Snap

Babywissel komt na twaalf jaar uit

Een Russische kraamkliniek die twaalf jaar geleden per ongeluk twee baby's verwisselde moet de twee gezinnen elk  zeventigduizend euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Kopeisk maandag bepaald.

De twee ouderparen kwamen er door een DNA-onderzoek achter dat hun dochters bij de geboorte zijn verwisseld. De zaak kwam aan het licht toen de echtgenoot van een van de vrouwen weigerde alimentatie voor hun dochter Irina te betalen, omdat ze niet op hem leek.

Uit DNA-onderzoek bleek vervolgens dat ze geen van beiden de biologische ouder van het meisje waren. Nadat was uitgezocht wat er was gebeurd werd het andere meisje opgespoord. De gebeurtenis van de verwisselde baby's was groot nieuws in Rusland.

De ouders van de meisjes reageerden blij op de uitspraak van de rechter en vlogen elkaar in de armen. Zeventigduizend euro is in Russische begrippen een heel hoog bedrag. Het gemiddeld maandloon in Rusland bedraagt iets meer dan 350 euro.

Maar ondanks haar blijdschap toonde de (niet-biologische) moeder van Irina, Joelia Beljaeva, zich bitter. "Al het geld in de wereld weegt niet op tegen de blik van een kind naar zijn moeder", zei ze. Geen van beide meisjes wil weg bij de ouders die haar hebben grootgebracht. De ouders overwegen het geld dat ze krijgen te gebruiken om bij elkaar in de buurt te gaan wonen, of misschien zelfs in een huis.

11 jaar geleden

Bij elkaar in de buurt gaat wonen zou nog wel kunnen, maar in 1 huis met zn allen..dat is denk ik niet zo een goed idee.