Snap

Advies RvdK

Hoihoi, het is al weer even geleden dat ik iets heb gepost en het onderzoek van de RvdK is afgerond. 

Na het huisbezoek heb ik nog meerdere keren telefonisch contact gehad met de mevrouw van de kinderbescherming. Ook via de mail is er regelmatig contact geweest. Ze heeft bij meerdere personen en instanties navraag gedaan over de situatie met Eliyah, hiervoor heeft ze ook netjes toestemming gevraagd. Uiteindelijk heeft ze mij het "eindverslag" gestuurd. Deze mocht ik doorlezen en eventueel via de mail opmerkingen toevoegen. 

Na lange tijd niks meer te hebben gehoord, kreeg ik op dinsdagmiddag een mailtje met dat donderdag het laatste teamoverleg zou zijn en daarin ook de beslissingen genomen zouden worden. Via de mail zei ze dat ze naderhand even telefonisch contact met mij zou opnemen om de besluiten door te nemen voordat ze het rapport zou versturen. 

De eisen van de biologische vader zijn: erkenning, gezamenlijk gezag, informatieregeling (1x per maand alle informatie over letterlijk alles en daarbij een recente foto), omgangsregeling (elke dinsdag en donderdag van 16u tot 18u, 1 keer per 2 weken het hele weekend). 

Het advies van de RvdK: vervangende erkenning, geen gezag, informatieregeling van 1x per 2 maanden alleen de belangrijkste informatie (vakantie in buitenland, ziekenhuisbezoek, dat soort zaken, foto niet nodig), omgangsregeling via omgangshuis (per 2 weken 1 uurtje, na 4 maanden evalueren en eventueel opbouwen). 

Nadat ik het rapport ontvangen had mocht ik deze nog goed doorlezen en moest ik doorgeven of ik het er wel/niet mee eens was. Daarna zou het rapport verstuurd worden naar de advocaten en de rechter. Ik heb de keuze gemaakt om geen reactie te geven omdat ik hier eerst goed over wil praten met mijn advocaat. Opzich ben ik het er wel mee eens, alleen met de omgangsregeling niet. Mocht deze wel toegekend worden wil ik dit alleen met mijn eisen (hij mag geen foto's maken met/van Eliyah, hij mag niet alleen zijn met Eliyah, ik ben er ten alle tijden bij, en zo heb ik nog wel een aantal eisen). 

Ik kreeg al een mailtje van mijn advocaat met de datum van de volgende rechtszaak en de vraag of ik van te voren nog even met haar wilde praten. Ook gaf ze aan het rapport te hebben ontvangen en wel een aantal vragen te hebben over het verhaal van mijn ex en het advies van de Rvdk. 

Helaas maar waar zit ik momenteel in quarantaine (ben helaas positief getest op covid😭) dus het contact met mijn advocaat zal telefonisch moeten. Dit vind ik wel heel jammer want in real life kan ik toch een stuk beter met haar praten maar het is niet anders. 

Dit was het weer voor nu en zodra er weer iets nieuws is komt er weer een blog.