prachtig toch!! Geniet ervan met je zoontje! En ik wens jou alle goeds voor 2016!! Lieve knuffel!

TessK
6 jaar geleden

Gewoon lekker doen wat jij wil. Jouw leven, jouw gezin ;-) Wie ben ik om daar over te oordelen? Als je maar geniet, dat is het belangrijkste. Ik heb helemaal niets met oud en nieuw dus voor ons is het weer heel anders. Fijne jaarwisseling gewenst voor jou en je gezin!

nijn81
6 jaar geleden

Ieder kind is anders. Jij kent je kinderen het beste en jij weet het beste of je kindje het 'aankan' om op dat tijdstip wakker te zijn. Ik snap heel goed dat je ze er bij wilt hebben!! Veel plezier vanavond! Mijn kinderen zullen wel weer, zoals voorgaande jaren, met geen mogelijkheid wakker te krijgen zijn. Mijn oudste wil zó graag eens vuurwerk kijken, maar elk jaar weer krijg ik haar niet goed wakker. Wordt ze boos als ik haar eruit wil halen. En de volgende ochtend teleurgesteld zijn dat ze het weer niet heeft meegemaakt.... Tja... Ik blijf het gewoon proberen, dus vanavond weer. Wie weet.

Daniëlle
6 jaar geleden

Ja daar heb je gelijk in ;)... Oh niet , dus vroeg naar bed vanavond ? Hihi. Fijne jaarwisseling !! Dikke knuffel!

Daniëlle
6 jaar geleden

Ah hopelijk word ze nu wel wakker, hele fijne jaarwisseling!! Lieve knuffel.

Anninas
6 jaar geleden

Wij vieren alyind met onze vriendengroep bij ons thuis. De kinderen hebben eigenlijk altijd gewoon geslapen totdat de oudste 3 jaar geleden wakker werd van het vuurwerk. Toen heb ik haar uit bed gehaald en heeft ze samen met ons naar het vuurwerk gekeken. Vorig jaar heeft ook de jongste naar het vuurwerk gekeken. Vanavond gaan ze op de gewone tijd naar bed en dan gaan de volwassenen gezellig samen eten. Rond half 12 ga ik ze langzaam wakker maken en luiden we samen het nieuwe jaar in. We kijken samen naar het vuurwerk, dan drinken en knabbelen ze nog wat. Als de ergste knallen voorbij zijn dan gaan ze weer lekker naar bed. Ik wil mijn kinderen bij me hebben op zo'n moment

Daniëlle
6 jaar geleden

Ja dat dacht ik dus ook, wat fijn om te horen dat je heerlijk je kinderen erbij wilt hebben! Is toch ook een mooi moment om te delen met zijn allen ;) hele fijne avond, en geniet ervan!! Liefs!! X

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Wij gaan met de kids (2 en bijna 1) naar vrienden. Als ze daar in slaap vallen is dat oke, als ze niet in slaap vallen ook goed. We will see! HAPPY NEW YEAR!!

Anoniem
6 jaar geleden

Aah super !! Gelukkig nieuwjaar bijna!! ;)

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
2 dagen geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!