Snap

De kleine groeit niet goed?! Vervolg!

Dan verteld het cb dat de kleine niet goed groeit, en waarschijnlijk naar een kinderarts moet. Wat zijn jullie ervaringen ?

Vorige maand schreef ik een blog over de groei van ons kindje die was volgens CB niet helemaal volgens het boekje.
Hierbij het vervolg van onze afspraak bij het CB. De vorige blog kun je hier lezen.

Op 18 januari hadden wij een afspraak bij het consultatiebureau en was ons kleine mannetje 70 cm.
Hij zat toen bijna een groeilijn eronder van wat hij had moeten zijn.
Ze wilde dat wij een maand later weer kwamen in de hoop dat hij iets meer gegroeid zou zijn.
Helaas ons mannetje was afgelopen week 70,2 cm, niet veel gegroeid dus!

Het vreemde is dat we het nu 2 weken moeten aankijken, in de hoop dat hij een groeispurt krijgt.
Ik dacht echt, pff doe normaal hij gaat echt niet binnen 2 weken groeien hoor!

Ben echt benieuwd naar jullie ervaringen, wij als ouders zijn al niet super groot! En ach hij ziet er super gezond uit!

7 jaar geleden

Vandaag mocht hij alleen in het speeltuintje spelen. Maar meneer is een boefje, dus hij is in de buurt gaan wandelen. Voorlopig mag hij dus niet meer alleen de tuin uit, maar af en toe probeer ik toch maar of dat al gaat. Een andere moeder kwam hem bij haar tuin tegen en heeft toen de politie maar gebeld. Ze wilde hem niet geloven toen hij zei dat hij vijf is. Ze dacht toch echt drie.

7 jaar geleden

Mijn derde kind is inmiddels 5, maar de lengte van een 3-jarige. Gelukkig zat ik bij een antroposofisch CB. Ze zijn al vrij snel zijn lengte tegen zijn gewicht gaan bekijken en niet meer lengte-leeftijd. Mogelijk dat zijn melkintolerantie al gezorgd heeft voor groei "achterstand". Hij was geen huilbaby, vandaar dat we hier pas laat achterkwamen. Wel zijn we twee keer naar een voedings iemand geweest. Maar daar werd ik niet echt wijzer van. Met 1.5 jaar een vorm van kinkhoest, met 2.5 jaar beginnende longonsteking. En dan vloog het gewicht er weer af. Volgens de boeken worden kinderen na heftige ziektes vaak de meest makkelijke eters. Behalve deze meneer. Cognitief, fysiek etc doet hij het goed. Hij is alleen niet zo groot. Mijn schoonfamilie is ook niet groot. Elk half jaar meet ik de kinderen en krijgen ze een nieuw streepje op de kastdeur. En ieder half jaar kan ik het streepje hoger zetten. Er zit globaal dezelfde afstand tussen de streepjes. Dus ik denk maar, zolang hij groeit zal het wel goed zijn.

7 jaar geleden

In een week tijd kan een kleintje ineens best groeien, maar iedereen groeit op zijn eigen manier en tempo. Zolang je moedergeval geen alarmbellen geeft zou ik me er niet te druk om maken en als ze wel een extra controle willen straks kan het geen kwaad. Wij hebben dat met het hoofdje gehad van ons zoontje. Diegroeide ineens heel snel. Wij hebben toen een verwijzing gekren en een er is toen een echo gemaakt. UIteindelijk niks aan de hand, maar ik was wel blij dat ze dit hadden vastgesteld, want als er wel iets was hadden ze er op tijd iets aan kunnen doen.

7 jaar geleden

Het is natuurlijk super vervelend dat ze jou het gevoel geven dat je nu twee weken heeft om nog te groeien, want anders...???!!?..... Je kunt groei inderdaad niet afdwingen! Je kunt het niet beïnvloeden! Je voelt het zo alsof ze jou als moeder erop aan kijken. Tenminste... Dat had ikzelf heel erg. Ik ging op een gegeven moment altijd met lood in mijn schoenen naar het cb... Vond het echt niet meer leuk. Zo'n keuring. Altijd dat vingertje van: oh ze groeit niet goed. Maar doorsturen voor onderzoek of er misschien een reden is waarom de groei zo achter blijft, zo dat je gerust gesteld kunt worden dat er echt niks is, ho maar! Daarvoor is de groeistagnatie nog nèt binnen de perken. Ja doeiiii! Wat heb ik daar telkens aan??? Je leest, mijn stekels gaan al weer overeind staan als ik er aan terug denk. En guess what! Mijn meiden zijn nu (zes en 3 jaar oud) hartstikke gemiddeld!!