Terug
Blog header image

DAAR GAAN WE DAN,9 MAANDEN EN OP HET POTJE!

9 maanden zat hij in mijn buik, nu is hij er al 9 maanden uit, 9 dagen geleden schreef ik het blog en nu dus 9 dagen later het vervolg...
Loes van der Leer
6 jaar geleden

Succes, hier 2,5 jaar en wil echt nog niet op de wc hoor! Super lieve foto!!! OMG!!

MamavanChance
6 jaar geleden

Aah dankjewel! Ik dacht, ik gebruik een x een "echte" foto ipv google (zoals jij meestal toch?) en idd succes hihi.

JudithAM
6 jaar geleden

Persoonlijk vind ik het veel ste vroeg. Vind zelf dat je het pas moet doen als het kind het zelf aangeeft. Beetje voor oordelend zat ik je verhaal te lezen maar toen ik klaar was had ik meer het idee van oke, je hebt je er wel heel goed in verdiept en je doet niet zomaar wat en ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe het zal gaan. Maar waarom wil je dit al doen op deze leeftijd? Op deze leeftijd kunnen ze toch nog helemaal niet aangeven wanneer ze moeten plassen?

Lindsy83
6 jaar geleden

Lief koppie! Het is niet onmogelijk om een baby voordat hij officieel dreumes is zindelijk te krijgen, maar hoe goed je je ook voorberied, er zijn hierbij ook geen garanties. HEt is hard werken in combinatie met geluk. Zelf denk ik dan ook dat het beter is om je als doel te stellen dat je voor zijn eerste verjaardag wil dat hij op het potje heeft geplast. Of een ieder geval een x aantal keer. Maar ik denk dat het doel van echt zindelijk zijn iets te hoog is. Waardoor de kans groot is dat je faalt... Dus om dat te voorkomen zou ik je doel bij stellen en als je voor zijn eerste verjaardag hem al aan de pot hebt laten wennen, maar hij nog niet zindelijk is mag je zeker al trots zijn op jezelf! succes!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Al mijn foto's zijn echt ;) mijn moeder is fotograaf en ik heb een goede camera opmijn tefefoon, it's really me and my kids, hihi :)

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ik heb trouwens is gelezen ooit, ergens, dat ze in weeshuizen (ik dacht Romenie) de kids ook voor hun eerste jaar zindelijk willen hebbeb vanwege dat luiers zi veek werk zijn.. Dit doen ze door op een fluitje te blazen zodra het kindje gaat plassen. Ze moeten dan het plassen assosieren met het fluitje. En op begeven moment moet het dan zo zijn dat als je op het fluitje blaast dat zij weten 'Ooh tijd om te plassen' en dat ze zi uit zichzelf gaan. Haha mischien is het wel helemaal niet waar!! Maar het is te proberen! :)

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

heel veel succes!!! Ik denk dat wij het ook gaan proberen bij een volgend kindje. Mijn dochter was over met net 2 jaar en snachts met 2,5 zindelijk

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

in landen als azia en china, gedeeltes van afrika etc. is het heel normaal om je kindje rond 1 jaar zindelijk te hebben. dit gaat vaak door middel van baby zindelijkheids communicatie. bzc

Anoniem
6 jaar geleden

Is 9 maanden en dan op de pot niet wat vroeg?

Anoniem
6 jaar geleden

Dat klinkt wel heel erg als Pavlov

Anoniem
6 jaar geleden

Zinnelijk maken na 9 maanden??!! En daarna zelf naar bed gaan? Sorry maar mag ik eerlijk zijn en het belachelijk vinden dat je daar nu al mee Bezig bent.. Je zoontje gaat het zelf aangeven en dat zal nog wel even duren.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik vind het raar eerlijk gezegd. Waarom nu al zindelijk zijn... Laat hem lekker klein blijven en zich druk maken over speelgoed enz niet over plassen op de pot... Poeh.. Ik vond het bij onze meid al een hele klus zij was zindelijk met 2.5. Vroeg zat lijkt mij... En onze zoon draagt een luier hij wordt volgens mnd 1 jaar, voorlopig hier geen potjes trainings... Succes hoor!

