Terug
Blog header image

A day in the mind of Jaé

​Hebben jullie dat ook weleens? Dat je je afvraagt wat je baby denkt? Dat ze bepaalde blikken geven en je deze zelf invult.

Ik vraag me altijd af wat Pooks denkt, maar los daarvan heeft zij zo een sprekend gezicht, dat ik af en toe bijna zeker weet wat ze denkt. Net als haar moeder, spreekt haar gezicht boekdelen.

Daarom een (kleine) trilogie, een ‘special edition’ set blogs, speciaal in het teken van ‘the mind of Jaé-Lynn’.

Deel 1: de ochtend

Is het al ochtend? Hmm.. ik zie nog geen licht.. Laat ik is even op de knietjes om te.. Crap! Omgevallen.. “Ehh!!” Geen reactie.. okee.. nog een keer proberen dan maar. Eén, twee.. HA! Way to go, legs! Hmm.. nee.. vrij donker nog hé.. Wat zal ik dan is…. Hey! Knuffie! Wat doe jij nou helemaal daar aan de bovenkant van het bed? Ik kom je wel even halen. Ik heb je zoveel te vertellen. Had een beetje een gekke droom vannacht. Zullen we spelen? Ik gooi jou dan in de lucht en dan.. heey waar ga je nou naar toe?
Aah kom op.. je weet toch dat ik nog niet zelf uit mijn bedje kan. Flauw hoor.. Dan ga ik wel even met mijn voeten spelen. Maar.. Waar zijn mijn voeten?! Zouden die in dit gekke zak ding zitten? Elke keer moet ik er weer in. Gedoe over onder de deken vandaan kruipen.. Zal wel..

Okee.. ik begin me een beetje te vervelen.. Hoe lang liggen we hier nu al? 5 minuten, 10, 30? Denk dat het tijd is om mama en papa te roepen. “DaDaaTaMaBa”
Ach kom op jongens, ik doe ook mijn best hier. “DaDaDaDa..DaDadadadadaaadaa”. Ik denk dat ik ook een beetje honger begin te krijgen. Man oh man, slaapkoppen. “Aaaaaaaahhhh! Ehhhhhhhh! -gil-“. Haaaaallloooooo hongerrrrrrrrr!

Heeeheeyy! Papa! Wat gezellig! Heb je een flesje mee? Even spieken.. Waar gaan we naar toe papa? Gaan we.. Seriously? Ben er net uit en dan leg je me weer neer? Wat is dit nou? Wat gaan we..? NEEEEE niet de luierrrrrr! IK.GA.LEKKER.HEEL.HARD.SCHOPPEN! HA HA mij krijg je niet te pakken! Waar wil je die luier hebben? Onder mijn billen? Dan schuif ik lekker even een paar keer heen en weer! “Aaaaahhhhh!” Oh.. zijn we al klaar? Okee. Waar gaan we nu naar toe papa? Hey is dat jullie kamer. Jippie. Is dat mama? Slaapt mama nog papa? Waar is mijn flesje?

Yum yum, lekker gegeten. Gaan we nu spelen papa? Hey, wat ga je nou.. nee niet neerleggen! Ik wil nog even.. zo op de rug, dan kan ik het beter zien. Hey mama! Hoe moet je die grote mensen ook alweer wakker maken? Oh ja, aaien. In het gezicht denk ik. Oeps.. beetje hard denk ik. Lief lachen als ze wakker wordt, dan kan ze toch niet boos op je worden. Haiii mammmiieeee! Gaan we spelen? Heb je mijn voetjes al gezien? Wil je ze even van dichtbij bekijken? Kijk maar! Oh.. vind je dat niet leuk mama? Wat zullen we dan doen? Zal ik je nog een paar keer aaien? Wat zeg je? Zachtjes? Ja zo toch? Wat? Au? Wat is au? Gaan we al uit bed mama? Zal ik een liedje voor je zingen? Ik kan ook hoger, luister maar. Huh? Wat zeg je? Hard? Nee hoog.. dat is iets anders. Luister maar goed mama -gil-.

