Snap

De 'perfecte' (meisjes) babykamer

Het resultaat mag er zijn, het is iedere keer weer een feestje om Danie haar kamer binnen te lopen. Het is de perfecte (meisjes) babykamer..

Dagen heb ik rond gelopen door babywinkels zoals; Babypark en Sterre & Tijl. Avonden lang zat ik verscholen achter mijn laptop om ideeën op te doen voor de babykamer. Ik zat niet op een roze wolk maar liep gewoon met mijn hoofd in de roze wolken, ik was zo blij dat ik mezelf weer kon uitleven en dit keer voor een meisjes babykamer. Eerst moest er verbouwd worden, de kamer kreeg een groot dakkapel, een lik verf, nieuw tapijt en daarna kon het 'echte' werk beginnen, iets waar ik inmiddels al maanden naar uitkeek. Wat was ik blij dat de verbouwing erop zat, ik kan je zeggen dat gaf rust in huize Frederiks. Het dakkapel gaf een stuk meer ruimte en licht, plus Frans kan nu rechtop in de kamer staan ook een fijne bijkomstigheid. Er is geschilderd, behangen, tapijt gelegd, de ramen zijn beplakt en rolgordijnen opgehangen.

Ik hou van een zoet popperig sfeertje, schattig maar toch klassiek. Ik had gekozen voor de kleuren licht roze, wit en zilvergrijs. Het ledikant, de commode en de wandplank (voor alle tierlantijnen) zijn lichtroze met zilver grijze accenten, het is een groot ledikant (binnenmaat 70x140) wat met de tijd omgebouwd kan worden tot een peuter bed, wel zo handig want dan kan het de eerste vijf jaar mee. Danie haar baby kamer is qua kleur anders als die van Willem, daar was alles lichtblauw met wit maar het heeft wel dezelfde sfeer, bij Willem had ik een muur met ruitjes behang, bij Danie hebben we een muur met streepjes behang, in beide kamers hangt ook dezelfde transparante kroonluchter. Er zijn een aantal merken waar ik ten tijden van de zwangerschap van Willem al verliefd op was.  In het thema 'Pétale de rose' van het Belgische merk Théophile & Patachou heb ik alle accessoires, het thema paste perfect bij het roze-wit gestreepte behang. Jaaaa, ik weet het, je kan natuurlijk overdrijven maar als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb dan wil ik het tot in de puntjes perfect hebben. Een leuke tegenhanger van Théophile & Patachou is het Nederlandse merk Baby Anne-Cy, die trouwens ook geweldige maxi-cosie hoezen hebben. De knuffels voor Danie heb ik besteld van het Franse merk Tartine et Chocolat ze zijn mooi en heerlijk zacht, al heeft het Australische merk Nana Huchy ook een schattige patchwork knuffelbeer nu verkrijgbaar in Nederland bij Le Petit Chique.

Op de wandplank staan o.a. producten van L’Occitane Mom & Baby, deze zijn ontwikkeld zonder alcohol, zonder conserveringsmiddelen, zonder siliconen en zonder kunstmatige kleurstoffen. Ze staan dus niet alleen maar leuk maar zijn ook nog eens verantwoord om te gebruiken. Een rage wat uit Amerika naar NL is gekomen is Love, Chic Baby een baby parfum speciaal voor de allerkleinsten vanaf 6 maanden, vooral lekker om af en toe in het kamertje te sprayen.

Aan de muur wilde ik graag een schilderij, bij de Leen Bakker kwam ik het canvas doek tegen met de tekst 'I want dreams become wishes and wishes become true. Cause in my dreams, i'm always with you'. De kleur en de tekst sprak mij aan en voor die paar euro kon ik het niet laten liggen. Een ander canvas doek heb ik in een crea bea bui zelf gemaakt via hema.nl het is een combi geworden van de knuffels van Tartine et Chocolat en het speelgoed van Bam Bam.

Ik ben iedereen dankbaar die toen aan mijn project voor de 'perfecte' (meisjes) babykamer hebben mee gewerkt en mijn gezeur hebben aan gehoord. Het resultaat mag er zijn, het is iedere keer weer een feestje om Danie haar kamer binnen te lopen.

Liefs,

Danielle

 

10 jaar geleden

Wat ziet het er prachtig uit!! Ik heb zelf twee jongens, maar ben mijn nichtje aan het helpen om een kamer voor haar dochtertje in te richten. Heb nu leuke inspiratie opgedaan.

11 jaar geleden

Ah echt een lief mooi kamertje zeg!! Heerlijk he babykamers shoppen en dan alles zo leuk dat je er verliefd op word haha! Veel geluk met ze 4tjes

11 jaar geleden

Wat een prachtig kamertje!!! Wauw!

11 jaar geleden

Wat een leuke verhaal! Babykamers zijn het leukst! Het is inderdaad schattig maar toch klassiek! :)