Anoniem
6 jaar geleden

Succes! Mijn zoontje heb ik ook volgens dat boekje zindelijk gemaakt, voor zijn 1,5 jaar uit de luiers! Heerlijk. En mijn 2e zoontje is een jaar en 3 maand. Gaat sinds een aantal maanden 2x daags op het potje om een poep en plas te doen. Heeft tussendoor wel een luier om, maar die doen we over een aantal maanden uit. En zo af en toe komt de kleine man even aandribbelen met de pot. Dan heeft hij geen zin in een natte luier, maar plast liever even op het potje. Dus ja zeker, het kan echt wel! Ik ben helemaal geen ster in zulke dingen, maar als je dat perse wilt lukt het heus wel. En het is helemaal niet zielig. Mijn oudste moest maar wat huilen als hij voor het slapen een luier om moest. Had zo'n hekel aan die dingen! Katoenen onderbroekje zit véééle malen beter

rebo1982
6 jaar geleden

Succes! En laat je niet gek maken door wat je omgeving je vertelt. Misschien moet je gaandeweg je doelen bijstellen, of gewoon even iets anders gaan doen, maar zindelijk wordt jouw kindje zeker!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik zou niet weten hoe je dat zou moeten doen op zo'n jonge leeftijd maar onze samenleving is inmiddels verwend met de pampers waardoor onze kinderen laat zindelijk zijn. Een vriendin van ons had haar dochter ook zindelijk voor de 1e verjaardag. En inderdaad in andere landen is dat meer regelmaat dan uitzondering. Dus, succes ermee. Ben benieuwd of èn hoe het lukt.

Anoniem
6 jaar geleden

Zindelijk voordat een kind 1 jaar is? Waarom zou je dat willen? Laat een baby lekker baby zijn.

Asther
6 jaar geleden

Mijn oudste zoontje deed elke avond rond zijn badmoment een plasje, ervoor - erin - erna. Het was gewoon duidelijk zijn moment om zijn blaas nog eens te legen. Net zoals hij elke voormiddag rond 9u een "volle" pamper had. Bijgevolg heb ik hem elke avond voor zijn badje op het potje gezet en vanaf de eerste keer deed hij een plasje hierop. Voor de rest nog gewoon pampers, maar de mensen verklaarden mij ook zot om hem op het potje te zetten. Dit heeft wel ervoor gezorgd dat hij nooit moeilijk heeft gedaan met op het potje te gaan zitten en hij is hierdoor op amper 1 week tijd volledig droog geworden (buiten de slaapmomenten). Ik heb hier wel nog lang mee gewacht maar dit kwam doordat ik vermoeid was en slecht te been door de zwangerschap. Ik heb nog niet veel kindjes meegemaakt die voor hun 2de jaar proper waren, en nog geen 1 voor hun 1ste jaar. Heel veel succes hiermee, ik hoop voor je dat dit lukt! (Zoveel centjes besparen is toch altijd leuk? :)

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Judit, Ja het is ook heel vroeg hoor! Tenminste hier in het "westen" ;) Ik ben ook heel benieuwd naar dit proces! Oh zo veel redenen maar uiteindelijk; omdat ik het nou eenmaal bedacht heb om dit te gaan doen; is lastig bij mij om het dan uit mijn hoofd te zetten!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Lindsy, wat een fijne reactie. Ik zal dit zeker in mijn achterhoofd houden en het mezelf, stel dat het toch niet zo lukt als ik wil, me het niet te moeilijk maken! X

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel!

