Terug
Blog header image

Borstvoeding genieten? Stoppen of niet?

Borstvoeding is zo iets moois zeggen ze dan... Nou ik vind er nu na ruim een maand nog steeds niks aan! Een pijnlijke lijdensweg vind ik het
Sara146
6 jaar geleden

Meid, lekker stoppen. Als ik het zo lees, was ik echt doodmoe geweest in jou situatie. Ik heb ook lopen aan kloten en alles ging zogenaamd goed, mijn meisje dronk goed, etc, maar ..... die pijn !! Zoals je zegt..vreselijk. Hoe valt er te genieten als je opziet tegen elke voeding? niet dus. Er valt niet te genieten. Ik kreeg er een borstontsteking bovenop en lag uiteindelijk 3 dagen in het ziekenhuis. Niet leuk, wéér niet genieten. Overgestapt op kunstvoeding. Heerlijk!.. Ik fleurde helemaal op. En ik wens iedereen een vrolijke ''kraamtijd'' toe.

Melmel
6 jaar geleden

Heftig maar herkenbaar, bij de eerste ook zo'n gedoe Ik ben toen gaan kolven en alleen nog maar afgekolfde flesjes gegeven zo kreeg ze toch de moedermelk binnen en ik hoefde niet steeds door de pijnen heen. Bij de tweede direct bij het eerste herkenbare pijnlijke gevoel een tepelhoedje gebruikt en dan ging het weer even goed en dan weer een tepelhoedje bij het minste gevoeligheidje en dat ging top! Ik heb er toen echt van genoten! Bij het kolven vond ik het alleen de nachtvoeding zwaar omdat het dubbelop was maar na 6 a 7 weken viel die weg en was het voor mij prima te doen zo. Succes en ik hoop dat je snel een prettige oplossing vind en kunt gaan genieten

Lindsy83
6 jaar geleden

Je moet altijd doen wat voor jezelf goed voelt. Zelf was ik na de eerste week al gestopt. Heel veel succes met jekeuze en hopeijk mag je binnekort wel gaan genieten!

rebo1982
6 jaar geleden

O wat rot! Ik kan je niet helpen, maar wil je wel een digitale knuffel sturen. Doe wat goed voor jou voelt!

MMI
6 jaar geleden

STOPPEN! Ik had van alles geprobeerd, maar ik had zoveel pijn, dat ik na 4 dagen helse pijnen en er tegen op zien om mijn kind te voeden er voor gekozen heb om helemaal over te gaan op "kunstvoeding". Best choice ever!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik hoop dat je dit verhaal nog leest voor de nacht. Toen ik je verhaal las gingen er allerlei belletjes rinkelen. Het zou me niets verbazen als de onrust bij je baby door te weinig melk komt. (gebaseerd op je zelf beschrijft). Omdat je het hebt over 4 dagen griep... ik weet niet hoe lang je al minder kolft? Heeft je dochter nog wel genoeg plasluiers? Overleg anders even met de huisartsenpost voor vannacht! Als je nog kunstvoeding hebt die wat betreft houdbaarheid goed is zou dat kunnen helpen om de onrust weg te nemen zodat jullie beiden een vrij goede nacht hebben. Bij ons heeft de nachtapotheek ook kunstvoeding voor die hele kleintjes. Ik heb het idee dat zowel jij als je baby last hebben van spruw. Dit gebaseerd op onder andere het artikel wat bij onderstaande link hoort. Spruw krijgt de kans als je verminderde weerstand hebt door bijvoorbeeld vermoeidheid, kappotte tepels, griep.... Uit je verhaal proef ik een mix van nu te akelig voelen om nog door te willen voeden en tegelijk ook eigenlijk twijfelen of je echt wilt stoppen. Als ik jou was zou ik zsm naar de huisarts gaan met je kleine (het klopt toch dat die nog steeds een wittige mond heeft?) en expliciet vertellen over de soort pijn die je op dit moment in je borsten voelt. Daarnaast zou ik gelijk morgen contact zoeken met een lactatiekundige. Bij de kraamzorgorganisatie waar ik kraamzorg van kreeg zijn de telefonische consulten het eerste jaar gratis. Als het financieel haalbaar is zou ik er op zo kort mogelijke termijn 1 thuis laten komen en mee laten kijken naar hoe je baby drinkt. Misschien is er maar een kleine houdingverandering nodig om het wel werkbaar en comfortabel te krijgen. De sterk verminderde productie kan ook aan de griep liggen. Ik had op bepaald moment na paar dagen overgeven een avond waarop mijn dametje huilend aan m'n borst lag en ik had gewoon geen melk meer. Gelukkig was ze toen al ruim een half jaar, waardoor ik haar die avond kon bijvoeren door yoghurt te geven. Haar onrust en huilen kwam omdat ze honger had doordat m'n lijf een productiedip had. Ook hierover kun je contact hebben met lactatiekundige, zij hebben tips hoe de productie errt op gang te helpen. Vaker aanleggen/kolven helpt, maar ik kan me voorstellen dat je na 4 dagen griep daar ook weinig energie voor hebt... Ik wens je heel veel sterkte met beter worden van de griep, maar ook met beslissen hoe je verder wilt. Met bovenstaand stuk wil ik je beslist niet tot doorgaan forceren, maar ik hoop dat je alle mogelijkheden ziet voordat je een besluit neemt waar je als je je beter voelt misschien minder achter staat dan nu je je zo beroerd en moe voelt. Sterkte! W. https://www.borstvoeding.com/problemen/spruwcandida/fluconazol-diflucan.html