Oeh, gaan we naar beneden? Wat gaan we doen dan? Gaan we spelen? Of kijken naar dat ding met al die bewegende plaatjes? Die vind ik ook zo leuk. Hey, maar dit is mijn kamer. Nee niet weer de luier he?!! Oh, uitkleden.. dat mag. Yes! Blote beentjes hihihihi! Trappeldetrappel. Leuk he mama! Oh nee hoor, ik hoef geen broek aan. Nee mama, dat hoeft niet. Mama nee. Mama.. MAMA IK WIL GEEN BROEK AANNNNNN!!!!! Hey daar zijn de gekleurde bolletjes weer. Kan ik ze pakken? Check! Past ie ook in mijn mond? Ik.. kan.. er.. net.. niet.. bij.. En als ik dan net even iets harder trek…. Muahahaha! Nomnomnom.

Neusje schoonmaken? Nee dank je. Wat ga je doen? Is dat een billendoekje? Nee mama, ik zei nee dank je! “Eeehhhhh!” Stommerd! Dat vond ik echt niet leuk en…. ZEGGGG nou ook nog over mijn hele gezicht! Hey bolletje! Waar was je nou? Ik stop jou weer lekker…. Bah bah bah, geen creme! Niet insmeren. Nee, nee, nee. Als we nou flink schudden en dan kan ze er lekker niet bij. Bummer! Elke keer net mis! Zijn we klaar? Hey, op mijn buikie. Hihi. Wat ga ik eens pakken. Billendoekjes! Ah, flauw mama.. Wat is dat flesje, die past precies in mijn.. Nou mama! Oeh, dat glimt en ik kan er net.. Okee mam, kappen nou! Wat voel ik nou op mijn hoofd, hey doe je nou stiekem die troep in mijn haren! Zijn we nu wel klaar mama? Jaa, ik mag staan. Ben ik mooi mama? Hihi. Wat gaan we doen? Je tilt me op, gaan we ergens heen mama? Jaa! Jippie! Gaan we nu spelen mama?

Lindsy83
6 jaar geleden

Blijft leuk, nadenken over wat je kind zoal denkt :) Over de gedachtes van ons zoontje zou ik ook wel een boek kunnen schrijven, dus zeker herkenbaar! :)

Anoniem
6 jaar geleden

ik heb dit al schuddend van t lachen gelezen, zie haar gedachtegang en de daarbij horende geluiden en bewegingen helemaal voor me

Anoniem
6 jaar geleden

Zo grappig verteld

Anoniem
6 jaar geleden

Geweldig zo als jij kan schrijven, heerlijk om te lezen :) gr. Ciel

Anoniem
6 jaar geleden

Hahaha zo waar! Verheug me op deel 2

Anoniem
6 jaar geleden

Kom op met de rest

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Aaahw lief haha!

Anoniem
6 jaar geleden

Haha leuk geschreven! En herkenbaar, ik zit soms ook in te vullen wat mijn dochtertje wel niet denkt. Leuk hè hoe ze al echt sprekende gezichtjes hebben!

Anoniem
6 jaar geleden

Weer heel mooi geschreven! En er komt nog een deel? Geweldig. groetjes, Rianne

Mama O en B
6 jaar geleden

Oh wat leuk geschreven. Dat zou echt precies kunnen zijn wat mijn dochtertje denkt.

mamavanquentin
6 jaar geleden

Geweldig geschreven!!!!! Heerlijk.

DewiTalisa
6 jaar geleden

Haha ja, zeker weten!

DewiTalisa
6 jaar geleden

Ja het is er eentje! Hihi

DewiTalisa
6 jaar geleden

Dank je wel! :)

DewiTalisa
6 jaar geleden

Dank je wel! :D

DewiTalisa
6 jaar geleden

I know :p U heeft geluk. Deel 2 staat er ook!

DewiTalisa
6 jaar geleden

Haha, geduld is een.... haha nee hoor. Deel 2 staat er al!

DewiTalisa
6 jaar geleden

Haha ja het is een schatje. Een boef! Maar zeker ook een schatje

DewiTalisa
6 jaar geleden

Ja dat is zeker leuk! En dank je wel! :)

DewiTalisa
6 jaar geleden

Dank je wel! En jazeker! Deel 2 staat ook online! xx

DewiTalisa
6 jaar geleden

Haha dank je wel! Het zal altijd gissen blijven. Maar toch leuk om over na te denken!

DewiTalisa
6 jaar geleden

Dank je wel! :D

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
9 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
20 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
19 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
16 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
14 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
7 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!