MamavanChance
6 jaar geleden

Haha, best wel heel vroeg ja ;)

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Beertje, ieder zijn mening!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi! Dankjewel, ja het is niet helemaal "normaal" nee, maar wij zijn dan ook niet zo van het "normale" ;) 2.5 is ook al vroeg ja!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi! Leuk om een succesverhaal te horen! En fijn dat het zo goed is gelukt bij jullie! Ik ben benieuwd of mn baby dat ook gaat aangeven ;)

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Rebo! Dankjewel! Ja ik krijg gemixte reacties, net zoals hier in de reacties! Ja daar heb je wel gelijk in, helaas moeten doelen vaak bijgesteld worden, dat moet ik nog leren te accepteren, Mijn kleine man leert mij zoveel iedere dag!:)

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Tazzie, ja dat is ook zo ja! Ik zal mijn bevindingen allemaal gaan bloggen hoor! Ik ga er als ik er tijd voor heb zo 1tje online zetten! Over dag 1;)

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Debby, ja hij blijft mijn kleine baby hoor;) waarom ik het wil? Omdat als ik iets in mijn hoofd heb bedacht het ook (als het mogelijk/veilig etc is) ook uitvoeren!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi! Ja wat grappig is dat he! Fijn dat het zo snel was gelukt! Hoe oud was je zoontje toen? Ja ik heb eigenlijk ook nog geen kids meegemaakt die al zo vroeg zindelijk waren hoor, eerder laat, wat me juist aan het denken had gezet! Ja en centjes besparen is hier wel nodig, ook een goede drijfveer;)

Anoniem
6 jaar geleden

Hi, Hier een dochter die al sinds 15 maanden volledig zindelijk is. Het begon inderdaad heel vroeg met een potje en dan saampjes op de wc. Ze vond het zo leuk met mij om 'samen op de wc' te zitten.. En dan heel bijzonder vinden van wat er dan komt hahaha. en dan leg ik het haar uit, we zingen samen en maken het gezellig. En dan natuurlijk letten op haar voortekens van plassen en poepen. Zonder luier laten rondlopen.. Het is samen 'zindelijk' worden, wat mama doet wil ik ook kunnen. Ook wil ik nog zeggen dat deze training hoe ik het aanpakte niet op een gedwongen manier is van trainen. Kijk naar je kind wat hij/zij van vindt en als hij/zij niet leuk vindt dan stop je paar daagjes met 'wennen aan de potje'. Het is echt niet op een dwangmatige manier hoe ik het merk van de andere ouders in mijn omgeving.:( En even vermelden. Waar ik vandaan komt is het heel normaal om het natuurlijker te maken en vroeg te trainen en kennismaken met het potje... Zindelijk zijn rond het 2e levensjaar.

Anoniem
6 jaar geleden

Vreemd verhaal..Baby's mogen tegenwoordig geen baby meer zijn.

Chisty89
6 jaar geleden

Goh wat zijn mensen toch snel en hard met hun oordeel. Blijf me daar echt over verbazen. Eerlijk is eerlijk mijn eerste reactie is ook 'huh waarom nu al?' Maar dat ik het nou toevallig niet nodig vind om mijn baby nu al zindelijk te maken wil toch niet zeggen dat jij dat dan ook maar niet moet doen? Ik vind het super dat je die uitdaging nu aan wil/kan/durft te gaan en ik ben heeel erg benieuwd hoe het gaat. En trek je vooral niks aan van mensen die niet buiten hun eigen referentiekaders kunnen denken!

Anoniem
6 jaar geleden

Je kan ze pas zindelijk maken als ze kunnen lopen. Voor die tijd heeft het geen zin. Laat baby baby zijn.

