Snap

Voedingsschema baby 8 tot 10 maanden

Op zoek naar een geschikt voedingsschema voor je baby van 8 tot 10 maanden? Hieronder vind je een voedingsschema voor je baby van 8, 9 of 10 maanden oud. Deel ook jouw ervaringen in een reactie!

Voedingsschema baby 8 maanden

Het is heel normaal om je kindje van acht maanden nog fles- of borstvoeding te geven. Maar niet meer te veel. Eentje 's ochtends, eentje met het middageten en eentje 's avonds voor het slapen gaan. Voor de rest als je je kindje laat drinken, geef hem of haar wat water of lauwe thee. Je kan ook diksap of wat siroop geven, maar het is niet heel verstandig om je kindje al zo vroeg te laten wennen aan die zoete smaken. Als je je kindje tussendoor wat wil laten eten, geef dan wat fruit of een korstje brood. De tussendoortjes worden over het algemeen tussen de maaltijden in gegeven. Voor tussen de middag moet één sneetje brood met wat boter en appelstroop wel voldoende zijn. Het avondeten is erg smaak gebonden. Je kan je kindje gewoon geven wat jij ook eet. Zolang het maar wordt geprakt en niet door elkaar wordt geroerd.

Voedingsschema baby 9 maanden

Voor negen maanden is het voedingsschema vrijwel identiek aan het voedingsschema voor acht maanden. Het kan natuurlijk dat de smaak van je kindje zich ontwikkelt of dat hij of zij minder gaat slapen en de tijden waarop je hem of haar eten geeft, verandert. Maar de hoeveelheid is eigenlijk vrijwel hetzelfde.

Voedingsschema baby 10 maanden

Met tien maanden is het nog steeds normaal om je kindje drie keer fles- of borstvoeding te geven. Eveneens bij het ontbijt, bij het middageten en 's avonds voor het slapen gaan. De laatste fles is rond de tien maanden niet meer verplicht. Het kan zijn dat je kindje er zo onderhand geen behoefte meer aan heeft. Daarnaast is water natuurlijk altijd goed, maar je kan nu ook wat verdund sinaasappelsap geven. Je kan met drinken nu ook proberen om je kindje uit een open beker te laten wennen. Verwacht vooral niet dat het in één keer goed gaat, maar het is goed om hem of haar er alvast aan te laten wennen. Dan zul je zien dat het steeds beter gaat! Je kan je kindje nu op brood, bij het ontbijt en tussen de middag, wat vleeswaren op brood geven.

Deze adviezen zijn van het voedingscentrum. En het blijven natuurlijk adviezen. Als je kindje hiervan afwijkt, maak je dan vooral niet te veel zorgen. Ieder kindje heeft zijn of haar eigen behoeften. Richt je daar gewoon op en wil niet koste wat het kost een schema aanhouden.

9 jaar geleden

Altijd handig om weer even terug te kijken wat "normaal" is qua voedingsschema. Ons kleine ventje eet alles, dus dat is erg fijn. Al heeft hij 's nachts ook nog steeds behoefte aan een fles. Maar die geef ik maar, want voorheen was hij 8 keer per nacht wakker, en nu nog maar 1 a 2. Heeft het blijkbaar gewoon nodig, ons actieve ventje!