Blog header image

Afscheid van de babygroep

Morgen is Nino's laatste dagje op de babygroep bij de crèche. Vanaf woensdag gaat hij dan voor het echt naar de dreumesgroep.

Afgelopen week heeft Nino al twee keer gewend bij de dreumes groep. De eerste keer op maandag ochtend was geen groot succes. Nino had de nacht ervoor erg lopen spoken en was dood op. Hij wou dan ook echt niet buiten spelen met de grote kinderen en viel bijna in slaap op schoot van de leidster. Hij is dus maar op bed gelegd en heeft heel lang geslapen. 

De tweede keer wennen was woensdag middag. Dit ging al wat beter. Hij was nog wel erg onder de indruk van alle kindjes en de drukte op de groep. Maar vond het speelgoed erg interessant.

Morgen krijgt Nino een afscheidsmuts, dit is de eerste keer want zijn verjaardag hebben we niet gevierd op de crèche doordat hij in de zomervakantie jarig is en wij hem toen 6 weken thuis gehouden hebben. Ik ben benieuwd wat hij van zijn muts zal vinden. Voor de kindjes heeft Nino een klaphandje en een doosje rozijnen als afscheidscadeautje met een schattig gedichtje.

"Ik zeg dag en zwaai nog een keer. Dit was voor mij de laatste keer." En aan de andere kant staat: "Ik ga naar de dreumesgroep! -x- Nino".

Voor de leidsters hebben we een reep chocola waarop zijn foto staat en een tekstje. "Bedankt voor alle goede zorg. Je was super lief voor mij! Knuffel Nino".

Ondanks dat ik creatief genoeg ben om zoiets zelf te maken heb ik hier dit jaar geen tijd aan willen besteden. Met mijn werk en studie heb ik het op dit moment druk genoeg. Ik heb dit alles dan ook besteld bij www.ikgatrakteren.nl, super fijne website en ik ben erg tevreden met de cadeautjes.

Woensdag op de eerste echte dag bij de dreumesgroep komt ook Sinterklaas langs. Dat is wel wat heftig voor zo een eerste dagje vind ik voor Nino dus kom ik zelf ook langs. Gelukkig mogen ouders ook komen dus is dat geen probleem. Ze hebben het super handig aan het eind van de middag gepland zodat ik niet moeilijk hoef te doen met mijn werk. Erg praktisch allemaal. Ik ben wel erg benieuwd hoe Nino dit gaat vinden en hoe vermoeid hij zal zijn.

Hoe ging de overgang bij jullie kindjes van de babygroep naar de dreumesgroep?

7 jaar geleden

Jammer dat het zo moeilijk gegaan is, dan lijkt mij de overgang ook erg zwaar. Heb je het ze wel mee gegeven als tip zodat ze dit niet weer gebeurt met andere kindjes/ouders? Nino vind de dreumesgroep geweldig dus daar ben ik heel blij mee.

7 jaar geleden

Dat is wel handig ja. Ik vind afscheid nemen ook niet leuk... maar ik moet zeggen dat Nino de dreumesgroep geweldig vind. Dat maakt het wel wat makkelijker!

7 jaar geleden

Leuke traktatie! Mijn ventje zit op een 0 tot 4 jaar groep, dus blijft zijn hele KDV loopbaan bij dezelfde groep. Hoef ik voorlopig geen afscheid te nemen. Ik vind afscheid nemen sowieso niet zo leuk.

7 jaar geleden

Ik vond het vreselijk. Ik werkte op het kdv en wist dat de dreumesleidsters weinig liefdevol waren naar de kinderen toe. Eentje uitgezonderd, maar die was er maar één keer per week. Ik heb meerdere huilbuien gehad omdat ik merkte hoe ze Dunya in bed lieten liggen terwijl ze overstuur was. En al die steken naar mij toe. Echt niet fijn. Later werd de Dreumesgroep veel fijner, maar die overgang vond ik echt heel zwaar. Dunya was toen 16 maanden. Jammer zoiets, want die overstap is voor kind en ouders best groot en daardoor belangrijk. Ik ben blij dat het bij Nino wel goed is gegaan.