Anoniem
6 jaar geleden

Succes leuk verhaal. Mijn kleine man is elf maanden en doet al best vaak zijn grote boodschap op het potje. Dit omdat hij vaak wat moeite had om het zittend te doen (is natuurlijk ook niet handig als je zit op je billen ) heb hem met 8 maanden eens op het potje gezet nadat hij heel hard aan het drukken was en gelijk gelukt. Hij moet van mij niet op het potje, maar hij vind het zelf wel een verademing met zijn grote boodschap (er komt ook gelijk meer, dan dat hij in zijn luier doet) Soms plast hij ook maar dat is vaak toeval. Als hij dus aan het persen is zet ik hem vaak op het potje omdat het voor hem fijner is. Succes met je doel!

Anoniem
6 jaar geleden

Kijk, ieder moet het voor zich weten, wat, wanneer en hoe.... Als het je lukt zou ik dat heel knap vinden, respect! Maar hou er rekening mee dat JOU DOELSTELLING niks te maken heeft met of jou kindje er al AAN TOE is. Forceer het niet, want dan heb je kans dat het veel langer gaat duren... Maar succes!

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn zoon was net over de 2 jaar overdag zindelijk overdag en snachts pas over 3jaar. Mij. Dochtertje is nu 1,5 en geeft aan als ze moet plassen, dan zet ik haar op het potje of op de wc. Als ik overdag met haar alleen ben gaat dit prima en is ze droog, maar heeft ze teveel afleiding (feestje/visite) dan plast en poept ze gewoon in luier! Ik vind het knap dat ze dit zo al aangeeft, maar ook fijn als ik het niet in de gaten heb dat ze het gewoon laat gaan... De blaas is nog te gevoelig en dat zou betekenen dat ik elke keer een toilet in de buurt zou moeten hebben! En dan nog een belangrijk iets... Onderbroeken..... Veel te groot!!! Broeken dragen zonder luier.... Veel te groot!!! Ik heb geen kinderen met een lekker dik velletje dus broeken is met luier al een probleem!! Mijn zoon draagt nog steeds zijn eerste onderbroeken... Kun je nagaan.. Ik vind dat ze hier wel wat meer op mogen inspelen.. Maarja, ik merk ook in mijn omgeving dat de ouders luiers wel fijn vinden en zindelijk worden niet een dagelijkse bezigheid is..!!

Anoniem
6 jaar geleden

Het is erg vroeg e persoonlijk ben ik meer van het wat geeft mijn kind aan.. maar mijn dochter was net 16 maanden toen ze zelf op het potje en wc wou.. ze heeft alles zelf gedaan soms een herrindering a suport van mama.. maar eigenlijk was het echt alle tijd haar keuze die mama steunde... met 2 overdag zindelijk en 2 5 ook snachts... maar dit is eigenlijk als vrii snel.. het komt tegen woordig ook vaak vol begin basisschool nog niet helemaal zindelijk zijn... mijn zoon net 2 totaal geen interesse in het potje zit er nu wel op maar echt niet die iets doet behalven zitten.. die is er hoe dan ook gewoon nog niet aan toe.. wel erg goed in verdiept en benieuwd hoe het gaan zal.. opzich in andere arme landen zijn kids ook vaak erg vroeg zindelijk...

