Snap

Boekverslaafd! begin er zo vroeg mogelijk mee!

Boekverslaafd! Je kan niet vroeg genoeg beginnen met (voor) lezen! Het is super goed voor de ontwikkeling van je kind!

Ik geef toe ik ben boekverslaafd! En die verslaving geef ik graag door aan mijn zoontje!

Jaiden is nu iets meer dan 8 maanden oud en vanaf dat hij 6 maanden was lees ik al voor.

Ik begon met een heel kort verhaaltje voor het slapen gaan (ongeveer 5 regels) dat waren van die stoffen boekjes die zijn ook heel goed om op te knabbel/sabbelen hihi.

Na 2 weken waren we toe aan een grotere lees-uitdaging! Saampjes zitten in de bank een kartonnen boekje in de hand en zo voorlezen en dan elke pagina bespreken wat er allemaal te zien is en dan ook alles aanwijzen. 

Jaiden vond/vind het prachtig en mept af en toe op het boekje van plezier en helpt mee de pagina's om te slaan... we hebben ook een boekje van poes miauw daar zit een knopje op zodat je een poes miauw geluidje krijgt toen hij dat eenmaal door had was hij natuurlijk niet meer te stoppen! En onze poezen vinden dat boekje ook wel heel leuk! 

Nu zijn we dus 2,5 maand verder vanaf het begin en we lezen nu ongeveer 5 boekjes per dag hihi

Als Jaiden op het speelkleed  (lees woonkamer speelparadijs) ligt kan hij heel goed bij de boekjes! En is een boekje uit dan pakt hij zelf wel een nieuwe!

Gisteren heeft papa ook voor het eerst voorgelezen! Dat is een hele overwinning voor hem aangezien hij dislectisch is dus ik ben super trots op hem! Jaiden vond het ook super leuk! Hopenlijk krijgt papa genoeg zelfvertrouwen om ooit met stemmetjes enzo gaat voorlezen;-)

Wanneer zijn jullie begonnen met voorlezen? En hoe doen jullie voorlezen? 

Xxx

7 jaar geleden

Ik vindt het zo lastig om niet te reageren want de kat achter je zoontje lijkt zo verschrikkelijk veel op onze kat. Dus eigenlijk reageer ik meer op je foto dan je blog. Het viel mij zo erg op. Het is mooi dat je kind samen met jullie kat kan opgroeien. Onze kat heeft 2 maandjes kunnen genieten van onze zoon. Heel leuk ook om te zien dat jullie kat mee wil lezen.

7 jaar geleden

Wij hebben ook een boekenwurm. Al vanaf een maand of vijf zat ze in boekjes te bladeren. Nu kan ze ook haar favoriete verhalen zelf vertellen. Dat is zo leuk. Ze gaat nu ook zelf aan haar pop voorlezen. Te schattig. We genieten heel erg van het samen lezen. En de avond is niet compleet zonder verhaaltje.

7 jaar geleden

Heerlijk is dat he! Wij lezen al vanaf het begin voor. Dochterlief is nu bijna 11 maanden en gaat graag mee naar de bieb om daar de hele tijd ene boekje vast te houden. Elke avond leest papa een verhaaltje voor tijdens de bedfles. Hopelijk wordt Olivia een echte boekenwurm!

7 jaar geleden

stemmetjes zijn leuk! Ik lees die van mij eigenlijk al vanf de geboorte voor als onderdeel van het slaapritueel. Ik laat hem alleen niet alleen met een boekje, want dan verslind hij die letterlijk! ;)