MamavanChance
6 jaar geleden

Via la leche leage en denk ook borstvoeding.com kun je ook bellen met iemand. Xxx

MamavanChance
6 jaar geleden

http://www.lalecheleague.nl/ouders/direct-hulp-nodig , speciaal voor de momenten die je beschrijft! !

Femkenna
6 jaar geleden

Hey, uiteraard ben ik vanaf vanmorgen begonnen met haar nutrilon bij te geven. Dus tekort komt ze zowiezo niet. Ze is nu ook al veel rustiger. Vandaag moeten we naar het consultatiebureau dus eens kijken wat ze daar nog voor ons kunnen betekenen met de spruw. Dinsdag moet ik zelf terug naar de gynaecoloog omdat ik na me bevalling een bloeding heb gehad dus kan het daar ook nog vragen voor mezelf. Dank je wel voor het meedenken.

Anoniem
6 jaar geleden

Jeetje, jij hebt dan ook wel de hele rambam aan negatieve dingen rondom borstvoeding gehad hè!! Kloven, het besef dat je kindje niks binnenkrijgt, borstontsteking, spruw..... Poeh. Ik ben normaal gesproken van het doorzetten, maar in jouw geval zou ik denk ik stoppen. Maar wel met de gedachte in je achterhoofd dat je écht álles hebt geprobeerd en gedaan! Je hebt niet zomaar opgegeven als je stopt nu hoor!!

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi, Graag gedaan, lijkt me vreselijk, ik had me vooraf (bijna) overal wel over ingelezen betreft borstvoeding en kwam toen de "hulp" lijn tegen van Laleache Leage, en dacht, mocht ik er ooit door heen zitten, tips nodig hebben of gewoon een luisterend oor van een mede-mama die veel ervaring heeft....dan bel ik hun! Het zijn allemaal vrijwilligers die dit doen, super initiatief, ik hoop dat je hun kunt bellen en ff je ei kwijt kan, en wat lucht krijgt betreft je eventuele schuldgevoel,onzekerheid etc!