Anoniem
6 jaar geleden

Het is idd gewoon doen. Onze dochter was dan geen 9 maanden, maar een jaar toen we er mee begonnen. Op de opvang vroeg ik ook om medewerking ik had alleen het gevoel niet serieus genomen te worden (om dat ze nog zo jong was). Eigenlijk ging het erg goed (thuis). Ik dwong haar niet alleen ala ze zelf wou, dat kon ze aangeven. Maar op een gegeven moment is het mis gegaan en mevrouw wil gewoon echt niet meer. Ze doet het nog liever in haar broek dan op de pot. en mede komt dat, denk ik, doordat ze er op de opvang zo lax in waren. Jammer genoeg heb ik er nu minder tijd voor, en hier voor op deze leeftijd zit veel tijd en geduld in, heb ik het even gelaten voor wat het is. En proberen we het met de lente weer. nog een tip ga niet dwingen, doe het alleen als hij het wil. Overigens, ik was zelf met een jaar zindelijk, uit mezelf. Dus het bestaat. Veel succes en geduld toegewenst ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Haha wauw wist niet dat dit bestond... ik heb nooit aan zindelijkheidstraining gedaan.. mijn meiden wilden beide geen luier meer om vlak voor hun 2e verjaardag en gelijk op de wc zonder ongelukjes een paar maanden later hetzelfde met s nachts ????. Alleen de jongste meid (2.5) durft niet te poepen op de wc dus die geeft aan wanneer ze moet poepen krijgt een luier poept en klaar... we kijken dat nog even aan en anders toch even aan de slag... maar ik was wel blij want was ook beide keren hoogzwanger dus dat het geen moeite kostte heerlijk. Nu een klein ventje van 5 maanden dus ben benieuwd hoe dat gaat ????.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb volgens mij vaker gelezen dat kinderen pas rond de 18 maanden fysiek in staat zijn het aan te voelen. Uitzonderingen daargelaten. Ik wens je succes, maar ga niet van succes uit.

Anoniem
6 jaar geleden

Het is zeker te doen hoor! Kost wel veel tijd en energie, maar als je iets echt wilt dan lukt dat ook!! Ik heb op een kinderdagverblijf gewerkt. Daar hadden we ook een kindje die voor haar 1ste jaar zindelijk was. Succes!

AnneOV
6 jaar geleden

Hoi, je schrijft dat als je iets in je hoofd hebt, dat je dat dan ook moet doen, dat dat de reden is. Maar ik denk dat er een andere reden is, het is ook in je hoofd gekomen, het sprak je aan, dàt is de eèchte reden. dat je er niet van af te brengen bent en doorzet, dàt is doordat wat je bedenkt ook niet gebeuren (autisme). Ik ben benieuwd wat de achterliggende reden is. Ik zie het mijn dochters, 16 mnd, 13 gecorrigeerd nog niet doen. Applaus!

Anoniem
6 jaar geleden

Wat spannend allemaal! Ga ervoor! Wel een hele opgave, maar dat is aan jou wel besteed als ik t zo lees! Vastberaden mama! Succes xXx

Anoniem
6 jaar geleden

Ik geef je gelijk met het gewoon proberen maar.... als het niet lukt moet je niet teleurgesteld zijn aangezien je kind er dan gewoon nog niet klaar voor was. In andere landen hebben vaak kinderen geen pampers aan maar lappen stof soortgelijk aan onze hydrofiele luier, een pamper zorgt dat het te droog blijft in de broek dus kinderen zijn daardoor minder bewust van een bahbah natte broek ( of een plakkerige nr2) ik denk dat het de beste manier van slagen heeft als je eerst begint met een katoenen luier ( staat ook in de blog) wij willen potjes training gaan beginnen als onze zoon 1 a 1,5 jaar is maar we gaan niet pushen want dan werkt het averechts

Anoniem
6 jaar geleden

Ik ben met 11 maanden begonnen omdat mijn dochter slecht kon poepen en liever op schoot kwam zitten om te poepen. Ik had al een potje in huis en ze vond het fijn om daar op te poepen. paar weken voor haar verjaardag zindelijk dacht ik. Alleen maar droge luiers overdag, maar toen was daar haar verjaardag, en dag droge luiers. Nu had ik ontdekt dat ze redelijk droog kan blijven als ze wil. Dus hup trainingsbroekjes aan, gewonen broek en luier uit. De natte oefenbroek vind ze niet fijn dus gaat ze spelen met haar potje als ze moet. Ik heb me niet ingelezen over zindelijkheidstraining. Ik ben begonnen met voor en na ieder slaapje haar op het pitje te zetten, dat voelde goed en niet te pushend. Ik volg mijn gevoel en denk dat dit redelijk goedis en ook bij mijn meisje aansluit.

