Snap

De kraamhulp en onze heldin

Als we thuis binnen stappen komt Poes gelijk even snuffelen. Op tafel staat er een mooie bos bloemen en liggen er cadeautjes. Schuifelend kom ik bij de schommelstoel en plof erin neer. Ik krijg Boefke op schoot kijk ik intens gelukkig naar buiten. De zon schijnt, onze net aangelegde tuin staat prachtig in bloei en de kraamhulp is onderweg.

De kraamhulp is een lieve jonge meid. Een harde werker, die gelijk een klik heeft met Poes. We genieten van ons Boefke en ze geeft ons de tips die wij nodig hebben. Op de tweede dag krijg ik, tegen mijn zin in, verplicht bedrust. Volgens haar doe ik teveel, maar waar Boefke is daar wil ik zijn. Ze belt met de verloskundige, want Boefke heeft wel veel en grote uraten. De verloskundige vindt daar niets gek aan. Ze zegt dat ze het deze week wel ziet als ze halverwege de week langskomt. Daarna nemen we helaas afscheid van onze kraamhulp. Al een hele tijd terug had zij in deze week haar vakantie gepland.

De volgende ochtend staat een nieuwe kraamhulp op de stoep. Vol spanning lig ik te wachten in mijn bed met Boefke naast me in de wieg: is de nieuwe net zo leuk? Zodra de bel gaat, vliegt Poes naar beneden. Mijn vriend doet open en daar is ze dan. Onze nieuwe kraamhulp, die later onze grote heldin blijkt te zijn!

Gelukkig hebben we een goede klik en heeft ze heel veel oog voor ons. Op dag vier begint Boefke een beetje geel te zien en op dag vijf wordt dat nog veel meer. Mijn gevoel is niet goed. Er klopt iets niet.. Zelf heb ik van dichtbij gezien hoe iemand met een leveraandoening er uit kan zien, maar mijn vriend drijft die doemgedachte weg. Baby’s hebben altijd een periode van geel zien heeft hij gelezen, misschien moet dat opgelost worden met wat extra licht. Geen zorgen, we gaan gewoon wat meer in het licht zitten is zijn idee.

Inmiddels voel ik me zo goed dat ik ook een luier wil wisselen. Als ik voor het eerst Boefke zijn poep zie schrik ik. Wat zitten daar een klonten in! En wat is dat licht. Het lijkt bijna wit. Klopt dat wel? De kraamhulp weet het niet zeker, maar ze vindt de poepkleur inderdaad ook niet kloppen. Ze maakt ze zich daarnaast zorgen over de donkere kleur van zijn urine en dat hij afvalt. Hij was op dag drie terug op zijn geboortegewicht, maar valt nu in rap tempo af. We overleggen, praten en overleggen nog meer. Eind van de middag besluiten we gezamenlijk de verloskundige te bellen.