Debsel86
6 jaar geleden

Wat vervelend dat het zo gaat. Doe wat je gevoel zegt. Ik ben ook al ruim een maand bezig met spruw. Geen pretje. Het doet gelukkig niet meer zo'n pijn en ik hoop snel weer helemaal pijnvrij te kunnen voeden. Als je het heel graag wil dan zou ik door blijven gaan. Het zou zo mooi zijn als het uiteindelijk wel goed gaat lopen! Maar als je er niet 100% achter staat dan stop je toch? Met kunstvoeding worden ze ook groot. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Succes met je keuze en met de spruw xx

Anoniem
6 jaar geleden

Zo frustrerend als het niet lukt! Ik heb zelf ook een hele tijd lopen tobben (3 mnd). Op en neer naar lactatiekundige, allerlei dingen geprobeerd. Niets hielp. Achteraf kan ik mezelf wel voor m'n hoofd slaan dat ik er niet direct de brui aan heb gegeven. Zonde van m'n tijd geweest. Ik had het veel beter kunnen investeren in genieten van mijn meisje. Als je merkt dat het ten koste gaat van het genieten zou ik zeggen: stop direct! Je kunt beter werken aan een goede relatie met je kindje dan al je energie opgebruiken aan borstvoeding geven. Heel veel succes!

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

Als ik het goed lees hebben jullie beid dus nog steeds spruw? Ik zou weer naar de ha gaan en ook zeker weer een lactatie deskundige inschakelen! OP het cb zou ik niet te veel vertrouwen. Verder hoe meer kunstvoeding je gaat geven hoe minder melk je zelf gaat aanmaken. Veel succes met je beslissing!

Mammiesimoon
6 jaar geleden

Ik zou ook echt stoppen. Je hebt je best gedaan als het niet meer gaat, gaat het niet meer. Sterkte en succes nog

Femkenna
6 jaar geleden

Bedankt voor alle lieve reacties! Ondertussen heb ik vandaag 2x gekolfd en een pijnlijke plek weg kunnen masseren tijdens het kolven. Wel heb ik bijna geen productie meer maar ook al minder last van de spruw. Ik heb besloten om te stoppen want wil ik dit weer op gang krijgen moet ik weer om de 2uur gaan voeden en kolven. Maar dit zie ik niet zitten want ik heb ook nog een zoontje van 3 die ook aandacht wil en heb al lang genoeg tussen deze 4 muren gezeten door andere complicaties na de bevalling. Het is nu tijd om te gaan genieten en erop uit te kunnen met mijn kids. En ze heeft een volle maand borstvoeding gehad dus die heeft ze in ieder geval binnen.

Blog header image

Deze ongelukken komen het meest voor bij kinderen onder de 4

Inclusief tips om je huiskamer babyproof te maken

Veel baby’s kunnen zich omrollen als ze vijf tot zes maanden oud zijn. Daarna gaan ze zitten, kruipen en staan. Spannend voor je kind, omdat de wereld opeens zó veel groter wordt. Vermoeiend voor jou, omdat nu bijna niets meer veilig is. Hier wat tips om bij deze mijlpaal - en de mijlpalen die lekker blijven volgen - je huis babyproof te maken. 

Ontwikkeling van je kind

Vanaf de geboorte ontwikkelt je kind zich. Dat gaat door tot je kind volwassen is. Bij baby’s gaat deze ontwikkeling heel snel. Het is belangrijk om rekening met de mijlpalen te houden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. De eerste maanden na de geboorte is het bijvoorbeeld belangrijk om je kind te beschermen tegen gevaarlijke situaties. Dat doe je door goed op je baby te letten en te kijken wat je kind allemaal al kan. En door je huis en tuin veilig te maken, bijvoorbeeld door een traphekje te plaatsen of een vijver tijdelijk dicht te gooien met zand. 

(Onder)schatten

Jonge kinderen zijn heel inventief, klimmen al op de trap naar boven voordat ze goed en wel kunnen lopen. Ook gebruiken ze bijvoorbeeld een stuk speelgoed als opstapje om bij het midden van de tafel te komen waar een hete kop thee staat. Dus je kind kan vaak al veel meer dan jij denkt. Neem een goede stap door het huis babyproof maken, ook als je kind zich nog niet door het huis heen beweegt. 