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn zoon was net over de 2 jaar overdag zindelijk overdag en snachts pas over 3jaar. Mij. Dochtertje is nu 1,5 en geeft aan als ze moet plassen, dan zet ik haar op het potje of op de wc. Als ik overdag met haar alleen ben gaat dit prima en is ze droog, maar heeft ze teveel afleiding (feestje/visite) dan plast en poept ze gewoon in luier! Ik vind het knap dat ze dit zo al aangeeft, maar ook fijn als ik het niet in de gaten heb dat ze het gewoon laat gaan... De blaas is nog te gevoelig en dat zou betekenen dat ik elke keer een toilet in de buurt zou moeten hebben! En dan nog een belangrijk iets... Onderbroeken..... Veel te groot!!! Broeken dragen zonder luier.... Veel te groot!!! Ik heb geen kinderen met een lekker dik velletje dus broeken is met luier al een probleem!! Mijn zoon draagt nog steeds zijn eerste onderbroeken... Kun je nagaan.. Ik vind dat ze hier wel wat meer op mogen inspelen.. Maarja, ik merk ook in mijn omgeving dat de ouders luiers wel fijn vinden en zindelijk worden niet een dagelijkse bezigheid is..!!

MamavanChance
6 jaar geleden

Ah ja dat is super leuk! Ik was ook van plan dat te doen maar nu is net de tablet kapot! En geen telefoon met camera helaas! Dus nu probeer ik, for the time being, af en toe wat "oude" foto's te plaatsen die bij mn blog passen!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Lindsy, Dankjewel voor je reactie! Heel fijn, want als het nu misschien niet helemaal lukt als ik voor ogen had, kan ik aan jouw reactie terug denken! En dan zal dat me helpen er vrede mee te hebben en mijn doelen bij te stellen!

MamavanChance
6 jaar geleden

(*oeps ik zie nu dat mijn reactie toch wel geplaatst was, dacht dat het niet gelukt was, want net stond mijn reactie er niet bij)

MamavanChance
6 jaar geleden

Haha Loes, ik zie mezelf al helemaal zitten als een badjuffrouw fluitend op mn fluitje haha! Maar het klinkt wel heel logisch....

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi! Ja dat heb ik ook gelezen ja!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Anne, Ja dat heb je heel helder beschreven voor me!Dankjewel! Dat is natuurlijk ook zo, Hehe is dat ook weer helder:) Achterliggende reden....ik denk omdat ik zeer gevoelig ben en zo aanvoel dat mijn baby het helemaal niet fijn vind, die natte luier. En hem wil helpen om dat vervelende gevoel niet te krijgen. Maargoed, dit zullen mensen vast ook weer raar vinden om te lezen!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Mary, Super dat dit voor jullie zo werkt! Ja ik doe het ook op een ongedwongen manier hoor! Zoals je in mijn blog kunt lezen, heb hem net online gezet! Goed idee om inderdaad eventjes te stoppen als het even niet werkt!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Patty, natuurlijk blijft hij mijn kleine baby, het liefst zo lang mogelijk maar dan niet in de zin dat hij perse in een plas/poep luier hoeft rond te kruipen!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Christy! Dankjewel! Ja het verbaasd me ook wel een beetje, maar aan de andere kant, ieder zijn eigen ding toch! Ik ga er niet over oordelen dat niet iedereen mij snapt hierin. Dat hoeft ook niet! Iedereen die er iets positiefs uit kan halen is voor mij al fijn!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Ingrid, dan is het misschien wel een stukje makkelijker ja! Of het wel of niet kan....time will tell!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Nikki! Ja dat is ook logisch ja! Fijn dat je dit hebt opgemerkt en zo je kleine man kan helpen het fijner te maken! Dankjewel!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Lesley! Ja dat heb je er mooi uit gehaald! Dat is natuurlijk ook zo, mijn doel! Haha. Ik zal mn kleine niet forceren hoor;)

