Snap

De 5 tips voor een vakantie met je baby

Op vakantie gaan en een baby, kan dat samen? Jazeker! Met deze 5 tips moet het goedkomen.

Hoe zorg je ervoor dat je een leuke zomervakantie kan hebben met je mini me? Dit vergt een goede voorbereiding. Om jullie de mogelijke ellende te besparen, wil ik deze 5 tips graag met jullie delen!

Natuurlijk is het niet handig om te gaan backpacken met een baby, want hé, waar laat je je baby dan als je backpack al op je rug zit? Een huilende baby in een vliegtuig naar de andere kant van de wereld leek ons ook niet zo praktisch, dus kozen we voor een roadtrip door Toscane. Door schade en schande wordt men wijs en daarom heb ik deze tips voor jullie:

1. Rust, reinheid en regelmaat.

Mijn moeder zegt het vaker dan dat ik het wil horen: Rust, reinheid en regelmaat! Laat je kindje eten en slapen op de tijden die hij/zij gewend is. Te veel verandering en drukte zorgt voor overprikkeling en zeg nou zelf, niemand zit te wachten op een krijsend kind die het vertikt om ’s avonds te gaan slapen. En als dit toch gebeurd? Zet je kindje in de kinderwagen en ga een blokje om. Ben je er zelf ook nog even uit en je kleintje wordt hier lekker rustig van.

2. Neem voldoende eten en drinken mee voor je baby.

Mijn ervaring is dat ze niet overal de babyvoeding verkopen die je baby’tje gewend is. Zo had ik per ongeluk potjes met stukjes gekocht. Nou geloof me, die stukjes kwamen er weer net zo hard uit als dat ze erin gingen! Ook de Italiaanse pap was een hele uitdaging, aangezien de verpakking in het Italiaans was geschreven.

3. Houd rekening met de warmte.

Nederlanders klagen bijna allemaal niet voor niets als het eindelijk een keertje warm is in Nederland. Nou, Nederlandse baby’s kunnen er ook wat van! Logisch ook, want je kleintje is dit niet gewend. Houd je baby dus zoveel mogelijk uit de zon en zoek de schaduw op. Blijf zoveel mogelijk thuis op het heetste van de dag. Ga je toch de zon in? Dan is insmeren met factor 50 geen overbodige luxe. Neem ook een hoedje mee voor je baby.

4. Fix een ouderwetse babyfoon

Speur op marktplaats naar een oude babyfoon met een goed bereik (ja echt waar!). Pip kan niet altijd overal goed in slaap komen. Gelukkig slaapt ze wel goed in haar bedje, dus om toch niet helemaal aan je tent gekluisterd te zitten kan een babyfoon net het verschil maken! Even een drankje doen bij het barretje of een klein rondje op de camping, is toch net even wat leuker dan de hele avond bij je tent/appartementje te zitten.

5. Blijf zoveel mogelijk op dezelfde plek.

Het is misschien een beetje saai, maar toch echt beter voor je kleintje, blijf zo veel mogelijk op dezelfde plek. Het leek ons leuk om wat afwisseling te hebben, maar Pip had iedere keer weer tijd nodig om hieraan te wennen. Helaas gaat dit ook ten koste van je eigen humeur, dus je hebt er uiteindelijk ook jezelf mee;) Voor ons een ieder geval een tip voor de volgende keer. Wat wel kan helpen? Neem zoveel mogelijk vertrouwde dingen mee van thuis, bijvoorbeeld een deken of een knuffeltje. Pip heeft Jetje (haar knuffeltje) helemaal doodgeknuffeld deze vakantie en we zitten er al aan te denken om een paar reserve-exemplaren in te slaan om drama problemen in de toekomst te voorkomen!

Meer blogs? Volg me dan op mamaplaats.nl.

6 jaar geleden

waar ga je naartoe? Een auto-vakantie? Dan nog een tip: doe er 2 of 3 dagen over als het ver is;) fijne vakantie alvast iig!

6 jaar geleden

Handig lijstje voor de vakantie periode die er nu aan zit te komen! Kan niet waaaachten