TODO: Add alt to media
Kruipend

Bekijk je huis eens door de ogen van je kruipende kind. Zak door je knieën en kijk wat je opvalt. Zo zie je goed welke uitstekende punten voor jouw kind gevaarlijk kunnen zijn. Maak scherpe punten en hoeken rond of dek ze af met beschermhoekjes. Stopcontacten beveilig je op verschillende manieren: met afdekplaatjes, losse pluggen of kinderveilige wandcontactdozen. Schoonmaakmiddelen en vaatwasblokjes staan vaak in lage kastjes, zet deze hoog weg!

Hangjeugd

Dreumesen hangen graag aan kasten, hoe klein of groot. Zorg ervoor dat jouw kasten en stellingen vastgemaakt zijn aan de muur. Als je dat niet doet, kan de kast voorovervallen als een kind erin klimt. Je maakt een kast vast aan de muur met metalen hoekstukken. Deze kun je ook in elke doe-het-zelfzaak kopen. Keuken- en badkamerkastjes maak je veilig met een kindervergrendeling.

Waar let je nog meer op

Er zijn ook andere ongelukken die vaak voorkomen in huis. Denk aan een vinger tussen de deur. Of ongelukjes met een glazen raam of deur. Zeer ernstige ongelukken komen gelukkig niet vaak voor. Maar als het wel gebeurt, zijn de gevolgen groot. Laat je eens adviseren bij de doe-het-zelf winkel. Alles heeft een fijne, handige en geruststellende oplossing. Kun jij meer genieten.

Vallen en opstaan

Als je kind ouder wordt, wordt het steeds belangrijker om je kind te versterken. Dat doe je door de ontwikkeling te stimuleren. Dat betekent bijvoorbeeld dat je je kind leert bewegen, met risico’s leert omgaan en zelfvertrouwen geeft. Ook weer zo’n mijlpaal. Zo kan je kind steeds beter zelf omgaan met nieuwe of risicovolle situaties. De adviezen, mijlpalen, testjes en tips op Kinderveiligheid.nl helpen je daarbij. Zodat jij je kind kunt beschermen én met risico’s kunt leren omgaan. En vooral, ruimte hebt om te genieten. Altijd fijn.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met VeiligheidNL.

Anoniem
2 weken geleden

Vanaf dat mijn dochter kon lopen hebben we het hele huis opnieuw kids-proof gemaakt. Wat ook hielp: de gehele keuken konden we met een trphekje afsluiten. Scheelde heel wat lade klemmen enz.

Yani
3 dagen geleden

Hoezo scherpe punten afdekken? Ik ben ook groot geworden zonder. Wij hebben thuis alleen medicijnkastje, gootsteenkastje met een kinderbeveiliging. Stoom ze klaar voor de toekomst, ipv pamperen. Dat is mijn standpunt. Anders heb je straks een jongvolwassene die op voor het eerst op zichzelf gaat wonen en dan niet eens weet hoe hij/zij z'n koffie drinkt. (Moet er wel bij zeggen dat bij ons eigenlijk weinig aan ongelukken gebeurden, m'n zoon van 3 is deze zomer van de trap gevallen, omdat ie ging bukken bovenaan de trap. Hij had helemaal niets, niet eens een bult of blauwe plek). Kinderen zijn heel erg flexibel, net als katten

Anoniem
3 dagen geleden

Dit dus...

Anoniem
2 dagen geleden

Nou.. er is denk ik een middenweg. Ik ken ook een gezin waar het kind van de trap is gevallen en permanent hersenschade heeft. Ik ben het eens dat je niet moet overdrijven, maar dat gaat twee kanten op. Een puber zal heus wel begrijpen dat hij uitkijkt bij een trap, maar een kind van 2 heeft dit besef nog iets minder.

Anoniem
2 dagen geleden

Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Daarom heet het ook ongeluk

Anoniem
1 dag geleden

Totdat er een kind met zijn/haar hoofd op de punt van de tafel valt en de volgende dag dood is. (Waargebeurd bij nichtje van mijn man)

Blog header image

Je kind goed leren tekenen: zó dus!

Onze Lot is echt een knutsel- en tekenmeisje. Er gaan er bij ons thuis maandelijks heel wat stiften en tekenblaadjes doorheen.