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi! Ja dat is ook lastig voor zo'n kleintje als er meer afleiding/prikkels zijn! Dat is ook wel logisch, ik merk dat als ik het druk heb ook vergeet naar de wc te gaan! Haha. Ja ik ben in mijn zoektocht wel kleine trainingsonderbroekjes tegen gekomen vanaf maat 60 al! (Maar wel prijzig 8 euro per stuk volgens mij via greenjump) en ook andere normale onderbroekjes in kleinere maten, heb het even gegoogled, maar niet meer terug kunnen vinden, als ik het vind zal ik het je laten weten! Ja luiers zijn natuurlijk ook makkelijk!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi! Fijn dat je dochter het aangaf! Ja je moet natuurlijk ook naar je kind kijken! Ik ben ook benieuwd! Ik houd jullie op de hoogte hoor!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Kaa! Leuk dit zo te lezen! Jammer dat ze er op de opvang zo mee omgingen! Het is vaak ontwetendheid he! Ik heb heel veel geduld gelukkig! Ik had gelezen dat als ze 2 zijn, ze rebels worden hierin...... En wat leuk om te lezen dat je uit jezelf zindelijk werd!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Lisette, fijn dat het zo "als vanzelf ging"! Zeker omdat je zwanger was! Ja wie weet word je ventje dan ook wel vanzelf zindelijk? Succes met je dochter! Komt vast wel goed.

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi! Dankjewel!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi! Dankjewel! Ja ik merk wel dat het tijdsintensief is! Leuk om een succesverhaal te lezen!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Naomi! Dankjewel. Ja hoor ik ga de uitdaging graag aan!

MamavanChance
6 jaar geleden

Ja ik ga het ook gewoon proberen! Ja ben benieuwd hoe hij het gaat ervaren met de wasbare luiers! Dankjewel voor je reactie!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Chantal! Dat klinkt heel goed en fijn voor jullie allebei, altijd je kind volgen, dan zit het wel goed!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Rianne, ik zie je reactie er 2x bij staan! Ik denk ook dat zindelijkheid erg ver naar de achtergrond staat, heb er eigenlijk nooit echt iemand over gehoord!

Kaytje
6 jaar geleden

Moet kunnen hoor. "Vroeger", voor de wegwerpluiers, waren de kinderen ook behoorlijk snel zindelijk. Mijn dochter was ook voor haar eerste zindelijk. Onzin wat ze tegenwoordig zeggen, dat het niet kan. Ik was ongeveer 10 maand en mijn broertje ook voor zijn eerste jaar toen we op het potje gingen. Er zijn heel veel onderzoeken naar gedaan. Zoals ik heb begrepen is dat een kindje wel moet kunnen "voelen" dat hij/zij gepoept of geplast heeft en het vies moet vinden. Gebruik dus luiers die niet zo goed absorberen. Het beste werk toch de uitwasbare luiers volgens onderzoek. Wat overigens bij mij hielp was mijn dochtertje meenemen als ik ook naar de wc moest en haar dan ook op het potje zetten. Voorbeeld doet volgens zeggen ze wel eens. Ben heel benieuwd hoe het je vergaat. Heel veel succes.

Kaytje
6 jaar geleden

Onzin. 2 kids allebei voor 1,5 jaar zindelijk. En vroeger in mijn baby tijd ( ik ben bijna 40) waren 90% van de kinderen ook voor 18 maand al zindelijk. Word soms een beetje moe van dat moderne gedoe.

