Blog header image

A day in the mind of Jaé

​Hebben jullie dat ook weleens? Dat je je afvraagt wat je baby denkt? Dat ze bepaalde blikken geven en je deze zelf invult.

Ik vraag me altijd af wat Pooks denkt, maar los daarvan heeft zij zo een sprekend gezicht, dat ik af en toe bijna zeker weet wat ze denkt. Net als haar moeder, spreekt haar gezicht boekdelen.

Daarom een (kleine) trilogie, een ‘special edition’ set blogs, speciaal in het teken van ‘the mind of Jaé-Lynn’.

Deel 1: de ochtend

Is het al ochtend? Hmm.. ik zie nog geen licht.. Laat ik is even op de knietjes om te.. Crap! Omgevallen.. “Ehh!!” Geen reactie.. okee.. nog een keer proberen dan maar. Eén, twee.. HA! Way to go, legs! Hmm.. nee.. vrij donker nog hé.. Wat zal ik dan is…. Hey! Knuffie! Wat doe jij nou helemaal daar aan de bovenkant van het bed? Ik kom je wel even halen. Ik heb je zoveel te vertellen. Had een beetje een gekke droom vannacht. Zullen we spelen? Ik gooi jou dan in de lucht en dan.. heey waar ga je nou naar toe?
Aah kom op.. je weet toch dat ik nog niet zelf uit mijn bedje kan. Flauw hoor.. Dan ga ik wel even met mijn voeten spelen. Maar.. Waar zijn mijn voeten?! Zouden die in dit gekke zak ding zitten? Elke keer moet ik er weer in. Gedoe over onder de deken vandaan kruipen.. Zal wel..

Okee.. ik begin me een beetje te vervelen.. Hoe lang liggen we hier nu al? 5 minuten, 10, 30? Denk dat het tijd is om mama en papa te roepen. “DaDaaTaMaBa”
Ach kom op jongens, ik doe ook mijn best hier. “DaDaDaDa..DaDadadadadaaadaa”. Ik denk dat ik ook een beetje honger begin te krijgen. Man oh man, slaapkoppen. “Aaaaaaaahhhh! Ehhhhhhhh! -gil-“. Haaaaallloooooo hongerrrrrrrrr!

Heeeheeyy! Papa! Wat gezellig! Heb je een flesje mee? Even spieken.. Waar gaan we naar toe papa? Gaan we.. Seriously? Ben er net uit en dan leg je me weer neer? Wat is dit nou? Wat gaan we..? NEEEEE niet de luierrrrrr! IK.GA.LEKKER.HEEL.HARD.SCHOPPEN! HA HA mij krijg je niet te pakken! Waar wil je die luier hebben? Onder mijn billen? Dan schuif ik lekker even een paar keer heen en weer! “Aaaaahhhhh!” Oh.. zijn we al klaar? Okee. Waar gaan we nu naar toe papa? Hey is dat jullie kamer. Jippie. Is dat mama? Slaapt mama nog papa? Waar is mijn flesje?

Yum yum, lekker gegeten. Gaan we nu spelen papa? Hey, wat ga je nou.. nee niet neerleggen! Ik wil nog even.. zo op de rug, dan kan ik het beter zien. Hey mama! Hoe moet je die grote mensen ook alweer wakker maken? Oh ja, aaien. In het gezicht denk ik. Oeps.. beetje hard denk ik. Lief lachen als ze wakker wordt, dan kan ze toch niet boos op je worden. Haiii mammmiieeee! Gaan we spelen? Heb je mijn voetjes al gezien? Wil je ze even van dichtbij bekijken? Kijk maar! Oh.. vind je dat niet leuk mama? Wat zullen we dan doen? Zal ik je nog een paar keer aaien? Wat zeg je? Zachtjes? Ja zo toch? Wat? Au? Wat is au? Gaan we al uit bed mama? Zal ik een liedje voor je zingen? Ik kan ook hoger, luister maar. Huh? Wat zeg je? Hard? Nee hoog.. dat is iets anders. Luister maar goed mama -gil-.

Oeh, gaan we naar beneden? Wat gaan we doen dan? Gaan we spelen? Of kijken naar dat ding met al die bewegende plaatjes? Die vind ik ook zo leuk. Hey, maar dit is mijn kamer. Nee niet weer de luier he?!! Oh, uitkleden.. dat mag. Yes! Blote beentjes hihihihi! Trappeldetrappel. Leuk he mama! Oh nee hoor, ik hoef geen broek aan. Nee mama, dat hoeft niet. Mama nee. Mama.. MAMA IK WIL GEEN BROEK AANNNNNN!!!!! Hey daar zijn de gekleurde bolletjes weer. Kan ik ze pakken? Check! Past ie ook in mijn mond? Ik.. kan.. er.. net.. niet.. bij.. En als ik dan net even iets harder trek…. Muahahaha! Nomnomnom.

Neusje schoonmaken? Nee dank je. Wat ga je doen? Is dat een billendoekje? Nee mama, ik zei nee dank je! “Eeehhhhh!” Stommerd! Dat vond ik echt niet leuk en…. ZEGGGG nou ook nog over mijn hele gezicht! Hey bolletje! Waar was je nou? Ik stop jou weer lekker…. Bah bah bah, geen creme! Niet insmeren. Nee, nee, nee. Als we nou flink schudden en dan kan ze er lekker niet bij. Bummer! Elke keer net mis! Zijn we klaar? Hey, op mijn buikie. Hihi. Wat ga ik eens pakken. Billendoekjes! Ah, flauw mama.. Wat is dat flesje, die past precies in mijn.. Nou mama! Oeh, dat glimt en ik kan er net.. Okee mam, kappen nou! Wat voel ik nou op mijn hoofd, hey doe je nou stiekem die troep in mijn haren! Zijn we nu wel klaar mama? Jaa, ik mag staan. Ben ik mooi mama? Hihi. Wat gaan we doen? Je tilt me op, gaan we ergens heen mama? Jaa! Jippie! Gaan we nu spelen mama?

7 jaar geleden

Dank je wel! :D

7 jaar geleden

Haha dank je wel! Het zal altijd gissen blijven. Maar toch leuk om over na te denken!

7 jaar geleden

Dank je wel! En jazeker! Deel 2 staat ook online! xx

7 jaar geleden

Ja dat is zeker leuk! En dank je wel! :)