Mooi om te zien dat ze hier zo creatief in is. Ze bedenkt steeds nieuwe dingen. Natekenen van filmpjes vindt ze leuk, haar eigen ‘kleurplaten’ maken. Ik zag dat Jumbo Games een nieuw product heeft, namelijk Dessineo Characters. Hiermee leren kinderen op een eenvoudige en leuke manier stap voor stap tekenen.

TODO: Add alt to media
Hoe werkt het?

In de doos zitten 24 tekensjablonen die je met elkaar kan combineren, zo kan je wel meer dan 500 verschillende combinaties maken. Hoofd, romp en onderstel. Deze leg je op het lichtsysteem. Daar bovenop leg je een wit vel papier. Als je de schakelaar op 1 zet, gaat de rode lamp aan, nu kunnen kinderen de omtrek van hun figuur tekenen. Daarna zet je de schakelaar op 2, de groene lamp, nu kunnen ze de uitdrukkingen tekenen. Als laatste gaat de schakelaar op 3, nu komt er blauw licht. Tijd om de laatste details te tekenen. En dan is de tekening klaar. Je kan een nieuwe maken, of de kleurplaat inkleuren. Lot geeft ze graag weg aan haar broertjes en vriendinnen.

Dessineo Characters is speciaal ontworpen om kinderen vanaf 6 jaar op een leuke manier hun rekenvaardigheden te laten ontwikkelen.

Aan de slag! 

Wij zijn enthousiast! Lot verzint zelf steeds leuke en grappige combinaties en pakt de Characters er graag bij. Ook Sep (3jaar) vindt het leuk. Hij is nog te klein om het zelf te kunnen, maar samen met mij lukt het wel. Mega trots is hij dan! Net als zijn grote zus lekker kleuren.

Nieuwsgierig? Via deze link bestel je Dessineo Characters. Leuk cadeautje voor de feestdagen. ;) 

TODO: Add alt to media
Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
10 uur geleden

Bijna niemand heeft zijn hond in Nederland het is een dalmatiër namelijk

Blog header image

Wekelijkse boodschappen laten bezorgen geeft mij zoveel rust!

Met een groot gezin is boodschappen doen toch altijd weer een organisatie. Ik maak daarom op donderdag altijd de planning voor de week erop. Als ik deze klaar heb bestel ik de boodschappen, zodat ze op zondag de boodschappen komen bezorgen en ik dus een hele week vooruit kan. Dit is zo fijn!

Het is donderdagmorgen. Ons vaste riedeltje in de ochtend is weer gedaan. John is naar het werk, ik heb samen met Clé en Vai de jongens naar school gebracht en wij hebben meteen even een rondje langs de paardjes gelopen. Als we thuis komen, ruim ik de vaatwasser uit en weer in, zet ik de was aan en gaan Vai en Clé lekker spelen.

Op dit moment ga ik zelf even aan tafel zitten met een lege weekplanning voor mijn neus en het boek van de Foodsisters waar ik vaak mijn gerechten uit haal voor een nieuwe week.

Allereerst vul ik de werkdagen van John in op het weekschema. John werkt onregelmatig, waardoor ik ook soms in de avond alleen ben met de kinderen. Op deze momenten eet ik vaak een lekker soepje met een plaatje, zoals wij die noemen. De werkdagen en extra dingen zijn ingevuld. Zo houd ik op vrijdag vaak rekening met een vrijmiborrel en plan ik 1 x in het weekend bewust niks, zodat we altijd een dag kunnen schuiven, ergens anders kunnen eten of eten kunnen bestellen. 

Boodschappen bestellen

Als ik alle dagen gepland heb met wat wij gaan eten, dan open ik de PLUSapp. In de PLUSapp heb ik een favorieten lijstje gemaakt met producten die wij wekelijks bestellen. Deze producten klik ik aan. Denk hierbij aan komkommers, appels, melk etc. Daarna loop ik met mijn scanner (dit vind ik ook echt een uitvinding, producten uit eigen keuken scannen met de telefoon en die worden dan toegevoegd aan je lijstje) langs mijn voorraad en koelkasten en scan ik wat wij eventueel nog nodig hebben.