Anoniem
6 jaar geleden

Succes met proberen!! Ik ben met potjesgewenning begonnen toen onze zoon 8 maanden was (toen hij zelfstandig kon zitten). Steeds even na een voeding op het potje en hij had het best snel door. Vooral poepen vond hij veel fijner op een potje. Omdat ik niet fulltime thuis ben was hij uiteindelijk met 1.5 zindelijk qua poepen (toen ook 4 dagen met plassen maar dat ging fout). Wij waren overdag met bijna 2 uit de luiers. 'S nachts met 2.5. Dat was inclusief de opvang wasr het toch lastiger is. Pin je dus niet te veel vast op 1 jaar. Het kan wel maar is echt geen falen als het niet lukt. Je kindje moet er interesse voor hebben en hun blaas trainen kost tijd. Wat ik wel handig vond is om als ze poepen of plassen, het gebaar erbij te maken in gebarentaal. Omdat ze nog niet kunnen praten geeft ze dat wat meer mogelijkheden om aan te geven wat ze moeten. Iedereen die vind dat je veel te vroeg start, lekker laten kletsen! Vroeger waren baby's rond een jaar allemaal zindelijk. Met onze super luiers is een 'natte broek' zo vervelend niet meer en worden kinderen steeds later zindelijk. Ik ben ook wel raar aangekeken als ik vertde dat wij al volop oefenden met een potje. Inmiddels is nr 2 bijna 6 maanden en zodra ze zelf kan zitten gaat ze ook regelmatig op het potje.

AnneOV
6 jaar geleden

Toch geeft het mij de duidelijkheid om meer begrip/ in te kunnen leven in je besluit.

Chisty89
6 jaar geleden

Nou ik vind het echt super hoe je hier mee om gaat! Hoe je ook de tijd neemt om te reageren en met zoveel respect en begrip voor alle (soms erg uitgesproken) meningen. Veel mensen kunnen nog wat leren van je open instelling, waaronder ikzelf af en toe haha.

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Anne, fijn!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Christy, Dankjewel om je compliment! Ja ik vind wel, als iemand de tijd neemt om te reageren omdat dan ook te doen! Dat heb ik wel geleerd omdat ik nu eenmaal wat anders denk/voel dan velen....om te leren dat iedereen zijn eigen (belevings)wereld heeft!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Kay! Leuk om te lezen! Dat wist ik niet!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Kay! Fijn om dit zo te lezen! Ik zal je tip uitproberen en hem meenemen als ik ook naar de wc ga! Ik ga ook beginnen met wasbare luiers zodat hij die connectie kan gaan maken!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi! oh ik ben wel benieuwd wat je bedoeld met het gebaar in gebarentaal. Het echte gebaar van gebarentaal? Ik ga het zo gelijk op zoeken! Wat een handige oplossing omdat hij nog niet echt praat natuurlijk! Succes met nr 2! Leuk om te lezen dit allemaal hoor!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik wens je in ieder geval veel succes (ja echt positief bedoeld ;) ) Het scheelt weer luiers! En geniet van je mooie baby ♡

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Patty, Dankjewel!! Dat doe ik zeker! <3

Anoniem
5 jaar geleden

Wat goed dat je al zo vroeg bent begonnen. Ik ben natuurlijk benieuwd hoe het gaat zo'n jaar later! Hier zijn wij ook rond 9 maanden begonnen omdat ik al kon zien wanneer de kleine man moest. Zodra hij kan communiceren (kan hij natuurlijk al bij de geboorte) kun je ook met hem communiceren over plassen. Je kind wil zelf toch ook liever niet in een poepluier spelen? Die van ons gaf het na een tijd in elk geval goed aan. Het ging vrij snel. Een vertragende factor is de opvang en/of andere omgeving dan thuis als daar niet goed op gelet wordt. Mij maakte het niet veel uit wat de omgeving ervan zei. Niet op reageren en de ander in zijn waarde laten is het beste. Zelf vond ik het heerlijk, want en het scheelt je tijd en geld met luiers en je kind wordt er zelf zichtbaar blijer en zelfstandiger van! Naar mijn mening houden veel ouders hun kind bewust of onbewust vaak kleiner dan ze al kunnen. Goed naar je kind kijken dus!

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hart, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon.. 

Anoniem
41 minuten geleden

Een nieuw jaar bijna. Met heel veel liefde voor mijn helden.