Zo heb ik meestal op donderdag of vrijdag de planning af en de boodschappen besteld. Vaak bestel ik de boodschappen zodat ze op de zondag geleverd worden, omdat deze dag hier het beste uitkomt. Je kunt dan kiezen uit verschillende tijdsblokken van 2 uur, ideaal! En t/m 24 uur van te voren kan ik mijn boodschappenlijst nog wijzigen. Komen wij er dus nog achter dat we iets zijn vergeten, dan wijzig ik mijn boodschappen en krijgen we ze alsnog binnen.

Al dat lekkers

En nu op zondag, zitten wij ontspannen op de bank na een boswandeling. Op een gegeven moment zien de jongens de PLUSbus aankomen, ze rennen naar de zijdeur en roepen de bezorger naar binnen toe. De bezorger bezorgt de kratjes tot in de keuken en neemt de oude kratjes en statiegeldflessen weer mee terug.

De jongens zijn altijd enthousiast wanneer de boodschappen bezorgd worden en helpen graag mee inruimen. En vandaag bij deze bezorging zaten er allemaal lekkere dingen voor Sinterklaas bij. Dan wordt het natuurlijk nog leuker om de boodschappen binnen te krijgen.

Samen met de jongens ruim ik alle boodschappen weer lekker in, zo’n fijn gevoel, om de week weer te kunnen beginnen met volle koelkasten.

En als wij alles op en ingeruimd hebben, trekken we een zak pepernoten open. Dat hebben ze wel verdiend. “Mama, dit zijn echt de lekkerste chocolade pepernoten!” En echt, daar hebben ze gelijk in, de lekkerste chocolade pepernoten koop je bij PLUS.

Sinds dat Gib en Mo er zijn, zijn wij begonnen met het vooruit plannen van onze week. De boodschappen haalden we toen nog in de winkel. Een uitje met het hele gezin, super gezellig. Na een tijdje lieten wij de boodschappen bezorgen, wat een verademing was dat, zo fijn! En toen in Corona-tijd iedereen ineens de boodschappen liet bezorgen, waren wij blij dat we ons ritme er al in hadden gevonden, alleen nu moesten we het iets eerder bestellen. Het geeft ons zoveel rust om alles te plannen en te bestellen en het scheelt daarbij zoveel sjouwwerk en tijd. Win-win situatie dus.

En wij komen zeker af en toe nog in de winkel om een boodschap te halen, maar de grote boodschappen die blijven hier wekelijks binnenkomen. Ik raad je écht aan om je boodschappen eens te bestellen als je dat nog niet doet. Dat kan heel makkelijk door hier te klikken

Deze blog is geschreven in samenwerking met PLUS. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Turbo bevalling op een voor mij bijzondere dag

Bevallingsverhaal van de geboorte van onze 3e dochter


Maandag 26 november, de dag voor de uitgerekende datum zitten wij boven op ons bed met zijn vieren. De meisjes zijn net uit school (15.30uur) en wij zijn nog wat papieren aan het uitzoeken en opruimen. Ik wilde op staan om naar de wc te gaan als ik aan de achterkant van mijn broek nattigheid voel. Ik zeg of ik heb diarree of mijn vliezen zijn gebroken. Op de wc aangekomen loopt er nog meer helder vruchtwater de wc in. Ik ben rustig in de badkamer een schone broek en alles aan het aandoen als igor roept: heb je de verloskundige al gebeld. Neejoh dat doe ik zo wel! Een minuut of 20 later bel ik om te zeggen dat mijn vliezen zijn gebroken maar dat er verder nog niks is. Mijn ouders en onze zusjes brengen wij op de hoogte. Ik kijk nog even een filmpje in bed met de meiden, terwijl ik af en toe een wee begon te voelen , tot zij om 17.15uur worden opgehaald door mijn zusje, ze mochten daar een nachtje logeren. 


Tot 19uur zijn de weeën heel wisselend dan een half uur elke 5min dan 10 of 20min niks. Mij moeder hebben wij rond 18.30 gevraagd om ook te komen, zij zou net als bij de bevalling van de twins nu ook aanwezig zijn. Om 19uur moest ik enorm naar de wc.. ig wat denk jij kan ik nog gaan? Ja joh als je moet dat moet je.. nou na het toiletbezoek begon het echt hevig elke 3min weeën. 


Om half 8 stond ik op het punt om de verloskundige te bellen maar alsof ze het aanvoelde ging mijn telefoon. Ze zei dat ze even wilde bellen om te vragen hoe het ging. Dus ik vertelde het waarop ze zei dat ze er aan kwam. Om 20.10 kon ik het echt haast niet meer houden maar de verloskundige was er nog niet. Ik kon alleen een rare half liggende/zittende houding deels verdragen. Terwijl ik ig vroeg om haar nog een keer te bellen ging de deur bel. Daar was ze! Na het voorstellen (nieuwe waarnemend verloskundige) en de controles vertelde ze dat ik 5cm ontsluiting had met weeen opvolgend in schommelingen tussen 1 en 3 minuten. Ze vroeg of ik nog in Ikazia en in bad wilde bevallen en dat wilde ik nog steeds. Ze belde, we konde komen en ze zouden het bad vast vol laten lopen. De verloskundige ging alvast richting het ziekenhuis. Toen kwam de grote opgave hoe ging ik uit mijn rare houding komen want bij elke andere beweging kwamen de weeën nog sneller.. na een kwartier ofzo was ik boven aan de trap al puffend beland.. naar beneden ging prima maar eenmaal beneden kreeg ik al persdrang.. ik was met mijn moeder de trap afgelopen, terwijl igor de spullen in de auto zette. Ik roepen IG JE MOET DIE VROUW WEER BELLEN IK HOU HET NIET MEER! Ik raakte een beetje gestresst en dacht toen de wee weer wegzakte.. nee ik wilde echt niet thuisbevallen. Dus strompelde ik weer naar de auto. Wat een hel was dat. Wij moesten nog zo'n 15-20min in de auto naar het ziekenhuis, gelukkig zaten de stoplichten mee. 


Bij het ziekenhuis aangekomen stond de verloskundige bij de ingang ons op te wachten. Met pijn en moeite ben ik in de rolstoel gekomen, ik dacht echt dat ze er elk moment uit kon komen. Hup snel naar de afdeling. Op de afdeling deed de verpleegkundige open en stelde zich voor. Ik kon dus echt niets terug zeggen want ik was alleeen maar weeen aaan het wegpuffen. De rolstoel wordt naast het bad geparkeerd en igor en mn moeder sjorren wat aan mn schoenen en mijn kleren. De verloskundige zegt nog: nou we hebben om 20.15 jouw controles gedaan dus de volgende controle doen wij pas weer om 22uur (rond 21uur kwamen wij aan bij Ikazia). Ik zeg nog nou ze komt eraan hoor maar ik hoor verder geen reactie (lag misschien aan mij of zat in een bubbel). Met een hoop moeite kom ik in het bad wat lekker warm is al valt er weinig te ontspannen met persweeën. Eenmaal in het bad mag ik eigenlijk meteen persen. Even raak ik in paniek. Ohhh hoe moet het?!! (Bij eli en es voelde ik nauwelijks weeën door de ruggenprik). Na een keer of 5 persen roep ik nog neee dit kan ik niet. Waarop de verloskundige en verpleegkundige zeggen het hoofdje wel al te zien. Er wordt nog een spiegeltje in het bad gedaan maar ze richten niet goed en ik zie alleen stolseltjes waarop ik roep haal dat ding maar weer weg hoor. Ik denk na nog een keer of 5 persen dat ze daar dan al was. Onze lieve, mooie dochter Céline Olivia. Geboren op 26 september 2022 om 21.20, 20minuten na aankomst in het ziekenhuis. Dit mooie mensje is ook nog eens geboren op de sterfdag van mijn lieve oma, precies 14 jaar geleden, met wie ik een hele bijzondere band had.